Sport i svangerskapet

Sport i svangerskapet gir styrke, hjelper med klager og forbereder kroppen til fødselen. Lær hvordan du kan takle det best og hva du må observere.

Sport under svangerskapet forbereder kroppen på fødselen

Slappe av og lade opp batteriene, for eksempel med yoga.

© Thinkstock

Under graviditet, kroppen av sjefen. Lytt til ham, fordi han vet hva han trenger akkurat nå: hvile og avslapning, balansert kosthold og mosjon. svømme~~POS=TRUNC eller flex er den beste sporten i svangerskapet. Men jogging er ikke tabu. Hvem går ofte jogging likevel, og har en sunn graviditet bør også fortsette å gjøre det.

I en studie av Psykologisk institutt Sport University Köln viste at aktive kvinner krevde mindre smertestillende medikamenter ved fødselen, og de hadde færre episiotomies. Sports i svangerskapet er så den beste forberedelsen til fødsel, stimulerer blodsirkulasjonen og oksygentilførsel, styrker muskler og bindevev. En annen positiv bieffekt er den økte oksygenopptaket støtter utviklingen av barnet. å overvinne den svakere derfor betaler to ganger.

Hva bør du vurdere å spille sport under svangerskapet

Avhengig Nachem der trimester du er i, er det forskjellige ting å vurdere. Spesielt mot slutten av svangerskapet magen begrenser en sterk og den ekstra vekten hevdet muskler og ledd likevel daglig. Idretter som svømming lindre ledd og tilbake du weshlab for siste trimester er ideelle.

Generelt: ikke overexert selv, lytt til kroppen din og ikke irritere dine grenser! Spesielt nybegynnere bør begynne langsomt. "Tre til fire ganger i uken, en skreddersydd å trene kroppen er ideell," sier idrettsmedisin Dr. Claudia Velde fra sports Medical Association of Nordrhein. Det betyr ca 20 minutter med svømming eller en halvtime å gå. Viktig etterpå: Drikk rikelig med væske!

Tommelfingerregel: Under trening, må du være i stand til å snakke uten problemer, og en pulsklokke bør vise varig ikke mer enn 140 slag per minutt. Alle som er usikker, besøkte mest spesielle gymnastikk eller aqua treningstimer for gravide. Hver trimester av svangerskapet (trimester) gir også sine egne krav til kroppen og dens fitness.

Sport er også viktig etter graviditet

© Thinkstock

➤ første trimester

Først har kroppen nok å gjøre for å stabilisere graviditet. Moderat trening eller ausgedehntze spaserturer er derfor bedre. Også gi deg selv nok hvile og avslapning. Så du kan for eksempel sette inn en spa dag med en badstue. For badstuen er ingen Dersom skadelig for mor til barnet. Men du hould velge en lav temperatur (ca 50 - 60 grader) og sitte på bunnen bank setzen.Kühlen selv etter foretrekker å dusje enn i det kalde bassenget, og hvile i minst 20 minutter. En badstue sesjon i uken er nok.

Positiv effekt: Regelmessig badstue slapper ikke bare ånden, men også Musekln, de er løse og myke. Dette kan lette fødselen.

Du kan også allerede nå Yoga for gravide begynne. Disse kursene har blitt stadig mer populært de siste årene. Og det er ingen tilfeldighet. I yoga, alle musklene i kroppen er forsiktig, men spesielt trent. Du har en bedre kropp spenning unds særlig styrke ryggen. det vil si, vi babyen magen større betydning ryggsmerter innleveringer. De har også forbedret gjennom yoga hennes kroppsbevissthet, pust bevisst lære å bruke det som er nyttig bare ved fødselen.

Alle som har besøkt et vanlig kurs før graviditet kan være noen også gjøre øvelser hjemme. men være rimelig og virkelig Amchen bare øvelser som er egnet for en baby bump.

 Gallery


Yoga er en fin måte å forberede deg selv og kroppen din for fødselen. 10 øvelser for hjemme.

 Gallery


Seks øvelser for gravide kvinner, som lindrer ryggen og styrke - og lindre ryggsmerter.

