Sover i svangerskapet: de beste tipsene for søvn

Hvor viktig er en avslappet søvn, du skjønner bare når du må klare seg uten ham. Spesielt gravide kvinner har så ofte problemer. Vi har noen tips.

Gravid kvinne i sengen: rolig søvn i svangerskapet

© Thinkstock

Rikelig med hvile, avslapping og noen ekstra timer med søvn. Under graviditet, som ofte anbefales. Men for mange kvinner, dette er ikke så lett å følge. Sovner, tanken bare om barnet og hodet spinne bare ikke vil komme til å hvile. Eller den tykke babyen magen gjør deg ikke en behagelig sovestilling finne. Det er mange problemer som holder gravide våken om natten.

Er alle sovestillinger tillatt under svangerskapet?

I utgangspunktet, så lenge det er praktisk, du kan også bli gravid på magen, sove baksiden eller siden. Avhengig av hvor raskt Omsider babyen bump i størrelse, er ubehagelig på noen punkt liggende stilling, selvfølgelig - så bør du flytte til baksiden eller siden. Men: Også i liggende stilling, vil du ikke være i stand til å holde ut til slutten av svangerskapet, fordi vekten av magen presser på de store skipene som vena cava inferior og indre organer.

For å avlaste kroppen din og dermed bedre falle til ro, bør du få det til en vane, å sove på venstre side. I denne stilling blir trykket av vena cava inferior tatt. Det er en av de store årer i legemet og fører blod fra den nedre hoveddel til hjertet. Det hjelper også nyrene å filtrere forurensende stoffer fra kroppen. For deg betyr dette ikke mer fett ben i morgen. Så spesielt for mage og rygg sviller er det verdt å venne seg til den nye sovestilling tidlig.

Jordmødre tips for bedre søvn

 • 1 / 10th

  spise riktig

  Prøv å ikke fett å spise på kvelden. Dette holder magen unødvendig på tå hev, og gjør det unødvendig vanskelig å sovne. Et lett måltid ca to timer før du går i dvale er ideelt.

 • 2/10

  riktig Drikke

  Under graviditet, er det viktig å drikke mye, men hun holder en full blære våken. Sent på kvelden, så bør du bare drikke litt. Du bør derfor fremfor alt på dagen for å drikke regelmessig og tilstrekkelig.

 • 3/10

  Sport gjør deg trøtt

  Hvem dagtid bringe kroppen hans opp til hastighet, har mindre problemer med å sovne. Så gjør regelmessig mosjon eller gå oftere spasere. Men du bør ha kroppen nok tid til å stenge igjen: minst to timer.

 • 4/10

  Starter i karet

  For de som foretrekker avslapning sport, kan en badestamp bandet bort i kveld. Da slapper tillegg: skriv urteekstrakter som lavendel eller sitron balsam i vannet. Selv duften av geranium, mandarin og rose har en beroligende effekt.

 • 5/10

  sammen nedleggelse

  La deg bli skjemt bort av sin partner. Ta deg tid til å slappe av sammen og å føle seg selv, for eksempel med en fot eller ryggmassasje. Eteriske oljer av lavendel eller mandarin sikre ytterligere avslapning.

 • 6/10

  små hjelpere

  Te fra Valerian og pasjonsblomst er trygge under svangerskapet. Det fungerer avslappende og fremfor alt fremmer søvn. Når hodet kino har late show igjen, og du kommer ikke til å hvile, kan Bach blomster hjelpe i en nødssituasjon.

 • 7/10

  kalde føtter

  Ofte kalde føtter er grunnen til at du ikke kan sovne. Pakke dem i varme sokker eller ta en varmeflaske til sengs. men du kan unne deg en varm fotbad før du går til sengs.

 • 8/10

  soverommet

  Riktig temperatur på soverommet er viktig for søvn: verken for varmt eller for kaldt. 16 til 18 grader er ideelt å sove under svangerskapet. De fryser lett? bedre plukke deretter en andre teppe enn å skru opp varmen.

 • 9/10

  skodder til

  Bare i mørket, produserer kroppen hormonet melatonin. Den styrer dag-natt rytme og lar deg være mer sliten. Er det lys i miljøet, bygger kroppen hormonet fra - og holde seg våken. Så skodder til!

 • 10/10

  Og flere tips for sunn søvn

  10 flere tips og fakta mellom sovner og våkner kan bli funnet i denne infographic. Eller visste du at druer skal hjelpe med å sovne?

En sykepleier pute eller mange små sofaputer også bidra til å finne en behagelig stilling side sove til tross for en stor mage. Fordel pute mellom bena, under magen og bak ryggen din. Det tar trykket av musklene rundt hofte og bekken.

Den dårlige nyheten: I de siste ukene før fødselen har en stor andel av gravide søvnproblemer som ikke lenger er mer også kan kompenseres med små triks. Nå valuta bare hjelper: holde ut, vil det ikke ta lang tid! Sett på dagtid korte pauser, napping (Ca. 20 minutter) noen ganger gjør underverker.

 Gallery


Vegansk kosthold, dykking, hårfarge: Hva er lov med babyen mage og hva som er forbudt?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 8 =