Προχωρημένη εγκυμοσύνη: κίνδυνο ή ανησυχία από χθες;

Όλο και περισσότερες μητέρες βιώνουν την πρώτη Mama τύχη τους σήμερα πέρα ​​από 35. Αυτό φέρνει τους κινδύνους αλλά και ευκαιρίες με sich.Geena Davis, Ute Lemper και Κάρλα Μπρούνι έχουν κάτι κοινό - είναι όλοι άνω των 40 ετών και ανήκουν στην λεγόμενη τελευταίας στιγμής μητέρες που βιώνουν μια καθυστερημένη τύχη Mama. Πολλές διασημότητες το κάνουμε πριν και όλο και περισσότερες γυναίκες στη Γερμανία έχουν το πρώτο τους παιδί πέραν του 35. Ήδη περίπου το ένα τέταρτο των εγκύων γυναικών σε αυτή τη χώρα αποφασίζει σήμερα πολύ μετά την ηλικία των 30 ετών για ένα παιδί. Δεδομένου ότι η προγεννητική πάντα την καλύτερη φροντίδα των εγκύων γυναικών αυστηρότερο και αναπαραγωγική ιατρική είναι όλο και πιο αποτελεσματικές, οι αβεβαιότητες μπορεί συχνά να μειωθεί από την αρχή στο ελάχιστο. Έτσι, εκφράσεις όπως "ηλικίας μητέρες" και "κίνδυνο έγκυες" Τα ονόματα του χθες; Ή εξακολουθούν να υπάρχουν παράγοντες κινδύνου προχωρημένη εγκυμοσύνη, τα οποία εξακολουθούν να προκαλούν να ανησυχούν παρά την σύγχρονη ιατρική και την τεχνολογία; Και οι λόγοι που εξακολουθούν να υπάρχουν υπέρ ενός παιδιού άνω των 35;

Από πότε θα ισχύει σε όλους ως ηλικίας μητέρες;

Ακόμη και στη δεκαετία του '60, οι περισσότερες γυναίκες είχαν το πρώτο τους παιδί σε ηλικία 23 ετών. Στη δεκαετία του '70, μετά την εισαγωγή του χάπι ελέγχου των γεννήσεων, για πρώτη φορά μητέρες ήταν κατά μέσο όρο 25 ετών. Ποιος ήταν έγκυος με 30 εκείνη την εποχή, είχε ήδη θεωρηθεί τέλη του τοκετού. Σήμερα, τα σχέδια της ζωής των νέων γυναικών είναι διαφορετική: Η εκπαίδευση διαρκεί συνήθως περισσότερο, τότε περιμένει η πρώτη δουλειά - έτσι ξεκινάει για τις γυναίκες η κατάλληλη στιγμή για να πάρει τα παιδιά συχνά μόνο 30 - και δεν τελειώνει με την 40η Σε γενικές γραμμές, όμως, ισχύει για 35 από ηλικίας μητέρες. Μετά από αυτή την ηλικία, ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν εξετάσεις του εμβρύου πέρα ​​από τη συνηθισμένη προγεννητική φροντίδα. 
χρωμοσωμική διαταραχή κινδύνου

Ο λόγος για τον εντατικής θεραπείας εξαρτάται από την ηλικία για τις έγκυες γυναίκες είναι η υψηλότερη πιθανότητα του κινδύνου χρωμοσωμική ανωμαλία στο παιδί. Με μια δειγματοληψία αμνιοκέντηση ή χοριακής λάχνης, μια πιθανή ελάττωμα στο αγέννητο παιδί μπορεί να βρεθεί. Η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία που ονομάζεται τρισωμία 21, και σύνδρομο Down.

Το παιδί με σύνδρομο Down

© Thinkstock

Σε ένα 20-year-old μητέρα μόνο ένα από τα 1.700 παιδιά επηρεάζονται, σε μια 35-ετών είναι ήδη ένα από τα 400 παιδιά και μια μητέρα με 40 ήδη ένα από τα 68 παιδιά. Οι πιθανότητες για άλλα σπάνια αλλά σοβαρή τρισωμίες 18 (σύνδρομο Edwards) και 13 (σύνδρομο Patau) αυξήθηκε. Αυτές οι ανωμαλίες οδηγούν σε δύο σημαντικά μειωμένο προσδόκιμο ζωής με μαζική αναπηρία ή σε ένα υψηλό ποσοστό θνησιμότητας των αγέννητων.

