(Spastisk) Bronkitt: Ting å vite

Hvis barnet hoster og kanskje litt irritert, noe som kan være en vanlig forkjølelse. men får de små vanlige hoste spasmer, kan en (spastisk) bronkitt være bak det. Du trenger å vite om det.

Bronkitt, spastisk bronkitt, bronkiolitt: Hva menes med dette?

en akutt bronkitt (I motsetning til kronisk akutt) er opptatt, som navnet antyder, bronkiene. Det oppstår en betennelse i nedre luftveier (bronkier =) med samtidig hoste, slim, og feber. Siden bronkiene koble luftrøret, blir trachea ofte påvirket av en bronkitt, da man snakker om en akutt trakeobronkitt.

Ved betennelser og slimproduksjon ved øket belastning, bronkiene lukker dette. Med hjelp av hoste personen prøver å kvitte seg med slim, men etter voldsom hoste det er en krampe i musklene. Konsekvensene er alvorlige hosteanfall som kan noen ganger føre til problemer med å puste.

Er av spastisk bronkitt snakke, kommer i tillegg til de vanlige symptomer på bronkitt Rykninger i lungevev , Noe som kan forverre hoste passer. Dette er spesielt hos barn oppstår når bronchial veggen er så sterkt spent at lagret der musklene krampe. På grunn av denne innsnevring av luftveiene ikke bare hoste, men ofte en piping eller rasling lyden av pust oppstår i spastisk bronkitt. Den såkalte piping kan høres spesielt når exhaling. Den hoste som påvirkes mest høres hes og bjeffing. Som et resultat av de som rammes - pust blir vanskeligere - i de fleste tilfeller barn.

Egentlig "spastisk bronkitt" en arkaisk uttrykk som sjelden brukes av leger. Den offisielle betegnelsen på denne formen for bronkitt er i dag obstruktiv bronkitt (= Innsnevring bronkitt).

Er i hovedsak de minste brusk løse bronkiene (= bronkiolene) betent, kalles det en bronkiolitt. Her er det kliniske bildet minner om en akutt astmaanfall, slik at en spastisk sammentrekning av bronkiolene. Siden bronkiolene er så små, betennelse-induserte svelling av slimhinnen fører til en betydelig reduksjon i lungeventilasjon. Vanligvis skjer det bronkiolitt hos spedbarn i de to første årene av livet. 

bronkitt

Hvorfor trenger vi vår bronkiene? Kort sagt, er du der for å veilede inhalert luft fra luftrøret til alveolene

© iStock

Hva er triggere for disse formene for bronkitt?


De fleste former for bronkitt er virus forårsaket. Vil ha primær RS (respiratorisk syncytialt) -, parainfluensa, adenovirus og rhinovirus, den viktigste årsaken. Disse virusene er lett dråpesmitte, for eksempel ved nysing, overføres. I sjeldne tilfeller kan bronkitt også være forårsaket av spesifikke bakteriestammer.

De fleste infeksjon med de ovennevnte fire fører bare til en liten forkjølelse, men fremfor alle babyer er utsatt for spastisk bronkitt eller bronkiolitt fordi deres bronkiene er fortsatt så liten. På grunn av veksten av bronkiene også mottakelighet for patologisk inflammasjon redusert.

For tidlig fødsel eller tidlig kontakt med virus og forurensing (eventuelt med søsken eller behandling i en barnehagen) anses risikofaktorer for bronkitt. Selv røyking under graviditet eller senere i nærheten av barnet øker risikoen for at barn av obstruktiv bronkitt. Også studier viser at barn som ikke ammet er mer utsatt for luftveisinfeksjoner.
Er en (spastisk) bronkitt smittsomt?


Ja, det er en akutt og kronisk bronkitt ikke før, er risikoen for infeksjon er forholdsvis høy, som på avtrekkeren, som allerede nevnt, virus og kan overføres via dråper infeksjoner. er i faresonen, spesielt de med et svekket immunsystem, så som barn, gravide kvinner og eldre.

Hvis det er en kronisk bronkitt, er dette vanligvis ikke smittsomt. Siden dette i 90 prosent av tilfellene forårsaket av røyking - forårsaket - ikke av virus.
Hvorfor er det meste spedbarn berørt?


Omtrent annenhver spedbarn må gå gjennom en form for bronkitt i de første tre årene av livet. Vi har videre blitt kuttet over de to hovedgrunner til dette: babyer og små barn er spesielt utsatt for slike luftveisbetennelse, fordi deres Immunsystemet enda svakere og deres heller bronkiene svært liten og myk er. Så luftveiene kan blokkeres svært raskt. Gjennom anstrengende hoste likevel trange luftveier blir smalere enda lenger og skapt en spastisk bronkitt. Fordi obstruktiv bronkitt som ofte forekommer hos barn, er det også kalles baby eller smårolling bronkitt.
Hvor lang tid tar bronkitt?


I de fleste tilfeller, høres akutt bronkitt om to uker igjen. Spastisk bronkitt vanligvis tar litt lengre tid.

Imidlertid luftveiene begrense ytterligere, kan utvikle seg fra en spastisk bronkitt astma. Det er frykten for mange foreldre, men er sjelden tilfelle. Disse er i hovedsak truet barn med luftveissykdommer, eksem eller allergi i familien er kjent.

gjenkjenne bronkitt


Mange foreldre er redde for at bak en ufarlig hoste eller kunne sette en bronkitt som en forkjølelse kan bli til bronkitt. Disse symptomer indikerer en (spastisk) bronkitt:

• Tunge, hacking hoste i den innledende fasen
• Dette etterfølges av slim; den Hosten blir våt, men slimet kan være dårlig skilles
kikhoste kan til spy Årsaken til mageinnhold eller slim
• Det er preget av en morgen, intens hoste, Det har dannet seg over natten slim som utløser en sterk hoste og må hostet
• Den Mucus er vanligvis hvitaktig til gulaktig, svært sjelden med blod
Feber, tretthet og hodepine og smerter i kroppen ofte forekommer som bivirkninger

Har barnet ditt har hoste passer så er slimete og / eller for å høre typisk piping eller pipende støy i puste for spastisk bronkitt, bør du oppsøke lege i alle fall. Spesielt i babyer, bør du foretrekker å igjen gå til legen fordi deres luftrom er fortsatt svært liten og en innsnevring kan derfor raskt føre til pusteproblemer eller pustebesvær. Legen vil avgjøre ved å lytte, en blodprøve og eventuelt røntgen hva dine små mangler.

Plutselige anfall av hoste og rasping pust kan også indikere inntak eller inhalering av et fremmedlegeme i barn. Har du mistanke om, bør du umiddelbart ringe en ambulanse tjeneste. Du bør også vite at førstehjelpstiltak ved svelging.
Behandling av bronkitt - Hvordan kan du hjelpe barnet ditt med hoste passer?


Legen vil foreskrive slimløsende midler for inhalering eller oralt, som en regel, som lindrer symptomene. Har barnet ditt har problemer med å hoste opp slim, kan du ta det liggende med ansiktet ned på fanget hennes og forsiktig klappe ham på ryggen. I tillegg kan følgende hjem rettsmidler hjelpe:

For å redusere Wadenwickel feber
innhalere med en saltløsning eller slipp av legen for å løsne slim
absorbere, Å tynne slim
fuktig luft, for å lette pusting
ekstra pute, fordi en øket hvile stilling på overkroppen som letter åndedrettet og hoste

Forsiktig! Mens du er på akutt bronkitt på essensielle oljer eller salver har tilgang til gni brystet, bør de være bedre ved en obstruktiv bronkitt uten det. Fordi oljer og salver kan irritere og forverre hoste angrep bronkial slimhinnene. Men for babyer essensielle oljer er alltid tabu! Også utenfor grensene er hostedempende medikamenter, fordi utskillelsen er stort behov hostet opp! midlertidig gi avkall på Du bør også på meieriprodukter, da disse kan øke slimproduksjon.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 28