Melk utstøting – den første melk for babyer

Melken kommer hovedsakelig kommer på den tredje dagen etter fødselen. Her er alt for en god amme starte hvorfor råmelk er så viktig for barnet ditt, og hvordan man kan stimulere mjølkeproduksjon können.Spätestens når babyen i verden er, oppstår hver ny mamma på spørsmålet: Hvordan er breastfeeding godt fold? Hvordan vil det føles om barnet mitt plutselig å drikke melk fra brystene mine? Og når faktisk kommer melken kommer? Ikke bekymre deg, for de fleste mødre ammer fungerer uten problemer. Ikke vær redd mens du hviler i ferd med å snu allerede på sykehuset med dine spørsmål på sykepleiere og jordmødre. De kjenner hverandre godt - og ingen spørsmål er for dumme! I etterkant kan du kontakte jordmor eller amming konsulent til siden.

© Thinkstock

Viktig for en god amme start: Den første søknaden

Trinn en for en god start amming for dere begge: Sett barnet i de to første timene etter fødselen for første gang siden suge refleks er faktisk veldig sterk. Gå amming med glede, fred - og ro - slik at du sammen med barnet ditt optimal rytme, og melkeproduksjonen er startet. Regelmessig bruk av hjelp nå at mer melk er dannet, blir melkenedgivingsrefleksen stimulert av det.
Når vil melken kommer?

Det er hver kvinne annerledes: Noen melk skyter på den andre dagen etter fødselen, andre bare på den femte dagen, som er forskjellig fra kvinne til kvinne.
Hvordan vet du melken kommer?

Noen kvinner klager over smerter i brystet når melken kule. Dette skjer når melkeproduksjonen veldig brått sparkes i gang. For andre kvinner, er melken margin ikke så fort - det er da delvis knapt merkbar. Brystene kan også lett bli rød i tiden av margen og melk. Og: Størrelsen på brystene øker betydelig. Det kan også være at noen dråper melk dryppe fra brystet. Helt normalt! Med ammeinnlegg kan du absorbere lekker melk lett.
Hva er viktig for melk utstøting?

Plasser barnet fortsetter ofte og regelmessig for å sikre at det ikke er brystspreng.

Hvor er barnet til melken kommer i sin helhet?

Ikke bekymre deg hvis melken utstøting kan vente litt for å være: Babyen trenger ikke å gå sulten! Når du oppretter din baby rett etter fødselen, blir det den såkalte pre-melk, også kalt første melken (colostrum). Den litt gulaktig råmelk er spesielt verdifull for barnet ditt: den inneholder mange næringsstoffer, proteiner og antistoffer fra immunsystemet. Hold barnet i de første dagene er gitt i best mulig. Råmelk gir barnet ditt alle viktige for første gang beskyttelse mot infeksjon.
Ikke bli overrasket: Kroppen din gjør lite råmelk - men det er helt nok. Kvantitativt mye melk er barnet ditt først etter at melken kommer tilgjengelig. Hvis babyen er ammet regelmessig, kommer melken kommer naturlig.
Hva gjør jeg hvis brystsmerter når melken kule?

Hvis brystet gjør vondt, hjelper det hvis du varme brystet før amming. For eksempel, med varm svingete eller i dusjen. Etter amming kalde forhold er gunstig! Brystene slappe av og trykket synker. Svært viktig: fred og ro, så kroppen er den raskeste klar med sin nye oppgave.

Hvis du er redd for å gjøre at du har nok melk til babyen din

 • 1/11

  Amme ofte, at annenhver time! Fordi: Jo mer melk babyen drikker, jo mer forsyne kroppen produserer.

 • 2/11

  Tilfreds per bryst i minst 15 minutter.

 • 3/11

  Gi barnet ditt hver gang du ammer begge brystene.

 • 4/11

  Selv om du er sliten: amme om natten i en 3-timers rytme. Når du er i tvil, må du vekke babyen.

 • 5/11

  Under amming, er det viktig at du drikker mye. Hvis du drikker for lite, gjør dette innvirkning på mengden melk hun går tilbake.

 • 6/11

  Sjekk amming posisjon sammen med jordmor eller en amming konsulent.

 • 7/11

  Tillat deg selv nok hvile!

 • 8/11

  Du kan ha opptil fire kopper Milchbildungstee (fennikel-karve og anis blanding) drikke for å stimulere melkeproduksjonen daglig.

 • 9/11

  Varm komprimerer før amming også bidra til å stimulere strømmen av melk.

 • 10/11

  Og en jordmødre Tips: Elt med amming såler av barnet ditt, er det fortsatt våken og aktiv og sover under amming ikke igjen koselig en.

 • 11/11

  Kan bidra til ytterligere pumping melk. Du bør diskutere med jordmor eller amming konsulent.

 Gallery


Brystspreng, såre brystvorter, spytter baby: Hva kan du gjøre for de vanligste ammeproblemer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 72