Αυτό μπορεί να ακούγεται δραματική, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε έγκυος γυναίκα, που αντιμετωπίζει μια τέτοια διάγνωση, φέρνει μια ηθική και ηθική ευθύνη, η οποία ανοίγει σε ένα μεγάλο συναισθηματικό στρες: Πρέπει να είστε σε αμφιβολία με την ιδέα της έκτρωσης ή με το ειδικό αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών τους. Παρά αυτά τα ανησυχητικά γεγονότα, αλλά τα περισσότερα μωρά έρχονται αργότερα μητέρες υγιή. Εκτός από τους μεγαλύτερους κινδύνους για γενετικές ανωμαλίες, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα παιδιά των ηλικιωμένων γυναικών που συχνά πάσχουν από συγγενή βλάβη από ό, τι άλλοι.
Λιγότερα τα αυγά, μείωση της γονιμότητας


Η ποιότητα και ο αριθμός των αυγών μειώνεται σημαντικά σε μια γυναίκα από την ηλικία των 30 ετών. Ακόμη και οι ωοθήκες σε συνεργασία με 35 δεν είναι τόσο τέλεια όσο με 25. Ως εκ τούτου, είναι σε μεγαλύτερη ηλικία συχνότερα κύκλους χωρίς ωορρηξία εντελώς η διαδικασία της γήρανσης και η ωρίμανση των ωαρίων. Σε γενικές γραμμές, ο αριθμός των αυγών που είναι διαθέσιμες στο γυναικείο σώμα είναι περιορισμένη. Είναι κατά την έναρξη της πρώτης εμμήνου ρύσεως κατά την εφηβεία ακόμα περίπου 400.000 αυγά είναι στα 35 έτη για τους περίπου 35.000 απομείνει από αυτό. Από το «κατάστημα» των ωαρίων με την ηλικία και πλέον, η ποιότητα μειώνεται: Υπάρχουν πιο συχνές χρωμοσωμικές ανωμαλίες, που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ πρώιμο στάδιο της εγκυμοσύνης μια αποβολή. Συχνά, μια ματαίωση εκφράζει τόσο απλό σε μια ισχυρότερη έμμηνο ρύση πριν την εγκυμοσύνη είχε παρατηρήσει καθόλου. Επίσης, το γονιμοποιημένο ωάριο Φωλιάζει σπάνιο στην επένδυση της μήτρας, ή απλά δεν είναι πλέον σε εξέλιξη. Η μειωμένη γονιμότητα είναι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες έχουν να περιμένουν περισσότερο με την ηλικία για ένα παιδί. Συχνά παίρνει περισσότερο από ένα χρόνο μέχρι να λειτουργεί ακόμη και με τη γυναίκα πάντα είναι καθαρά φυσική τάξη. Η πιθανότητα ότι μια γυναίκα με 35 έγκυες κατά τη διάρκεια της συνουσίας, είναι μόνο δέκα τοις εκατό. Στις γυναίκες γύρω στα 40, το ποσοστό μειώνεται σε μόλις πέντε τοις εκατό. Μεταξύ 20 και 25 θα εξυπηρετήσει όσο το 30 τοις εκατό αυθόρμητα έγκυος. 

Περισσότερες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη


Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες σε γενικές γραμμές σήμερα είναι σωματικά σε φόρμα και υγιείς άνω των 35 ετών, έρχεται όλο και περισσότερο σε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη. Ασθένειες όπως η υπέρταση, ο διαβήτης ή η εγκυμοσύνη τότε συμβαίνουν συχνότερα. Αυτές οι δύο κίνδυνοι μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες μοιράζονται το υπόλοιπο με τη νεότερη. Οι επιπλοκές είναι καθαρά κύησης και προσωρινή, αλλά απαιτούν στενή παρακολούθηση και θεραπεία. Άλλες ιατρικές παθήσεις, όπως τα ινομυώματα, τόσο καλοήθεις όγκοι της μήτρας, αιμορραγία οφείλεται σε μια low-lying πλακούντας ή παράπονα του νευρικού συστήματος μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη και ένα φυσικό τοκετό. Συχνά οδηγούν σε μεγαλύτερης ηλικίας έγκυες γυναίκες από τη γέννηση με καισαρική τομή. Η συχνότητα των επιπλοκών της εγκυμοσύνης αυξάνει σχεδόν 10,5 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας 20 έως 29 πάνω από 19 τοις εκατό στις γυναίκες μεταξύ 35 και 39 ετών.
Συν τα σημεία μιας πρόσφατης εγκυμοσύνης

