Cum på din mobiltelefon: Så gå fertilitet test i dag

Den smarte telefon kan gøre. I fremtiden selv måle kvaliteten af ​​sæd fra mænd. Amerikanske forskere har udviklet en test, der kan udføres nemt ved ist.Jedes app sjette par i Tyskland har en infertilitet. Mænd lige så sandsynligt som kvinder til at opfylde sterilitet det. Det er omkring tolv procent af mændene på verdensplan, der har problemer med fertiliteten. Nu hurdle at få testet sin egen sædkvalitet vil være lavere. Mænd vil ikke længere være afhængig af stressende og ofte pinlige besøg på hospitalet nu, kan de i stedet blive vurderet kvaliteten af ​​deres sæd på billig og nem måde: amerikanske forskere har udviklet en sædcelle-kontrol-system til privat brug. Ifølge idé i tidsskriftet "Science Translational Medicine" kontrol bør være at håndtere som en graviditetstest tilsvarende enkel. Indtil videre findes systemet kun som prototype, en godkendelse til de amerikanske myndigheder, men er planlagt.

Fertilitet Test på telefonen

For at måle kvaliteten af ​​sæd med smart telefon, er mobiltelefonen er knyttet til en optisk tilbehør. en ikke forberedt spermaprøve kan nu fyldes på en måde en-klip og skubbes ind i tilbehøret. Nu kameraet smartphone analyseret spermkoncentrationen og motilitet - på mindre end fem sekunder. En app hjælper brugeren til ansøgningen. De materielle omkostninger forventes at udgøre, ifølge forskerne til højst fire euro.

Sperm Test med en smartphone

Således fertilitet test fuktioniert med smartphone

© billede alliance / M.K. Kanakasabapathy / Science Translational Medicine / dpa

Holdet angreb fra principal investigator Hadi Shafiee fra Harvard Medical School har testet systemet i 350 spermprøver og nøjagtigheden af ​​resultaterne blev sammenlignet med konventionelle fertilitetstests. Her, sperm-kontrol system til husholdningsbrug opnået en nøjagtighed på mere end 98 procent for prøver med en koncentration på mindre end 15 millioner sædceller pr millimeter og / eller en procentdel af mobile spermatozoer er mindre end 40 procent. Systemet tillader således en pålidelig vurdering af sædkvalitet baseret på kriterierne i WHO kvalitet.
muligt til bekæmpelse af vasektomi patienter

En anden anvendelse for systemet se forskere i opfølgningen af ​​vasektomi patienter. Fordi for at kontrollere succes sterilisation, patienterne nødt til at tjekke regelmæssigt i flere uger, om deres sæd er stort set fri for sædceller. Disse patienter har brug for at se en læge regelmæssigt. Et system til hjemmet ville være en stor lettelse for disse patienter. 

Uden lægehjælp handler ikke om

For en første orientering sådant system er bestemt nyttig, men udgør ikke en erstatning for et laboratorium diagnose af en specialist. Fordi der i en undersøgelse, for eksempel, ikke kun sædtal og motilitet kontrolleres, men også andre parametre såsom formen. En uddannet undersøgeren se også om andre celler er placeret i prøven, som kan dokumentere testikelsvigt eller andre sygdomme. Selv det personlige forhold til den læge, der hjælper mænd til at beskæftige sig med det resultat er vigtigt, og kan ikke erstattes af en selvtest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =