Babyen spytter: Ingen grunn til bekymring

I de første månedene, mange babyer spytte etter ammer eller hetteglassene mindre mengder mat igjen. Vi skal fortelle deg hvorfor det er ingenting å bekymre seg for og hva du kan gjøre for å hindre spytting.

"Speihkinder er å trives Children"

Babyer som spytter ut mindre beløp etter måltidet kalles Speihkinder. Den kjente ordtaket "Speihkinder er å trives Barn" refererer til det faktum at spytter i små spedbarn er vanligvis ufarlig. De "trives", som utvikle seg normalt, til tross for spytting.

Nesten annenhver mor rapportert hyppig spytter babyen etter måltider. Selv i del to til tre timer etter fôring de små ta med ut av mat eller drikke. 

Hvis barnet spytter

© iStock

Hvorfor spytter babyen?

En passende, om enn noe løst formulert erklæring er å sammenligne de rike baby med en flaske uten kork. Hvis barnet har en full mage, og flyttes, ligger på magen og strammer magemusklene til (for eksempel, selv når le eller gråte), den kjører på, så å si.

Årsaken er at mange spedbarn fordøyelsessystemet ikke er fullt utviklet i begynnelsen. Magen nedleggelse muskel som skiller magen fra spiserøret, gjør ennå ikke fullført. Så mindre mengder mat fra magen å strømme tilbake igjen og igjen i spiserøret. Dette kalles refluks. Spesielt i de første tre månedene, den relativt ofte skjer. Etter det, bør spytter være mindre og har stoppet helt opp før første bursdag.

Så lenge barnet uten smerte eller innsats og spytter bare små mengder, øker og gjør en sunn og fornøyd følelse, så ikke fortvil. Hvis du er usikker, men om den spytter babyen er fortsatt normal, så la det for sikkerhets skyld sjekke barnelege.

Tips mot spytter babyen

 • 1/6

  Tid og fred

  La deg ved amming eller mating tid og se opp for et rolig miljø. Når barnet uro hissig, noe som gjør det svelger mer luft og spytt er sannsynlig drikking.

 • 2/6

  kan gjøre burp

  La oss lage en rape babyen etter hver endring av brystet mens pleie og etter hvert måltid. Den unnslippende luft for derved å redusere trykket på magen.

 • 3/6

  Lag ordentlig

  Pensle brystet før du søker litt av, så ikke for mye melk kommer på et tidspunkt når babyen suger på den. Sørg for at du kan bruke den riktig og avslappet drikke det.

 • 4/6

  ampulle

  Pass på at hullet i brystvorten ikke er for stor. Melken kan dryppe sakte ut hvis du holder flasken opp ned. Rist flasken heller ikke for mye, ellers danner bobler i melken. Spytter barnet ditt, kan du tykne sin flaske mating, for eksempel med noen carob mel.

 • 5/6

  vikle før mating

  Ikke legg barnet dersom det er nødvendig før fôring en ny bleie på, da. For å unngå at barnet blir slått på full mage og rocka.

 • 6/6

  Highland

  Oppbevar babyen etter fôring og sove litt høy. For å gjøre det beste ut av en kile pute du skyver under toppen av madrassen.

 Gallery


Vi forklarer her de typiske signaler i kroppsspråket til barnet ditt, og være litt oversetter.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4