Cum op uw mobiele telefoon: Dus ga vruchtbaarheid testen vandaag

De slimme telefoon kan doen. In de toekomst, zelfs het meten van de kwaliteit van het sperma door mannen. Amerikaanse onderzoekers hebben een test die gemakkelijk kan worden uitgevoerd door ist.Jedes app zesde paar in Duitsland heeft een onvruchtbaarheid ontwikkeld. Mannen net zoveel kans als vrouwen om de steriliteit ontmoeten. Het is ongeveer twaalf procent van de mannen over de hele wereld die problemen hebben met de vruchtbaarheid. Nu is de hindernis te laten testen zijn eigen kwaliteit van het sperma zal lager zijn. Men zal niet langer afhankelijk zijn van stressvolle en vaak gênant bezoeken aan het ziekenhuis nu, ze kunnen in plaats daarvan worden beoordeeld de kwaliteit van hun sperma op goedkope en eenvoudige manier: Amerikaanse onderzoekers hebben een sperma-check systeem voor privé-gebruik ontwikkeld. Volgens idee in het tijdschrift "Science Translational Medicine" check zou moeten zijn om te behandelen als een zwangerschapstest net zo gebruiksvriendelijk. Tot nu toe, het systeem bestaat alleen als een prototype, een goedkeuring aan de Amerikaanse autoriteiten, maar is gepland.

Vruchtbaarheid Test op de telefoon

Met het oog op de kwaliteit van het sperma met de slimme telefoon te meten, wordt de mobiele telefoon om een ​​optisch accessoire is bevestigd. men bereid spermamonster kan nu zodanig één clip geladen en geduwd in het accessoire. Nu is de camera van de smartphone analyseerde de spermaconcentratie en beweeglijkheid - in minder dan vijf seconden. Een app helpt de gebruiker om de toepassing. De materiële kosten naar verwachting uitkomen, volgens de onderzoekers niet meer dan vier euro.

Sperma Test met een smartphone

Zo is de vruchtbaarheidstest fuktioniert met de smartphone

© foto alliantie / M. K. Kanakasabapathy / Science Translational Medicine / dpa

Het team onder leiding van hoofdonderzoeker Hadi Shafiee van de Harvard Medical School heeft het systeem in 350 sperma monsters en de nauwkeurigheid van de resultaten in vergelijking met conventionele vruchtbaarheid testen getest. Hier, het sperma-controlesysteem voor huishoudelijk gebruik bereikt een nauwkeurigheid van meer dan 98 procent voor monsters met een concentratie van minder dan 15 miljoen spermacellen per millimeter en / of een percentage van beweeglijk sperma minder dan 40 procent. Zo is het systeem maakt het mogelijk een betrouwbare beoordeling van de kwaliteit van sperma op basis van de kwaliteitscriteria van de World Health Organization.
kan voor de bestrijding van vasectomie patiënten

Een ander gebruik van het systeem zien onderzoekers in de follow-up van vasectomie patiënten. Want om het succes van sterilisatie te controleren, moeten patiënten regelmatig te controleren voor een aantal weken of hun sperma grotendeels vrij van sperma blijft. Deze patiënten moeten een arts regelmatig te zien. Een systeem voor het huis zou een grote opluchting voor deze patiënten. 

Zonder medische zorg gaat niet over

Voor een eerste oriëntatie dergelijk systeem is zeker nuttig, maar geen vervanging voor een laboratoriumdiagnose door een specialist vertegenwoordigen. Want in een onderzoek, bijvoorbeeld, niet alleen de zaadcellen en de beweeglijkheid gecontroleerd, maar ook andere parameters zoals de vorm. Een getrainde onderzoeker zie ook of andere cellen in het monster dat bewijs testesinsufficiëntie of andere ziekten kunnen verschaffen. Zelfs de persoonlijke relatie met de arts die mannen helpt om te gaan met het resultaat is belangrijk en kan niet worden vervangen door een zelf-test.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =