Perioden er fra? Årsaker og tips

Hjelp gravid?! Dersom perioden er sent, er ikke nødvendigvis kvinne gravid. Hva som forårsaker det kan ikke ha hvis regelen plutselig ikke kommer, hvordan du kan støtte en regelmessig syklus, og når du bør definitivt gå til legen - som vi har oppsummert for deg.

Grunnlaget - den kvinnelige syklusen

en "normal" Syklus tar mellom 25 til 35 dager, med "normal" anses for å være relativ. Kortere eller lengre sykluser trenger ikke å være "syk" her hver kvinne er individuell. styres eggløsning og periode av en fint avstemt samspill av forskjellige hormoner. La dagene som kommer, er denne balansen ofte forstyrret.

Syklusen i korte trekk

 • 1/7

  dag 1

  Dag 1 av perioden er alltid også starten på en ny syklus. Blødningen varer i 3-7 dager, i løpet av hvilken det øverste laget av endometrium er skur.

 • 2/7

  FSH & østrogen

  Hypofysen produserer hormonet FSH (follikkelstimulerende hormon), stimulerer det folliklene (follikkel). De vokser og produsere østrogen. Ved begynnelsen av syklusen er det østrogennivået forholdsvis lavt, jo nærmere de eggløsning nærmer seg, desto mer østrogen som sirkulerer i kroppen.

 • 3/7

  beste forhold

  Østrogen kan også bevirke at livmorslimhinnen tykkere og har bedre sirkulasjon, slik at et befruktet egg i verste fall finner optimale forhold for implantasjon.

 • 4/7

  eggløsning

  De oppstående østrogennivåer resulterer i Hinanhangdrüse til utskillelse av hormonet LH (luteiniserende hormon). Dette hormonet fører til at modne hårsekken å frigjøre egg, eggløsningen skjer.

 • 5/7

  Venter på befruktning

  Egget går gjennom egglederen til livmoren, omtrent 24 timer det er levedyktig, og kan bli befruktet.

 • 6/7

  progesteron

  Hårsekken begynner umiddelbart etter eggløsning med produksjon av Progestoron. Dette hormonet støtter videre utvikling av livmorslimhinnen.

 • 7/7

  Hormon nivået synker

  Hvis egget ikke befruktes, krymper hårsekkene og former ingen hormoner. Resultatet: østrogen og progesteron slipp, noe som derved begynner understøttet Gebörtmutterschleimhaut løsner. Perioden begynner.

Amenorrhea - eller, hvis perioden er sent

Selvfølgelig er en bekymret hvis kommer på et tidspunkt ikke mer tid. Er jeg gravid? Eller jeg har en farlig sykdom? Først av alt, husk: ikke få panikk. For psyken ofte gnister mellom når det kommer til en velfungerende hormonell balanse. Stress setter til oss - så det er ikke overraskende at regelen kan komme fra klokken. Vent en lengre tid forgjeves for dagen, bør du definitivt snakke med din gynekolog om det å finne ut årsakene.

Som et første skritt for å bli gravide, må selvsagt utelukkes! Urinprøver er tilgjengelig i alle apotek eller stoff butikken, hvilke typer det er og hvordan sikre såkalte tidlig graviditetstester, finner du her: ➤ graviditetstester.
Andre årsaker til fravær av regelen

➤ Ingen menstruasjons ammer?
Du amme? Da kan det være at la litt ventetid for dagen. For et melkeproduserende hormonet prolaktin hemmer oocytmodningen og eggløsning. Jo mer du ammer, jo mer prolaktin dannet. Og jo lenger tid det tar før regelen er.

 Gallery


Etter fødselen er før perioden: fem spørsmål og svar om menstruasjon etter graviditet.

➤ Psykisk stress
Stress, tidsforskjeller når du reiser, sterk arbeid og familie stress, bekymring og sorg: alt dette har en innvirkning på den delikate hormonbalansen. Det kan være menstruelle uregelmessigheter, i fravær av perioder.

➤ stor fysisk belastning
For konkurrerende idrettsutøvere ofte perioden forblir avslått - årsaken er den ekstreme fysiske krav som stress organismen. Med det resultat at syklusen eksponerer kvasi.

➤ undervektige og overvektige

Hvorfor min periode ikke kommer?

