Linea nigra

I det 15. uke av svangerskapet, kan en mørk linje vises plutselig på baby bump. Dette er linea nigra. Hva er dette handler om å ha ...

Linea Nigra i svangerskapet

© iStock

Yikes, hvor kommer for plutselig kommer fra? Mange gravide oppdage om midten av svangerskapet en mørk stripe på magen, som strekker seg fra navlen til skambeinet. Dette er den såkalte Linea Nigra eller Linea negra - det betyr så mye som svart eller mørk linje. Det oppstår vanligvis rundt 15. uke av svangerskapet. Men ikke fortvil: det er helt ufarlig.

Hvem er de skyldige?

I linea nigra (lat. "mørk linje") Er en hud uorden. Trigger for dannelsen er igjen hormoner av svangerskapet. Mer spesifikt, de skyldige er melanins. De er produsert i økende grad i svangerskapet av kroppen og har også en veldig spesiell grunn. Melanins er pigmenter som også er ansvarlig for fargen på huden. I sommer, druknet melanin huden vår brun pent. Men ikke om å beskytte mot en skjønnhetsideal, men til oss fra de skadelige ultrafiolette stråler. Kroppen din vet at du trenger i svangerskapet enda mer beskyttelse og derfor heller melanin i større mengder fra, slik at solen ikke har noen sjanse til å angripe huden din.

 Gallery


Trøtt, irritabel og deprimert? Hormoner bringe kroppen av en annen i svangerskapet. Dette er de skyldige!

Bivirkning av melanin pigment lidelser er. De oppstår ikke bare som Linea nigra på, men kan også bli mørkere brystvorter og fødselsmerker. Strengt tatt Linea nigra enda en blackout. I mage midten er det en Bindegewebsnaht, som er strukket ved graviditet og farget av melanin.
Blond foretrukne


En positiv melding for alle kvinner med lys hud tone, prøver hver sommer igjen å bli brun: For mørkere hudtyper linea nigra er betydelig hyppigere. For lys hud ofte blir tydelig bare litt. Etter svangerskapet, når hormonene har flatet tilbake til normal tilstand, forsvinner linea nigra like fort som den kom, og etterlater ingen spor. 

 Gallery


Med riktig pleie, kan du forebygge strekkmerker. De beste produktene for deg her.

Klapper magen


Egentlig hindre at du ikke kan linea nigra. Men siden du også helt forsvinner etter svangerskapet, dette er ikke nødvendig. Huden bør du likevel sende litt ekstra omsorg. Hevdet abstrakt gjennom svangerskapet. Strekkmerker som du kan forhindre bra: med en rekke kremer og regelmessig Zupfmassagen. På økt solenergi og varmebeskyttelse, bør du til tross for større mengde melanin betale uansett.

 Gallery


Visste du dette? Ti fakta om babyen i magen, som du garantert å imponere.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =