Sjekk-up for kropp og sjel: Den ungdoms-ups J1 og J2

For unge mennesker, er det to screeningtester: Den J1 er mellom 12 til 14 år, J2 16-17 år.
Kviser spire, kroppen skyter opp og stemningen faller ned i kjelleren - i ungdomsårene er alt normalt. Men hva om den fysiske og mentale helsen til barnet ditt? Spesielt i tider med hormonelle omveltninger og fysiske vekst tenåringer bør bruke tilbudet på ungdoms-ups. Men bare en tredjedel av tenåringer tar J1-studier for å fullføre, i J2 tallet er bare fem prosent. Her vanlige problemer som ryggsmerter, spiseforstyrrelser blant unge mennesker eller feil jobb valg kan bli bedre unngås ved tidlig oppdagelse. Vi forklarer prosessen med screeningprogrammer J1 og J2 og vise at ingen må være redd for undersøkelsene.

Hva er ungdom-screening?

J1

© Thinkstock

den Ungdoms helsen J1 og J2 er en fortsettelse av screening U-serien som finner sted fra de første timene etter fødsel inntil de fyller elleve år med jevne mellomrom. I motsetning til J-forskning, er U-undersøkelser er nødvendig i mange stater. ungdom omsorg utføres enten av barnelege eller fastlege. J1 undersøkelsen er, i motsetning til J2-undersøkelse, omfattet av lovfestet helseforsikring. J1 undersøkelse mellom 12. og 15. bursdager, anbefales J2 mellom det 17. og 18. bursdag.
Hva skjer i J1 eksamen?


Ungdomstiden er spesielt sterk i den anbefalte aldersgrensen for den J1 bare i full gang, er de unge å endre på dette tidspunktet. Ikke rart at mange tenåringer, snarere kvalm føler at tanken på et legebesøk, hvor kroppen er tatt under mikroskop. Men du kan lindre disse bekymringene med barnet ditt, fordi J1 er ingen sjekk som tidligere screening i hæren. Det må oppnås ingen spesielle resultater, og ingen kan dermed "ikke bestått". Under etterforskningen bevis på problemer i fysisk og mental utvikling av barnet ditt til å bli oppdaget. Disse inkluderer tegn på kroniske sykdommer eller misdannelser og kontroll av vaksiner og en intens samtale der de unge kan også stille spørsmål til legen. I utgangspunktet vil de unge bestemme om foreldre bør være til stede under etterforskningen, eller om personvern mellom lege og pasient blir opprettholdt. Mulighet for venner å følge bør være der for det meste. Dermed er J1-undersøkelse ofte premieren uten foreldrene oppfatter en legetime på ungdom for første gang.

I likhet med fysisk undersøkelse utført?


I tillegg til puberteten relaterte endringer går det i J1 til tidlig påvisning av sykdommer. Dette omfatter ikke bare fysiske deformasjoner, men også påvisning av eventuelle eksisterende allergi. Fordi de kan avgjørende påvirke den fremtidige yrkesvalg. Legen setter en Hørsel og synsprøver ved, er viktige organer som lever, nyre, skjoldbruskkjertel og hjerte undersøkt med ultralyd. For ytterligere helsesjekk omfatter skanning av magen, halsen og brystet, en urin og blodprøver for å kontrollere de verdier som en grundig undersøkelse for å påvise spinal postural eller vekstdefekter og målinger av høyde, vekt og blodtrykk. Legen betaler i tillegg til hudproblemer som akne og overvektig eller undervektig.

Kanskje legen vil også se på kjønnsorganene å styre utviklingen. På fysisk undersøkelse, kan den unge si når som helst hvis han ikke ønsker å gjøre det ene eller det andre delen av etterforskningen. Normalt må pasienten gjøre det klart for undertøy, er en komplett avkledning ikke nødvendig. Igjen, kan de unge avviser lagring av visse elementer av klær hvis det er ubehagelig for ham å kle av seg foran legen. Under hele undersøkelsen, forklarer legen hans handlinger. Tross alt på samme tid J1 å utdanne om utviklingen og funksjonen av kroppen i puberteten. Datoen for vaksinasjonsattest skal alltid bringes fordi legen kan sjekke vaksinasjonsstatus ved denne anledningen, og om nødvendig Booster vaksinasjon mot difteri eller tetanus kan gjøre. I jenter, er det også mulig vaksinasjon mot røde hunder og HPV.
Samtalen i J1

I tillegg til målrettet fysisk undersøkelse, tar legen tid for en detaljert diskusjon med de unge. adresser mulige funn, som ønsket alene eller sammen med sine foreldre. Før studien er de tenåringer ofte bedt om å fullføre et detaljert spørreskjema som svarene er deretter gått i samtalen. Det handler om de enkelte narkotika, alkohol og mediekonsum, livet generelt, til kosthold og mosjon. Men sensitive temaer som sex, prevensjon, for første gang, problemer på skolen eller vold blir diskutert. Til tross for innledende skepsis, de fleste unge mennesker føler seg til slutt positive.

En annen fordel med ungdom studien at så vel som gutter er informert om viktige egenkontroll og prøvetaking av testiklene til å oppdage mistenkelige endringer. For mens ofte den første kvinnen lege er til stede hos jenter i denne alderen, der en kreftscreening er utført og de lærer av gynekologer hvordan noder palpated i brystet selv, utvikling av gutter er ofte ikke ledsaget medisinsk. Også forlagt tvil om den "normale" løpet av sin egen utvikling kan elimineres i samtale med unge mennesker og styrke deres selvtillit. Legen vil også oppfordre snakke, stille spørsmål. Siden han er underlagt taushetsplikt, mange tenåringer tør å ta opp ting der som de hater å diskutere med foreldre eller venner.

Oversikt: Se opp for kropp og sjel: Den ungdoms-ups J1 og J2

  • SIDE 1: sjekke opp for kropp og sjel: Den ungdoms-ups J1 og J2
  • Side 2: Ungdom checkup J2
  • tilbake
  • side 1/2
  • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =