Τι όλα θα είναι διαφορετικά το δεύτερο παιδί

Ένα δεύτερο παιδί, όλη η οικογένεια με νέες προκλήσεις. Θα δείξουμε τι πιο εύκολο - και αυτό είναι πιο δύσκολο.

όταν το δεύτερο παιδί έρχεται, καθίσταται σαφές: Τώρα όλα είναι διαφορετικά! Για τη διαφορά είτε ένα ή δύο παιδιά στο σπίτι, είναι τεράστια.
αλλά τα καλά νέα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος δεν είναι δύσκολο, αλλά χάρη στην πλούσια εμπειρία και πολύ ρουτίνα Alltagsproblemchen ευκολότερη. Λύθηκε το Schniefnase πρώτο παιδί ταραχώδη επισκέψεις παιδίατρο από το, είναι μάλλον εκλαμβάνεται ως η δεύτερη κανονική κατάσταση - τουλάχιστον το χειμώνα. 

Τι είναι πιο εύκολο το δεύτερο παιδί

 • 1/6

  ρουτίνα

  Οι γονείς είναι πιο έμπειροι και ηρεμία, γνωρίζουν τις βασικές λαβές, πόνοι και οι κρίσεις είναι κυρίαρχα σύνορα με μεγαλύτερη σαφήνεια και να πάρουν αποφάσεις που εύκολα. Και αποφύγετε την τυπική "σφάλμα ντεμπούτο",

 • 2/6

  εμπειρία

  Το ζευγάρι έχει μέσα από το πρώτο παιδί που ήδη "οικογένεια" άλλαξε και έμαθε να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες ενός μικρού λαού. Ως ένα δεύτερο παιδί δεν σημαίνει μια μεγάλη αλλαγή περισσότερο.

 • 3/6

  Θέα από το εξωτερικό

  "καλές συμβουλές" από συγγενείς και φίλους, οι γονείς δεν χρειάζεται πλέον να φοβούνται. Οι πρώτες εκπαιδευτικές αποφάσεις είναι τελικά το βασικό, και έχουν ήδη λάβει χώρα με το πρώτο παιδί, απάντησε σε όλες τις βασικές ερωτήσεις του μητρικού θηλασμού στην οικογενειακή κρεβάτι μέχρι τη σπορά. Θέλετε να μάθετε πώς άλλοι γονείς αποφασίζουν εδώ; Γίνετε μέλος μας επισκόπηση "Του μαστού ή μπουκάλι; Μια κούνια ή οικογενειακό κρεβάτι;" και θα δείτε πώς άλλες μητέρες που ενεργεί ζωή με το μωρό.

 • 4/6

  Τα παιδιά μαθαίνουν από τα παιδιά

  Το δεύτερο παιδί βιώνει την εκπαίδευση από ό, τι παράδειγμα για τους γονείς και τα μεγαλύτερα αδέρφια. Η κατηγοριοποίηση πιο εύκολο γι 'αυτόν και μπορεί να τρέξει ούτε καν ο κίνδυνος να συσκευάζονται όπως πολλοί πρωτότοκο στο βαμβάκι.

 • 5/6

  αξίωση

  Οι γονείς ισχυρίζονται ότι είναι τέλεια, έχει ήδη επιλυθεί περισσότερα ηρεμία έχει επικρατήσει, προς όφελος όλων - ακόμα και το νεότερο μέλος της οικογένειας.

 • 6/6

  πτυχή

  πολλά είναι "μονομιάς", Αγορές για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφήγηση, το πλύσιμο των ρούχων - σε πολλά καθημερινά πράγματα, κάνει μεγάλη διαφορά, όταν η οικογένεια μεγαλώνει.

Μέχρι στιγμής, όλα καλά - αλλά υπάρχουν εξίσου πολλά επιχειρήματα για να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο: Αν το δεύτερο παιδί, ώστε ό, τι πιο δύσκολο, ακριβό και άδικη κατά μία έννοια; Τα παρακάτω δεν απαντήσεις είναι κάθε συμπληρώνονται με συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί μερικές φορές να λειτουργήσει καλά. Διότι ένα πράγμα είναι σαφές: Για κάθε περίπτωση το πρόβλημα υπάρχει μια λύση, και οι οικογένειες είναι συνήθως αρκετά ισχυρή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Τι είναι πιο δύσκολο δεύτερο παιδί

● Κάθε παιδί είναι διαφορετικό: Κανένα παιδί δεν είναι το ίδιο - και το δεύτερο σας θα έχει πολύ διαφορετικές ιδιότητες από την πρώτη. Νούμερο ένα είναι μια ευδιάθετη δέσμη της χαράς που έχει κοιμηθεί σχεδόν από την αρχή; Στη συνέχεια, το νούμερο δύο είναι ίσως μια ανήσυχη νύχτα πνεύμα που κλαίει πολύ και θέλει να πραγματοποιηθεί.
➤ Τι να κάνω; Περπατήστε ξεχωριστά για τα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού. Κάθε άτομο είναι μοναδικό στο προβλήματά της - αλλά και στην ποικιλία των δυνατοτήτων της. Γνωρίζουμε ότι το κόστος του χρόνου, την ενέργεια και τα νεύρα ...

© Thinkstock

● μεγαλύτερα αδέλφια: η παλαιότερη αμφιθαλής αδελφός πρέπει να είναι η "Entthronungstrauma" αντιμετωπίσουν και να αντιδράσουν ζηλότυπος του νέου διαγωνισμού στο σπίτι. Η ανάγκη να ευνοεί και χάσμα αγάπη, προσφέρει νέες και πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις για τους γονείς - ειδικά αν η "μεγάλος" ο ρόλος της "μεγάλος" θα δεχθεί όχι και τη σύγκρουση μεταξύ των παιδιών είναι αναπόφευκτη.
➤ Τι να κάνω; Πάρτε (κατά προτίμηση εναλλασσόμενο) τις χρονικές περιόδους που σας παρέχουν μόνο ο μεγαλύτερος αδελφός είναι διαθέσιμο, αφήστε το να συμμετέχουν επίσης στη διαχείριση των μικρούς μας φίλους. Και να του πω αν είναι δυνατόν πριν από τη γέννηση του αδελφού ή της αδελφής ότι θα υπάρξουν στιγμές στη ζωή όπου δεν μπορεί να είναι το επίκεντρο.

● πάλη για την εξουσία: Τα μικρότερα αδέλφια πρέπει να μάθουν από νωρίς να διεκδικήσει τον εαυτό της, και κάνει αντίστοιχες με σαφήνεια και προσεκτικά με όλα τα μέσα επάνω. Έτσι, παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο από την πλευρά των γονέων, όπως συμβαίνει με το πρώτο παιδί.
➤ Τι να κάνω; Θα είναι απλώς ένα πρώτο σε ένα δεύτερο παιδί με όλα ευχάριστο και λιγότερο ευχάριστα χαρακτηριστικά της, όπως σε αυτό. αλλά δεν καθιστούν εύκολη για να προσθέσετε το βάρος τόσο για τα παιδιά το λάθος. Απολαύστε το "οικογενειακή περιπέτεια" με το δέρμα και τα μαλλιά? τότε δεν αθροίζονται, αλλά είναι απλά μέρος του συνόλου.

● Διοργάνωση: Η οργανωτική προσπάθεια για κάθε είδους οικογενειακή επιχείρηση αυξάνει σημαντικά.
➤ Τι να κάνω; Κάτω τα πρότυπά σας - ήδη ένα κοινό βόλτα στο δάσος μπορεί να είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους. Για να το κάνετε αυτό, το ρολόι το σώμα σας για μερικά χρόνια, προκειμένου να «χρόνο με την οικογένεια». Αν και ακούγεται βάρβαρη: Η επόμενη ρομαντικό τριήμερο ταξίδι για δύο στο Παρίσι είναι ρεαλιστική μόνο αν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλος για να μείνετε για μερικές ημέρες σε παππού και της γιαγιάς ή καλοί φίλοι.

offset ● Ενδιαφέροντα: Διαφορετικά τα παιδιά έχουν διαφορετικά συμφέροντα, δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην κατανομή της προσοχής - θα πρέπει να γνωρίζετε.
➤ Τι να κάνω; Μην τοποθετείτε τον εαυτό σας κάτω από πίεση, εκατό τοις εκατό δίκαιη εκπαίδευση δεν υπάρχει. Αποφύγετε οπωσδήποτε να παίξει μακριά από τα παιδιά μεταξύ τους. Αλλά Ορίστε κανόνες που ισχύουν για όλα τα παιδιά.

● Νέα επεισόδια: Με κάθε παιδί ο κίνδυνος νέων περιστατικών αυξάνεται: ατυχήματα, ασθένειες, άγρυπνες νύχτες, και αργότερα οι συγκρούσεις στο νηπιαγωγείο, το σχολείο, τους φίλους ...
➤ Τι να κάνω; Μείνετε αριστερά. Φυσικά αυξάνεται με δύο παιδιά ευθύνη. Αλλά με κάθε παιδί, ο αριθμός των όμορφες και αστείες στιγμές αυξάνει. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =