Attention vekst sprute! Disse sprang er på

Hva hopper gjør min baby i det første året? Hvordan kan jeg støtte det under vekst spruter? En oversikt.

Åtte vekst spruter i 14 måneder

På den første dagen av livet en baby ikke ser riktig ut, et år senere forsøkte på de første trinnene - i dette første året av livet det lille barnets kropp er virkelig fantastisk. men motoren er emosjonelle og intellektuelle utvikling ikke kontinuerlig, men i spruter. I disse vekst spruter barnet gjør nesten et sprang fremover på en gang.

vekst spruter

© iStock

I de første 14 månedene barnet opplever færre enn åtte vekst spruter. Så lenge tar en fase kan være forskjellig fra din baby - noen ganger er det bare noen få dager, men også opptil fire uker er helt normalt.
Som en vekst sprute manifestere seg?


En slik vekst sprute er virkelige arbeidet og litt stressende for barnet. Og det er derfor de minis er ofte tårevått enn vanlig, sove urolig og gråte mer. Det kan også være at barnet er mer følsomme for sine omgivelser. Tross alt, det må være de nye ferdighetene selv før "forstå" lære å bruke og nøyaktig.

Hva barnet ditt i løpet av disse stressende perioder trenger fremfor alt er nærhet og trygghet - det er mye kroppskontakt. Dette beroliger og gir dine små føler "Mama er her, og med meg", Tenk deg en til behovene og fortvil ikke, om tiden kosing ikke alltid kan roe barnet. For den lyse flekken er vanligvis: Etter å utvinne fra vekstspurten barnet ditt viser deg hvilke nye funksjoner har tjent.
Når utviklings thrusts kommer? 
Først vekstspurten - Uke 5


Babyen er våken og tar sitt miljø var sterkere. Den første smil, første gledelig Gluckser - denne første vekst sprute viser er fra den nyfødte en aktiv, oppmerksom baby som blir interessert fra dag til dag mer for sine omgivelser. Nå tårekjertelen er fullt utviklet - babyen kan gråte ekte tårer. Denne fasen er ofte ledsaget av mer anstrengende netter: små overvåkes ofte og er sulten eller bare ute etter kontakt med mor eller far. Og i løpet av dagen kan det være at det gråter ofte, er det vanskelig å berolige.
➤ spiss for den første vekst sprute: Bær babyen din mye på armen rundt og gi ham mye oppmerksomhet nå. Fordi barnet ditt nå merke det mye av sitt miljø, er det også tømt raskere - De følger hans tempo og behandle ham nok tid til å komme seg og behandle de mange nye inntrykk.

2. vekstspurten - uke 8

Den andre vekstspurten er preget av et stort hopp i trening av sansene: Babyen nå høre bedre og se mer tydelig - det er smak og lukt utvikler seg raskt. Mange babyer begynner nå med suger og være rolig gjennom første smokk. Også nytt er de første følelsen av kjedsomhet: I stadig forlengelse oppvåkninger, vil det være opptatt og noen ganger protesterte høylydt når de kjeder seg. Making A Face, fortelle historier, også et spill ark er sakte interessant fordi babyer kan nå se bedre og muligens i stand til å løfte hodet allerede, mange nye interaksjonsmuligheter. Hender og føtter er på dette tidspunktet babyer kjæreste leketøy!
Mange babyer fremdeln etter denne andre vekstspurten mer enn før, er merkelige ansikter første sett med en blanding av nysgjerrighet og skepsis.
➤ spiss for den andre vekst sprute: Trygghet og sikkerhet er viktig å hjelpe barnet å lære om verden uten frykt og kan erobre. Hvor: For mye kjærlighet er det ikke for babyer!
➤ favoritt leketøy: Mobile, musikk boksen, utstoppede dyr

3. vekstspurten - så unge som 3 måneder

Den tredje vekst sprute er en veldig stor utvikling trinn. Og også et spesielt vakkert! For nå, den sosiale atferden utviklet: Barnet kan svare på humøret. Smile den skal være, smiler tilbake dit. Med nysgjerrighet av bevegelsesområdet er økende: Babyen vil rotere på magen og løft hodet for å gå glipp av så lite som mulig. Kamp er nå en av hans favoritt tidsfordriv. Det mest morsomme er naken, for eksempel etter skiftende skitne bleier på stellebordet.
Til glede for mamma og pappa, junior også en (liten!) Nå Kan ansette stund med seg selv. Han praksis på denne tiden gripe og holding. Mange barn begynner på dette stadiet alt er håndfast å putte i munnen. Og babyer fra den tredje måneden av livet oppdage ulike måter å gjøre lyder for seg selv: ganger høyt, noen ganger rolig, kråker skrik - Babyer fantasi kjenner ingen grenser her.
➤ spiss for den tredje vekst sprute: Nå er riktig tid å innføre faste tider og ritualer. slik at barnet får mer veiledning og sikkerhet.
➤ favoritt leketøy: Leker som lager lyder, f.eks Rattle.

4. vekstspurten - 3 til 4 måneders alder

Denne vekstspurten er en av de lengste, kan det lett ta fem til seks uker. På dette stadiet, utvikler barnet borte fra den hjelpeløse barnet til trygg pjokk. Et viktig skritt er forståelsen av handlinger: Den sporer rullende ball med øynene og allerede har en anelse om at hendene som forsvinner bak ryggen, ikke er borte for alltid. Nå er det tid for å spille gjøk spill og finger spiller!
Babyen øvelser uavlatelig gripende og sette noe som kan ta den i munnen (oral fase). For små deler bør tas fra nå av, vær forsiktig!
Og: Nettene kan være urolig igjen. 
➤ spiss for den fjerde vekst sprute: Nå kan du begynne langsomt og forsiktig med innføringen av komplementære matvarer. Når nettene er veldig urolig og krevende, er det familiekøye verdt å vurdere!
➤ favoritt leketøy: Første bøkene, leker for badekaret, spille matte, speil

 Gallery


Vi forklarer her de typiske signaler i kroppsspråket til barnet ditt, og være litt oversetter.

5. vekstspurten - 6 til 7 måneder

Nå babyer er spesielt søt! De begynner å bable, gjøre "winkewinke" og begynner å klappe. De blir herre over det, snu lekekassen og fjerne igjen. Merk: Nå er det på tide å gjøre hjemmet trygt for barn. Babyer får på dette stadiet noen ide om årsak og virkning: Når jeg trykker på knappen, sirenen av politibilen går. Og hvis jeg kaster ned i koppen, det er en spennende lyd. Og mamma plukker ham opp igjen. Spennende!
Barnet ditt er å lære å skille følelser og å vise dem også: Gleden når pappa kommer hjem, raseri når du slår over på magen ikke fungerer som planlagt, skuffelsen når talsmannen timen er ferdig.
Hvis din baby fremmede har vært svært mottakelig for, kan endre det nå. Og, dessverre, anses "utlendinger" også raske tider bestemor, bestefar eller gudmor ...
➤ Tips for femte vekstspurten: Snakk mye med barnet ditt! Den forstår allerede mer enn du tror, ​​og er veldig ivrig etter å lære. aller første bildebøker og finger spiller som du ikke kan gjentas ofte nok er viktig i denne fasen av utviklingen.
➤ favoritt leketøy: Stabling kopper, Ball, bokser for lasting og clearing

6. vekstspurten - fra fylte 9 måneder

Tidspunktet for gjennomgangen har kommet inn mange barn: babyen snur seg på magen, prøver å få beina på plass. Og noen ganger krypende verk i denne alderen også ganske bra. Ingen tvil: sport gjør deg sulten! Du vil merke at den har mer sult - og mer lyst på nye smaker. Kanskje barnet ditt utvikler på dette stadiet til en "alvorlig lite Forskere": Maten er omhyggelig undersøkt, naboens hund vedvarende observert parroted lyden av mamma. En viktig prestasjon: Barnet ditt nå oppdager de kategoriene der verden er bestilt den store: Det er små ting og store, myke og harde - og en katt er en katt, om de kan bli sett på som bilde i bildeboka eller om det er en utstoppa dyr eller enda en ekte katt.
➤ spiss for den sjette veksttrinn: Babyen nå forstår ordet "Nei!" - tiden med det aller første utdanning for å begynne. Tross alt, vil barnet begynne nå raskt utforske grenser og å justere på prøve. Men ikke fortvil: utdanning i dette første trinnet innebærer først og fremst: Klare meldinger og konsistens i avgjørelsene du tar.

➤ favoritt leketøy: Magasiner for å rive, baller, byggeklosser, lekebiler

7. vekstspurten - slutten av det 11. levemåned

en no brainer og sitte kryr nå også. Så det er på tide å se etter nye utfordringer ut. kunne klatre til hobby nå! Brede trapper eller puter fjellene er den ideelle treningsfeltet.
En stor prestasjon i denne fasen: barnet lærer å oppfatte sekvenser og å følge: Når sand i bøtte bør, må det først lastet på spade. Og hvis du ønsker å gå, må du plukke opp skoene og stram. er spennende nå mange, mange aktiviteter i dagliglivet: dressing, pusse tenner, dusting, plukke opp ting.
Så er det de første raserianfall som gir deg en liten smakebit av den vanskelige alderen.
➤ spiss for den syvende vekst sprute: Gjentar sikkerhet. Barnet ditt trenger gjennom alle lag av livet, fordi det er viktig at eventuelle nye aktiviteter praktiseres om og om igjen. Inkluder barnet ditt så mye som mulig i hverdagen: hverdags håndtak er spesielt egnet for dette hvis du røre en kake, barnet får sin egen (tom) bolle og visp. også eliminere vaskemaskin og støv gjør et par mer moro - og barnet ditt har nok av muligheter selv gjennomgår ting. Det er bra for selvtilliten!
➤ favoritt leketøy: Sand leker, dukke, utstoppa dyr, byggeklosser
8. vekst sprute - 13 til 14 måneder

Ler og gråter i dag tett sammen. Dette er fordi barnet ditt mestre et stort sprang: Det er nå klart å bli den pjokk. Vanligvis begynner det på dette stadiet med løping: Først trekker den seg opp av møbler og famler frem forsiktig. Snart vil det ta de første skritt på vaklende ben. En annen stor prestasjon: Barnet kan nå slappe Ulike "programmer", men ikke alltid det samme behovet for. Innstramming kan begynne, for eksempel, med bukse eller med T-skjorte. Igjen, er verden litt større, frustrasjon og raserianfall er (dessverre) uunngåelig. Blant de mest populære aktivitetene til barnet ditt nå alle prosessene legges: Plasser utstoppede dyr til sengs, pakke ut shopping, leker gjemsel etc.
➤ Tips for åttende vekstspurten: Babyen er nå av den oppfatning: Sleeping er overvurdert! Livet er altfor spennende å håndtere slike unødvendige aktiviteter. Det er derfor viktig at du gir nok hvile. Nyttig er søvn ritualer her så barnet ditt friske etter en spennende dag kan komme til å hvile.
➤ favoritt leketøy: Dagligdagse elementer (telefon, lommebok, hånd pensel), lekebiler, Duplo klosser, de første pinnene

Vår Anbefalt lesning: "Å kjære, jeg vokser! Av de åtte "hopp" Du kan håndtere det på den mentale utviklingen av barnet ditt i løpet av de første 14 månedene, og som" Hetty van de Rijt og Frans X. Plooij, utgitt av mosaikk. Boken er tilgjengelig fra Amazon.de!
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4