Fosterets bevegelser: Mamma, du føler meg?

Den første fosterets bevegelse! Noen sammenligner det med den delikate vingene på en sommerfugl - andre mindre romantisk med følelsen av avføring. I alle fall en makeløs følelsesmessig opplevelse for forventningsfull mor.

 "Når kan jeg endelig føler barnet mitt?"

Et spørsmål som alle gravid naturlig ekstremt interessert! Kvinner som er gravide for første gang, ta første fosterets bevegelse vanligvis rundt den 20. uken sant. Kvinner som hadde vært gravid, kan den delikate første banke deres baby ofte allerede noe mer føler i det 18. SSW eller enda tidligere. Årsaken er at deres livmor muskelen ikke er så stram og følsom ved det foregående (n) Graviditet (e). De kan også bruke barnet flytter fra erfaring mest sannsynlig tolkes som sådan - de allerede vet hvordan det føles når de små skatte prods i magen og går inn.

fosterets bevegelse

© Thinkstock / visjon netto ag

Når følte du første gang babyen avhenger ikke bare på SSW, men også på plasseringen av morkaken. I et fremre placenta eksempel, kan den første fosterets bevegelse være senere og mindre intensivt filt. Fostervannet volum og plassering av barnet kan påvirke intensive av den første og etterfølgende fosterets bevegelse. 
"Hvordan er fosterbevegelser føler?"

Ved første, fortsatt rapporterer babyen veldig øm. Kvinner beskrive følelsen vanligvis som svak kiling eller bobling, som om små boblene brister på bukveggen eller flaksende en sommerfugl med vingene. Andre sammenligner det med avføring og vandrende luft i magen. Men uansett hvordan den første fosterets bevegelser føler for deg, mark i alle fall en viktig milepæl: I begynnelsen av den intime mor-barn-forholdet!

Snart fra ca 28. uke av svangerskapet, er fra den milde nudges måten riktige spark. Og som da allerede merkbar for Papa og synlig. Men: Hver graviditet er forskjellig. I noen kvinner, buler magen også starter på 22 uker synlig fra når de små gymnastikk. For andre, fosterbevegelser forbli mer reservert under hele svangerskapet.

"Nudge, push, kick - hva gjør min baby der inne?"

Til du føler babyen for første gang, har det allerede et fullt program bak. Den aller første fosterbevegelser er nemlig allerede synlig i den sjette SSW i ultralyd. Selv om det fortsatt svært jerky, som en liten fisk, men snart bevegelsene mer regelmessig og målrettet. I åttende SSW det allerede roing med armer og ben og snart de første hikke bevegelser i ultralyd kan sees. Inntil det 16. uke fortsatte det å trene sine lemmer, bøying og retting hodet, strekker hans lille kropp, gjesper, suger og svelger. I tillegg er de første øyebevegelser nå.

Når barnet er stor og sterk nok til at du kan føle dens bevegelser, begynner det allerede så videre, for å suge tommelen sin. Den strekker seg, ruller og svinger, så lenge plassen tillater det i magen din. Fra ca 30 uker begynner det å være tett og strekke på bena er neppe mulig. Sakte, vil babyen din ha derfor i hode og venter på å bli født.

den mangel på plass måte, er å klandre, som du føler barnet i tredje trimester igjen mindre. Trang og hans behov for søvn! Fordi babyen sover hele dagen, minst 15 til 20 timer. Men når det er på tide våken og hovedrett som kan mot slutten av svangerskapet når fostervannet er fjernet, være litt smertefullt. Hvis barnet irritere deg med smertefulle spark, endrer du din posisjon. Dette kan bøyer den av og det blir å være en fotballtrening - minst kort.
"Hvordan kan jeg oppmuntre barnet mitt til å flytte?"

Intuitivt gjøre allerede bestemt, nemlig ved bevisst å stryke en jobb og magen. Noen ganger barnet vil "tilbake hilse" på nøyaktig samme sted. Eller du kan klappe akkurat der babyen har nettopp eske, kanskje det vil svare deg ja. Er det ikke en god følelse å være i stand til å kommunisere med det ufødte på denne måten allerede?

Du vil også merke at babyen din stemninger reagere. Når du er stresset, nervøs eller irritabel, er det bestemt - takket være adrenalin - som en liten Rumpelstiltskin raseri i magen. Det samme gjelder hvis du slappe av litt etter et lite måltid. Det er fullt mulig at barnet på grunn av energien stakk av maten er veldig aktiv nå - og du kan glemme en avslappende lur normalt.
"Det er så stille - jeg trenger å bekymre deg?"

I begynnelsen av fosterets bevegelser er fortsatt heller uregelmessig. Noen ganger kan det ta noen dager når du føler ingenting. Dette er rett og slett fordi du ikke ser noe fra alle aktivitetene til den lille magen bosatt. Senere i svangerskapet er hans bevegelser sterkere og du vil lære når babyen er spesielt aktive.

Kanskje du har i sammenheng noensinne hørt om "10 fosterets bevegelser per dag" hørt. Tanken er at friske babyer i livmoren til å bevege seg minst ti ganger om dagen. Mens det nå er mer pålitelige metoder og midler (ultralyd, CTG) for å overvåke en sunn utvikling av barnet. Men jordmødre anbefaler bare bekymrede mødre fortsatt tellingen metode for å holde trivsel for sine babyer i tankene. er alltid regnet fra en viss tid tidlig på ettermiddagen. Hver bevegelse er registrert av telleapparat. Ti bevegelser talt, du trenger den dagen ikke telle, men starter neste dag fra begynnelsen. Vær mellom første og tiende bevegelsen er ikke mer enn ti timer, alt er bra. flytte barnet ditt en dag betydelig mindre, og er mellom første og tiende aktivitet mer enn ti timer, bør du forholdsregel kan sjekke med din gynekolog. Det samme gjelder dersom aktiviteten avtar brått eller pauser mellom bevegelsene er merkbart større.

Ikke gjør deg gal! Men sant! Roligere faser er ganske vanlig, spesielt mot slutten av svangerskapet. Er du fortsatt bekymret, bør du selvfølgelig alltid konsultere legen din som kan bero sikker.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 77