© Thinkstock

Den hormoner som styrer syklusen, er meget følsom for variasjoner i vekt. Spesielt med en sterk vekttap kan føre til tapte tid. Igjen, trekker kroppen "ripcord" - sterk undervektig er ikke et godt grunnlag for en sunn graviditet.

➤ stoppe p-piller

Hormoner av pillen simulere en graviditet legemet - eggløsningen blir undertrykket. Etter avvenning, kan det ta noe tid før den normale hormonbalanse er blitt stabilisert igjen. Her er det: være tålmodig.

➤ Forskjellige hormonelle ubalanser
En av de mest vanlige årsakene til amenoré er hormonelle lidelser. For eksempel, kan føre til tapte perioder, en mangel på hunn eller et overskudd av mannlige hormoner. Hvorfor den hormonbalansen i uorden, men det finnes mange mulige årsaker - disse varierer fra autoimmune sykdommer for endringer i eggstokkene og svulster.

Andre hormoner som har noe å gjøre ved første blikk med syklusen, kan være ansvarlig for dagen ikke kommer. Spesielt skjoldbruskkjertelhormoner spiller en viktig rolle i den samlede hormonelle interaksjon. Er en hypotyreose eller -überfunktion siden, har ofte også påvirke syklusen.

➤ polycystisk ovariesyndrom
Også til hormonelle ubalanser er en av de såkalte polycystisk ovariesyndrom, kort tid PCO. Hvorved det dannes i eggstokkene mange cyster, eggløsningen finner uregelmessig eller ikke i det hele og antallet av mannlige kjønnshormoner økes. Ett symptom på PCO kan være menstruelle uregelmessigheter - inkludert amenoré.

➤ (prematur) menopause
Med utbruddet av overgangsalderen, eggstokker stoppe produksjonen av hormoner langsomt, syklusene er uregelmessige og endelig perioden til og med fraværende. Det er også symptomer som hetetokter og søvnløshet. Når den tid kommer? Dette er forskjellig for hver kvinne, er normalt perioden til 50 år (menopause). Sett menopause en før fylte 35, så å si leger i tidlig overgangsalder.

Dette er bare noen av de mulige årsaker til menstruasjonsforstyrrelser, i mange tilfeller setter ingenting å være bekymret etter svikt av dagen. Likevel bør du snakke med din gynekolog. Og hvis ...

● ... kommer ikke mensen, men du kan ikke utelukke en graviditet trygt.
● ... svikter regelen for mer enn 3 måneder (hvis graviditet er utelukket)
● ... du mistenker at opphør av menstruasjon ved medikamentell behandling, kirurgi eller lignende er.
● ... du har flere symptomer som smerte (magesmerter, brystsmerter, smerter under sex), eller generelle endringer bemerkelsesverdig som en mer kroppshår, håravfall, hud eller vektendring.
... gjøre ● veldig bekymret.
Hva forskning gjennom gynekolog?

Ettersom flere årsaker kan være ansvarlig for å sikre at perioden er sen, må behandlingen tilpasses den enkelte pasient. Legen vil be deg om din medisinske historie og kan dermed avgjøre om spesielle forhold, stress eller tidligere kirurgi spille en rolle.

I tillegg til den medisinske historie, vil legen også fysisk undersøke, herunder prøvetaking av vagina, livmor og eggstokker, samt en ultralyd.

Legen vil ta blod din også bestemme hormonnivåer og bestemme slike forstyrrelser. Dessuten er en graviditetstest en standard undersøkelse.

Tips for en regelmessig syklus

 • 1/4

  No Stress!

  Selv om det er noen ganger vanskelig: de prøver å redusere stress. Enten Yoga lese- eller autogen trening - slå av gjør din psyke godt, og dermed syklusen.

 • 2/4

  sunt kosthold & bevegelse

  Sunt kosthold og mosjon er viktig ikke bare for figuren og generell helse, men også grunnlaget for en balansert hormonbalansen.

 • 3/4

  urte støtte

  Herbal medisiner som ➤ kyske treet kan ha en positiv effekt på syklusen. Men før du tar apotek bare medisiner, snakk med din gynekolog om det.

 • 4/4

  gi oversikt

  Kjør en syklus kalender er oppført i begynnelsen, varighet og intensitet av perioden. Mål morgen temperatur før du står opp. Så du kan avgjøre om en eggløsning. Som symptothermal metoden fungerer godt, kan du klikke her.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =