Riktig avvenning: Lett farvel til mors bryst

Avvenning er en følsom sak for både mor og barn. I tillegg til "når" er fremfor alt "hvordan" avgjørende. Vi vil vurdere anbefalingene fra jordmødre og National Amming komité for naturlig avvenning og gi tips for avvenning barnet og redusere melkeproduksjonen.

Når skal avvenne?

Ideelt sett mor og baby er enstemmig når det er på tide å avvenne.

© Thinkstock

Til slutt kommer tiden og du har å forholde seg til spørsmålet om avvenning. Ideelt sett mor og barn er klare og overgangen til ampullen eller buljong fungerer uten problemer. Men dessverre timingen er ikke alltid så fantastisk. I de fleste tilfeller er det mor som ønsker eller ammer før eller senere gi opp behov. Ønsket om mer uavhengighet, alvorlige sykdommer eller arbeid oppføring er mulige årsaker. Uansett hvorfor du velger for avvenning: Det er viktig det De er klar over avgjørelsen og gjøre seg selv, uten å gjøre deg selv føler seg presset av alle til å gjøre det.

Når er den beste tiden å avvenne?

Det er ingenting galt med avvenning i det første året, så vel som mot fortsatte å amme gjennom den første, andre og tredje året og utover. Det er en veldig individuell beslutning om å bli tatt av hver av foreldrene for deg selv og barnet alene. Derfor er det også ikke rett tid for avvenning.

The National Amming Committee (NSK) på Federal Institute for Risk Assessment (BfR) anbefaler ammer for i minst de første seks månedene av livet. Så lenge oppveier fordelene ved morsmelk for barnet i forhold til industrielt produsert baby melk. Men også alle andre amming etter 6 måneder eller tjene ditt barns helse. Ikke senere enn 7 måneders alder, barnemat bør innføres. I beste fall er komplementære fôring og amming økter fortsatt kjører sammen en stund før fast føde erstatter morsmelk sakte, uten flasker og melkeerstatninger.

En beste tidspunktet for avvenning, det er ikke en dårlig gjør. Slikt ville være, for eksempel når barnet er syk eller bare kvernet gjennom noen endringer og grinete. Flytt avvenning, der det er mulig, i en noe roligere fase.

Forresten: En sykdom av mor er ikke nødvendigvis en grunn til å avvenne. For mange sykdommer, det er medisiner som ikke påvirker kvaliteten på morsmelk og ikke skader barnet. Det er viktig at du søker informasjon fra legen din om hvilke medisiner er hensiktsmessig, og om det finnes alternativer, eventuelt videre til rette for amming.

Også ingen tungtveiende grunner for avvenning er:

• en brystinfeksjon som blir lagt merke til og behandles tidlig
• hvis barnet er teething
• gjeninnføre perioden etter fødselen
• en ny graviditet
• Re-entry inn i yrket: ammende mødre har i arbeidstid og
  -vilkår tilsvarende rettigheter som gravide. Legg til dette loven
   til ammende perioder av en dag i minst 2 x 30 minutter i hvilken stilnet eller
   Melk kan pumpes ut.

Selvfølgelig avvenne sakte avvenne

Når avvenning to prosessene foregår samtidig: barnet er avvent fra mors bryst og melkeproduksjon er redusert. Begge fungerer best når endringen skjer sakte og ikke brått.

Derfor er anbefalingen: Maksimal erstatte en amming uke av en flaske feed eller supplere med komplementære matvarer. Planlegg seks til åtte uker, hvis du vil, selvfølgelig mulig å avvenne. For det første måltidet for å bli erstattet velge beste ikke den første eller den siste måltid på dagen fortsatt. Et måltid på ettermiddagen, som du allerede har mindre melk, gjør seg bedre for første forsøk. Den siste amming før leggetid er vanligvis den siste ammingen som er erstattet. Den brukes i mange familier i noen tid lenger enn Einschlafritual.

Avvenning før slutten av sjette måned

Hvis du ønsker å slutte å amme før slutten av den sjette måneden av livet, er morsmelk å bli erstattet med industrielt produsert baby melk til barnet er helt byttet til grøt eller fast føde. Vanligvis betyr det at foreldre eller erstatning melk i det første året av livet skal være det viktigste måltidet og kalorikilde.
 

Selvfølgelig abstillen

Fra nå av er det hetteglasset.

© Thinkstock

Velg en breastfeeding som du ønsker å starte. Plasser barnet som normalt, men det kan ikke få nok å drikke det. De tilbyr etter fôring like hetteglasset. Noen ganger fungerer det omvendt bedre, så bare flasken og deretter brystet. Eksperimentere for å se hvilket alternativ som er bedre for deg og babyen din. Hvis barnet ditt med hetteglasset ikke kan få venner, spør partneren din til å ta over flaske mating og det kan også gå til et annet rom. Den endrede situasjonen kan hjelpe barnet ditt til å akseptere flasken enklere.

Ta neste dag bare så på og redusere amming mer og mer, slik at barnet drikker mer og mer eksklusivt matet den til erstatning melk og til slutt. Fire til fem dager senere kan du ta en mer amming adressert av denne ordningen. det gjør ikke velge de aller neste Likevel måltid om dagen, men la begynner en full amming mellom matet matet måltider.