Thinkstock

© Thinkstock

Παρ 'όλους τους κινδύνους αργά τη μητρότητα έχει και τα πλεονεκτήματά του - τόσο σωματικά όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. 30-40 Οι γυναίκες τείνουν να έχουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής από ό, τι οι νεότεροι σε ηλικία. Τρώνε μια ισορροπημένη, να πάρει αρκετή άσκηση, το κάπνισμα και το ποτό λιγότερο. Και έχουν μια πιο θετική στάση προς το σώμα τους είναι χαλαροί και την τοποθέτηση τους εαυτούς τους πιο εύκολα στις αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη. Για να αποφύγετε το στρες, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με περισσότερο ύπνο και να απολαύσετε την εμπειρία του να είσαι μητέρα σκόπιμα.

Μια γυναίκα άνω των 30 δεν ξέρει τι θέλει είναι πιο σίγουροι, συνήθως, επίσης, σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και πιο ανεξάρτητη. Οι νεότεροι μητέρες φοβούνται και όχι ανικανότητα και την απώλεια του ελέγχου κατά τη διάρκεια της εργασίας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας σε μια σταθερή και χαλαρή γέννηση της εγκυμοσύνης, επειδή οι φόβοι και οι ανησυχίες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ορμονική ισορροπία και να οδηγήσει σε επιπλοκές. Επίσης δείχνουν αξιολογήσεις της βαθμολογίας Apgar, η οποία αξιολογεί την υγεία του νεογνού, καθώς και τις μεταγενέστερες εξετάσεις ότι η υγεία είναι εξίσου καλά τα τέλη παιδιά ευχή όπως τα παιδιά των νέων μητέρων.
συμπέρασμα

Δεν πρέπει να αγνοηθεί η ηλικία της γυναίκας ως παράγοντας κινδύνου, αλλά δεν υπερεκτιμηθεί. Αντίθετα, η σωματική και ψυχική υγεία παίζουν μεγάλο ρόλο. Η απόδειξη είναι ότι παίρνουν πάνω από 40 πιο «παράξενες» πολλές μητέρες. Αυτές οι γυναίκες προσβλέπουμε σε ολόκληρη την χαλαρή, να έχουν ένα άλλο παιδί για να είναι ως επί το πλείστον ένα δεν brainer. Μια γυναίκα που είναι υγιής και σε φόρμα στην ηλικία των 40, έτσι ώστε να ζήσετε μια εξίσου απλή εγκυμοσύνη και το φυσικό τοκετό, ως 25-year-old. Είναι σημαντικό σε ηλικιωμένους έγκυες γυναίκες, αλλά σε κάθε περίπτωση μια πλήρης και εμπεριστατωμένη προγεννητική φροντίδα, τότε είναι αργά μαμά τύχη ως επί το πλείστον τίποτα με τον τρόπο.

επισκόπηση

Προχωρημένη εγκυμοσύνη - που είναι το όριο;

  • Περίπου 50 είναι σίγουρα πολύ αργά! Το παιδί έχει τους γονείς του δεν είναι αρκετά μακρύ, επίσης, η πιθανότητα μιας χρωμοσωμικής ανωμαλίας είναι υψηλή.
  • Δεν έχει σημασία τι ηλικία, αν είναι ιατρικά δυνατό, τότε είναι εντάξει για να χρησιμοποιήσει όλες τις επιλογές!
  • 60 είναι πολύ αργά, το οποίο πραγματικά δεν πρέπει να είναι. γιατί όχι - αλλά μέχρι το 50;
  • Εγώ πραγματικά διαπιστώσετε ότι ακόμα και 40 θα πρέπει να είναι ένα τέλος στην μέση.

ψήφος


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 5