PISA 2014: Hvor smart er den tyske studenten?

Hva er PISA-undersøkelsen i det hele tatt? Og hvordan de tyske elevene kommer ut sammenlignet med andre land? Her er svarene på disse spørsmålene. Pluss: Hvordan vil du kutte PISA testen?

PISA: Resultater

1 april 2014

I dag publiserte OECD en ekstra rapport om PISA-undersøkelsen i 2012 for kjernevirksomheten problemløsning. De tyske elevene klippe det igjen over gjennomsnittet. Men resultatene var bare litt over gjennomsnittet i OECD, og ​​dermed forble under forventningene.

For test problemløsning ferdigheter, en subsample av de femten-års studenter måtte løse problemet oppgaver. Det ble funnet at studenter som utføres spesielt godt i matematikk, også i problemløsning hadde uttalt styrker.

3 desember 2013

Den gode nyheten: tyske studenter avskåret ikke dårlig i dagens PISA-undersøkelsen. Spesielt i matematikk - her viser det seg at 15-åringer kan forvente bedre enn gjennomsnittet (for eksempel Frankrike, Storbritannia og Island). Minst ett skoleår er projeksjonen. Men det er en ulempe også: Avstanden til super-smart asiatiske (Singapore, Korea, Japan). I andre fag og i å lese tyskerne var i stand til å forbedre seg, men det var i lesing leseferdighet, den laveste økningen.

Alle resultater nåværende PISA-undersøkelsen finner du her:

PISA 2012: resultater

© Thinkstock

Hva er PISA-undersøkelsen?

Forkortelsen står for PISA "Programme for International Student Assessment" og International Student Assessment of OECD beskriver (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling). Siden 2000 er PISA gjennomføres hvert tredje år på verdensbasis.
Som deltar i PISA-undersøkelsen?

I PISA-undersøkelsen kunnskap og ferdigheter er anerkjent 15-åringer som er på slutten av grunnskolen. Studentene som ble testet er valgt tilfeldig. I tillegg til de to-timers test kunnskap elevene trenger for å fylle ut et spørreskjema om deres personlige bakgrunn, deres læringsvaner og motivasjon. Rektorer gi ytterligere informasjon for hver skole til OECD.
Hva spørres i PISA-undersøkelsen?

PISA tester består av spørsmål med flere svaralternativer og gratis. I PISA-undersøkelsen er ikke om å være i stand til å huske Gerlernte, men kompetanse til å gjennomføre ervervet kunnskap i skolen i praksis. Fokus for de siste PISA-studiene fokusert så langt alltid til en annen avdeling.
Hvordan ville PISA testen?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 18