Synssansen i baby: Når kan babyer se?

Ingen annen forstand utvikler så mye gjennom erfaring og praksis som synssansen. Og foreldre kan gjøre mye for å øye utvikling, slik at hennes baby lærer å se raskt.

Synssansen hos nyfødte heller dårlig trent

I 28. uke av svangerskapet, øyet av fosteret og begynne lokkene åpne å slå, tre måneder før fødselen. Sammenlignet med utviklingen av andre sanseorganer, er øye utvikling henger etter noe likevel.

Når kan se babyen

© Thinkstock

Og også i verden utenfor synssansen er alltid litt hinterhertapsen følelsen eller hørsel. Lise Eliot, professor i nevrovitenskap ved Rosalind Franklin University i Chicago, har en forklaring: "Kanskje det er viktigheten av å se grunnen til at vår følelse av syne går gjennom de viktigste utviklingstrinn etter fødselen, slik at opplevelsen den største rollen kan spille i hjernen i å forme de visuelle sentrene. " 

Synssansen hos nyfødte er dermed bare litt utviklet. Spedbarn kan se bare 20 til 30 cm bred vel kort tid etter fødselen. Hva er lenger unna enn mammas ansikt når du ammer, kan nyfødte ikke fokusere skikkelig. Du ser verden litt svimmel, som om du ser gjennom en fogged bunnen av flasken. Selv farger de kan ikke skille Nocht.

På grunn av den langsomme utviklingen av øynene hele virker for dem også to-dimensjonal. Den dype inntrykk de har ennå til å lære, som de fleste "visuelle teknikker".

Sansene kort tid etter fødselen

 • 1/5

  se

  Etter fødselen, kan øynene fortsatt forseglet av spedbarnet fordi tårekanalene ikke er for stramt. men han kan allerede skille mellom lys og mørke. Har din kjæreste åpnet øynene, han kan til og med oppdage langt skisserer og bevegelser opp til ca 30 cm. Han, derimot, ser fortsatt ganske uklar.

 • 2/5

  høre

  Babyen er allerede brukt etter fødselen av stemmene hørt det i livmoren og reagerer på dem. Det hadde også vært å svare på andre lyder og musikk.

 • 3/5

  lukt

  Umiddelbart etter fødselen, kan barnet oppfatte din duft og finner brystet av sin luktesans. Etter noen dager, hvis barnet ditt har lagret din duft, vil det ta deg å finne ut kroppen lukt fra mange andre.

 • 4/5

  smak

  Smaksløkene til barnet er ennå ikke moden umiddelbart etter fødselen. Imidlertid kan han smake den søte smaken av morsmelk og bitre stoffer. Sistnevnte, vil han ikke liker. 

 • 5/5

  føle

  Oppvarming og kjøling og milde klapper å trene barnet umiddelbart etter fødselen gjennom huden.

Babyer gjenkjenne ansikter fra fødselen


Gjennom det første året av livet, og til og med måneder utover hjernen milliarder nerveceller er knyttet sammen, men andre tilkoblinger er slått av igjen. Mange læringsprosesser må være dedikert utelukkende til visjonen. Bare litt er allerede "pre-installert". Inkludert, men det viktigste: evnen til å gjenkjenne ansikter.

Dette er mulig selv fra fødselen. Helt pålitelig, nyfødte "punkt-punkt-punkt-linje", det vil si den grunnleggende form av den menneskelige ansikt, forskjellig fra alle andre geometriske figurer. Forskere har dermed gjort alle slags eksperimenter bare reversert som bar og prikker på Pappgesichtern. Kjærlighet, men ikke babyer - som de ønsker å ha et ansikt for kne-jerk, rørende smil, vil bli avvist.

Også holde styr på gjenstander lykkes fra starten: Hvem later noe uvanlig treg "flyte" gjennom feltet av en baby, se hvordan du kan følge akkurat små øyne allerede.

Men for å oppfatte proporsjoner hans øyne utvikling er fortsatt utilstrekkelig. Like vanskelig for barnet å se blå og gule toner og dybden av rommet: Samordning av hånd og øye i å fatte at alt skal bli praktisert og lært. 

I videoen: Så babyer utviklet sans

Mobile hjelper babyer lærer i visjonen


For å støtte babyer lærer i et syn, er baby leketøy best egnet med klare konturer og sofistikert tredimensjonal form.

En barnevogn og barneseng på mobil er ikke bare en vakker tradisjon, men også et verdifullt verktøy for læring. Sine farger og former tillate både visning og rørende og fatte. Og så Mobile hjelper babyen med oss ​​å oppfatte verden i tre dimensjoner: den første grep refleks er å selektivt ta tak og uskarpt i-verden ser blir en fokusert titt på.

se Når kan babyer: Oversikt: følelse av syne når babyen?

 • SIDE 1: følelse av syne i baby: se babyer Når kan?
 • Side 2: visuelle defekter som kan oppstå i babyer
 • tilbake
 • side 1/2
 • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 88