Babyen spytte – eller snarere ikke?

Det er spørsmålet spurt av mange foreldre. Jordmødre, guidebøker og andre foreldre sverger ved denne svingete teknikk for å roe barnet. Men barneleger advarer gjentatte ganger om farene ved Puckens.

Hva er spytter i det hele tatt?

Spit (på engelsk kalles det svøping) kalles teknikk der en innpakning en baby tett i en klut eller teppe. Det hele har to liggende motiver: Når beregnet ved å feste lem til kroppen av Moro refleks bli svekket. Dette er medfødt og sørger for at barnet til plutselige lyder og vibrasjoner brått spre sine armer og ben - selv om barnet sover eller er i ferd med å sovne. Gjennom bevegelse, skremmer det og er plutselig revet ut av avslapning. For det andre, innpakket klut ment å gi barnet et hjørne, som fortsatt er den beroligende komforten fra livmor vet. Spesielt det siste aspektet av det er at einleuchtet selv mest legfolk. Endelig kan man godt forestille seg hvor overveldende det må være for en nyfødt å plutselig være helt fri i den store kalde verden uten å forlate den varme og vernegrensen i mors mage. 

Gepucktes baby

Hjelper spytter babyen virkelig sover?

© Thinkstock

Så mye for teorien, og i praksis?


Studier på spytter viser at denne svingete teknikken faktisk har positive effekter på babyer. Så swaddled barn sove lenger i gjennomsnitt, og er i mellom mindre spontan lyd. Så spytte fremmer mer avslappet søvn av babyer. Likeledes kunne observeres i studier som primært gråter babyer etter spytting lindrer raskere kunne og skrive tid samlet betydelig redusert. I tillegg spytte til aksept av sunnere liggende stilling hjelpe når barnet ellers foretrekker å sove i liggende stilling.
advarer barneleger: "Spitting er unødvendig og farlig"

Mange barneleger er spitting fortsatt en skamplett. Den profesjonelle sammenslutning av barneleger e. V. (BVKJ) 2012 har tatt et standpunkt for spytting og fraråder svingete teknikk *. Fordi det ikke er bevist også: spytter øker Fare for hofteleddsdysplasi babyen. Hvis barnet svøpt for hardt kan trolig nerve i klem og pusting nedsatt være (V. A. på gråter og gråter). I tillegg er det en risiko for Utflating av baksiden av hodet, hvis barnet er for lang og ofte ved å spytte i liggende stilling. Den BVKJ omfatter også risiko for overoppheting og dehydrering barnets rygg, spesielt om sommeren og i oppvarmede rom. Nylig, Foreningen også betydningen av Puckens i spørsmålet fordi svøpt barnet ikke kan "i mors liv" føler. Der lå den i fosterstilling og hadde minst et rom å bevege seg - barnet er vanlig spytter teknikk, men strukket ut og er i sin Bevegelsesfrihet sterkt begrenset. Og ville gråte mindre barnet bare fordi det gjennom begrenset bevissthet frustrert og passiv vil; fordi det rett og slett gir opp. For formålene med sunn mental og fysisk utvikling er derfor bedre å avstå fra spytt.

Den ensidige meningen fra BVKJ bringer spytter talsmenn i et raseri, som inkluderer mange erfarne jordmødre er i dag. De tilbakevise de kritiske argumenter BVKJ slik at disse alene på en falsk spytting gjelder. Riktig spytting, det er med riktig teknologi og nødvendig omsorg ville skade ingen barn.
Derfor: Hvis spytte, deretter til høyre!

Dette man leser igjen og igjen: spytting er ikke et universalmiddel. Men det kan gi en stor lettelse foreldre gråte babyer. Så hvis du ønsker å prøve spytting, så kan du vise riktig teknikk, for eksempel jordmor. Les også følgende punkter vel å eksponere barnet til å spytte ingen risiko.

Så går real spytting

 • 1/5

  Hva kan hjelpe babyer spytte?

  Se spytte som en måte å roe veldig quengelige babyer. spesielt i gråter babyen og babyer som har alvorlige problemer med å sovne, kan spytte prøves. Barn som aldri eller bare sutre i vanlig mengde nød, ikke bli svøpt. Babyer som må bære en spreder for hofteproblemer, bør også ikke bli svøpt. Også ta hensyn til de signaler barnet ditt - noen babyer liker det ikke lett å bli svøpt.

 • 2/5

  Når og hvor lenge kan du spytte babyer?

  kan svøpt nyfødte opp til en alder av om to til tre måneder. Så snart barnet kan rotere uavhengig fra rygg til mage, kan ikke lenger bli svøpt! Svøping babyen din også bare sover, hovedsakelig om natten når søvnfaser bør være litt lengre.

 • 3/5

  Hvordan skal spytte babyen?

  Hvis du tidligere har tett innpakket både øvre nedre kroppen til barnet, vet vi nå at Trenger du mer plass ben og ikke fast tilhører, for ikke å forårsake hofteleddsdysplasi. Babyens armer trenger heller ikke å bli strukket; hender kan plasseres for å suge selv til ansiktet hans. Ansiktet må alltid forbli gratis mens spytter!

 • 4/5

  Hva kan du spytte?

  er pakket inn med en tynn Baumwolldecke, ett puck klut eller puck bag. Moderne og god puck hjelpemidler bidra til å spytte barnet riktig og la bena nok plass. La å ta kontakt med jordmor eller andre eksperter.

 • 5/5

  Hva du skal se også på spytting?

  Svøpt barnet must på ryggen løgn! Liggende stilling vil øke risikoen for krybbedød. Pass på at det ikke er for varmt babyen din og sjekke ved å kjenne hans hals.
  Dessverre er kroppskontakt tapt ved spytter ofte, babyen gråter i stedet for Gepucktseins flertallet av fattige foreldre ville ha hatt. Sørg derfor for at barnet ditt er fortsatt mulig mye kroppskontakt har med deg. At du lykkes som babyen ved hyppige type transportør.

undersøkelsen

Svøping babyen din?

 • Ja, hvis du gjør det riktig, ser jeg ikke noe problem.
 • Jeg har aldri prøvd det, men det vil definitivt teste ganger.
 • Jeg har prøvd det før, men min baby ikke liker den spytter.
 • Nei, hvis barneleger og andre Epxerten fraråder det, så jeg vil forlate dem fingeren.

stemme

* Barneleger advarer mot spytting: "Spitting er unødvendig og farlig for spedbarn" - hele artikkelen leses her

 Gallery


I mange visdom til å opplyse barnet er myter. Vi rydde opp i utdatert råd!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1