Avvenning etter utløpet av den sjette måneden 

Hvis du ønsker å slutte å amme etter slutten av den sjette måneden av livet, kan du selv helt uten industrimelkeerstatninger. Dette krever at du fortsatt ammer en stund, selv om barnet spiser grøt allerede opptatt. Ikke rart den første grøt kalles komplementære matvarer - de er i tillegg matet morsmelk og ikke i stedet. Hvilken grøt er egnet for første komplementære matvarer, lære: ➤ Supplerende fôring: baby etter fôring på masse brukt

Igjen, setter du barnet ditt bare normalt, men la det ikke være helt lei drikking. Så gi ham to eller tre skjeer av grøt. Deretter kan du opprette din baby igjen. Gradvis øke mengden av slurry og redusere laktasjon. Igjen, hvis det fungerer som ikke, du bare har grøt og deretter brystet på. Øk mengden av komplementære matvarer og dobbel-måltider kontinuerlig og jevnt. Dette betyr at du ikke trenger å erstatte amming helt før tilskudd om en uke senere i en annen. Amme barnet for det første året til tross for grøt fortsette etter behov.

Tips for avvenning babyen

 • 1/7

  Gjør det ikke lenger behagelig å amme, men heller noe ubehagelig. Så amming mister noe av sin sjarm for barnet ditt. ikke sitte ned og din vanlige Still Plasser og pakke sykepleie pute unna. 

 • 2/7

  Bruk stille uvennlige klær. Det betyr ikke mer pleie bras og mehere Pads Topper. Så ikke bli fristet "ganger raske til å skape" og barnet innser at å drikke på brystet er ikke lenger så enkelt.

 • 3/7

  Dette tipset kan høres morsomt, men bidrar til å sikre at barnet ammer "passord": Unngå det, logge ut, eller flytte foran babyen. Det skal ikke se brystene dine som mulig.

 • 4/7

  Hvis babyen er ofte fornøyd i visse situasjoner, endrer du din daglige rutine for å unngå slike situasjoner. Det betyr at du går, for eksempel ofte ut om barnet ditt er vant til å være innendørs bare ammet.

 • 5/7

  Prøv å distrahere barnet dersom den ønsker å brystet. Tilby ham noe annet i stedet for å drikke eller spise.

 • 6/7

  Din partner og andre pålitelige personer er spurt. Du bør så ofte som mulig for å ta over fôring, slik at barnet ikke bare ser det som en matkilde.

 • 7/7

  Husk: For barnet amming er ikke bare matinntak, men også sikkerhet, komfort og hengivenhet. Det er derfor viktig at du gir barnet ditt i den fasen av avvenning spesielt mye oppmerksomhet og fysisk kontakt, slik at den viktige nærheten ikke er tapt for deg ved avvenning ham.

Nytte av den naturlige avvenning er at både fordøyelsessystemet på babyen og kroppen din vil ha tid til å tilpasse seg den nye situasjonen: fullere babyen din ved å erstatte melk eller fast føde er, jo kortere og mindre intense, vil det suge på brystet. Melkeproduksjonen blir deretter i sin helhet bli redusert med seg selv. Forresten anbefaler jordmødre også på gradvis avvent barn de Amming on demand. Dette betyr at du har bryst ikke lenger aktiv, men ikke nekte dem til din baby. Så endringen er følelsesmessig lettere å takle barnet ditt.
Rapid avvenning og tips med tunge bryster


Ikke alltid har nok tid, kan du ringe på avvenning over uker eller måneder. Alvorlighetsgraden av mor lidelser, kan en operasjon eller andre grunner noen ganger gjøre en rask avvenning nødvendig. Denne reisen er ofte for barnet med en følelsesmessige traumer tilkoblet. Her er det spesielt viktig å betale ham mye oppmerksomhet og kos.

Hvis du raskt vil likevel forsiktig avvenne, de erstattet hver to til tre dager i komplett amming. Betyr det gå raskere, trenger du ikke sette på barnet ditt. Men dette er den vanskeligste alternativet for deg og barnet ditt og drives av jordmødre anbefales ikke.

Tips for tunge bryster og smerte

 • 1/6

  Hvis trykket er for stor, sveiper fra litt melk eller pumpe en liten mengde, men bare så mye før følelsen av spenning avtar.

 • 2/6

  Bruk en god støttende, men ikke sammentrekkende BH. Opp brystene slips, som en anbefaling var tidligere, forresten ikke hjelper, fordi melkekjertlene ikke regress av.

 • 3/6

  Drikk to til tre kopper salvie eller mynte-te som hemmer melkeproduksjonen. Selv persille har en melk-inflammatorisk effekt.

 • 4/6

  Avkjøl bryst, for eksempel med cottage cheese wrap.

 • 5/6

  Homeopatiske midler kan hjelpe avvenning. Spør hva narkotika er en amming konsulent for deg spørsmålet.

 • 6/6

  Bare i en nødsituasjon bør du ta medisiner til seg selv som stopper melkeproduksjonen. Disse har i de fleste tilfeller, men ubehagelige bivirkninger. La oss diskutere dette med legen din.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1