➤ 2. trimester

Nå er en sunn utvikling av barnet i forgrunnen. Cellene skal skille seg og å danne en komplett, fungerende kropp. For denne prosessen, må kroppen alltid være aureichend forsyninger. Dietter, dårlig oksygentilførsel eller overdrevent tøff sport i svangerskapet bære Risikoen for en forsyning underskudd. Fosteret er ikke lenger beskyttet bak symfyseprovokasjonstester og mulig abdominal traumer, for eksempel, av et slag, kan være farlig. Lagidretter, samt inline skating, ridning eller klatring, er det bedre å unngå risiko for skade.

➤ tredje trimester

Fra På den syvende til niende måned hviler på bekkenbunnen en stor vekt, blir musklene strukket tilsvarende. Dersom trykket øker i magen ved rykninger igjen, kan denne spenning gi hva i verste fall, en for tidlig fødsel utløser - derav den velkjente råd til gravide kvinner, til å løfte tunge laster. Hvile og avslapning er viktig nå. Spesielt bra gjør nå svømming eller gymnastikk: Oppdriften i vannet avlaster ledd og rygg.

Sport i svangerskapet

 • 1/5

  flex

  Walking hjelper med væskeansamlinger i bena. Selv opphold i frisk luft er bra for forventningsfull mor. Selv kvalme og svimmelhet kan derfor forsvinne.

 • 2/5

  svømme~~POS=TRUNC

  Svømming hjelper med åreknuter og væskeansamlinger, uten å stresse leddene. Derfor svømming er spesielt egnet for zwiete halvdel av svangerskapet, så hvis magen er allerede vokst betydelig.

 • 3/5

  sykling

  Bra er turer med en behagelig damesykkel, er en terrengsykkel nå mindre. Sykling hjelper med væskeansamlinger, styrker blodsirkulasjonen og gir mye oksygen.

 • 4/5

  Gymnastikk og Fitness

  Både styrker musklene og kardiovaskulær funksjon. Bra er mobilitet øvelser for skuldre og bekken.

 • 5/5

  yoga

  Yoga er ideell for kvinner som ønsker å starte i løpet av svangerskapet med sport. Det er øvelser alle de store muskelgruppene, spesielt ryggmuskulaturen. Du kan også gjøre kursene puste og avspenningsøvelser.

 
Sport etter graviditet

Etter fødselen av bekkenbunnen, må først bli etablert bekkenet og ryggraden. Dette gjøres i postnatal øvelser. "Hvis bekkenbunnen laid back, kan du også flex igjen", sier Claudia Velde. Fra jogging med barnevogner hun ikke anbefaler: "Ved den sjette måneden av livet barnet ikke har tilstrekkelig ryggmuskulaturen og rystelser kunne ham vondt så." Så bare Papa vokter Small - og mor kan selv gjøre noe for deg selv. 
Hvor finner riktig kurs?

Yoga og aerobic
:
På hebammensuche.de å finne jordmødre i ditt område som tilbyr yoga, aerobic eller svømming. Bare spør om tider da jordmor eller i en fødsel senter. Også i svømmebassenger Aqua treningstimer for gravide tilbys noen ganger - igjen det lønner seg å spørre. du kan bruke søkefunksjonen spesielt for yoga klasser for gravide i Federation of Yoga lærere i Tyskland (BDY).

Rückbildungsgymnastik:
Ti timer regresjon med en jordmor er dekket av helseforsikring. Også bra for regresjon: den Cantienica metoden. Spør din helseforsikring hvis de betalte dem tilbake treningstimer. Tross alt, er en sterk rygg viktig for mødre!

for hjem:
Små øvelser du kan innlemme i din daglige rutine. Om dette: Sett ned, føttene hip-bredde hverandre. Armene på skuld krysset, som med "Cossack dance". Kjør roll godt om sine føtter på stedet. trippeln 3 minutter. Deretter satt på tå og mykt opp og ned. hold i 2 minutter.

Monter med babyen magen - tilbake øvelse i mellom.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 44