Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, όταν προσπαθούν να συλλάβουν

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (σύντομη: PCO) είναι οι πιο συχνές διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και συχνά την αιτία της υπογονιμότητας. Αλλά τώρα είναι επίσης πολύ θεραπεύσιμη. Διαβάστε τι είναι πίσω από την ασθένεια και το πώς αντιμετωπίζεται.

Τι είναι PCO; - Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών Το Επισκόπηση

Περίπου πέντε έως δέκα τοις εκατό των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Όπως δείχνει σε αυτούς που επηρεάζονται είναι αρκετά διαφορετική. Υπάρχουν τρία κύρια χαρακτηριστικά του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών:

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα

© Thinkstock

• πολυκυστικές ωοθήκες, δηλαδή σε τουλάχιστον ένα
   Κύστεις των ωοθηκών είναι πολλά μικρά, με τη μορφή
   ανώριμα ωοθυλάκια των ωοθηκών
• Διαταραχές του κύκλου
• αυξημένα επίπεδα αρσενικού
   Sex ορμόνες (ανδρογόνα)

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι όταν ο γιατρός τουλάχιστον δύο από τα τρία αυτά ανωμαλίες διαγνωστεί και αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί σε άλλες ασθένειες. Έτσι, αυτό δεν είναι πάντα για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών με κύστεις στις ωοθήκες μαζί - αλλά εξακολουθεί να έχει νόημα για τη γονιμότητα μιας γυναίκας, γιατί να μείνετε έγκυος είναι ακόμα πιο δύσκολο με ένα από τα τρία κριτήρια PCO.
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της νόσου είναι ποικίλα. Κυμαίνονται από καθαρά αισθητικά προβλήματα, συχνά εμφανίζονται ήδη στην εφηβεία, στην υπογονιμότητα. Η ακμή ή / και λιπαρό δέρμα, αυξημένη τριχοφυΐα (δασυτριχισμός) ή τριχόπτωση, μια βαθιά φωνή και υπανάπτυκτες στήθη, για παράδειγμα, μπορεί να είναι αγχωτική για τους πληγέντες, αλλά δεν έχουν καμία επίδραση στη γονιμότητα.

Σημαντικό για τη γονιμότητα, όμως, οι διαταραχές του κύκλου που εμφανίζονται με τη μορφή της ολιγομηνόρροια (Περίοδος έρχεται σε μια απόσταση περισσότερο από 35 ημέρες) ή αμηνόρροια (Η περίοδος είναι εντελώς εκτός). Αυτό οφείλεται σε μια ακανόνιστη ή απουσία ωορρηξίας. Ως αποτέλεσμα των συνεχώς πολλαπλασιαζόμενων κύστεις, υπάρχει επίσης συχνά αλλαγές ιστού στην ωοθήκη.

Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που επηρεάζονται, επίσης, υποφέρουν Το υπερβολικό βάρος στην παχυσαρκία. Αυτά συνήθως έρχεται αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτά τα δύο προβλήματα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην γονιμότητα μιας γυναίκας. Πώς έτσι;
Τι ακριβώς συμβαίνει με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών;

Δυστυχώς, πολλά. είναι σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών διάφορες ορμονικές διεργασίες διαταραχθεί το σώμα που, επίσης, να γίνει πιο έντονη δυσλειτουργία του άλλου.
 
➤ πάσχοντες PCO έχουν συνήθως μια αυξημένα επίπεδα ανδρογόνων στο αίμα, η οποία, μεταξύ άλλων, για να αρνητικό αντίκτυπο στην ωρίμανση ωαρίων φαινόμενο: τα θυλάκια αυξάνονται μόνο μέχρι ένα ορισμένο μέγεθος και δεν σκάσει για να απελευθερώσει το αυγό για την ωορρηξία. Αυτά τα θυλάκια ανώριμα παρατάσσονται δαχτυλίδι ως ένα μικρό «κύστεις» στο εξωτερικό της ωοθήκης. Σε υπερηχογράφημα, που είναι ορατά στο γιατρό από ό, τι πολλές μικρές μαύρες κουκίδες και να δώσει το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών όνομά του: Vielzystischer ωοθηκών. Οι περισσότερες κύστεις υπάρχουν στην ωοθήκη, το λιγότερο χώρο παραμένει, φυσικά, για την πλήρη ωρίμανση των νέων θυλάκων.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: κύστεων στην ωοθήκη

© Shutterstock

➤ Επιπλέον, η περίσσεια των ανδρογόνων στο λιπώδη ιστό των γυναικών θα οιστρογόνα μετατροπή. Αυτό οδηγεί σε μια σχετικά υψηλά επίπεδα οιστρογόνων. Σε μια υγιή κύκλο υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, σηματοδότηση στο σώμα, που το ωάριο είναι ώριμο και η ωορρηξία μπορεί να ξεκινήσει. Στη συνέχεια, η ωορρηξία επαγωγής ορμόνη (LH) εκκρίνεται. Το σύνδρομο PCO αλλά υπάρχει συνεχώς λόγω των αυξημένων επιπέδων οιστρογόνων τακτικά "ψευδείς αναφορές" και θα διανεμηθεί LH ξανά. Ως εκ τούτου, η στάσεις ωρίμανση ωοκυττάρων. αλλά, αντίθετα, η ανδρογόνων περαιτέρω ώθηση στην ωοθήκη και ο κύκλος αρχίζει ξανά.

➤ Και δεν είναι μόνο αυτό, διότι, επίσης, την ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα ινσουλίνη παίζει ένα ρόλο στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Σε πλήττονται περισσότερο αντίσταση στην ινσουλίνη είναι παρούσα, δηλαδή, κύτταρά τους ανταποκρίνονται λιγότερο καλά στην ινσουλίνη. Υπάρχουν υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης αναγκαία έτσι ώστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στην κανονική περιοχή παραμένει. Ως εκ τούτου, σε αυτούς που επηρεάζονται υπάρχουν τακτικές υπερπαραγωγή ινσουλίνης. Το πρόβλημα εδώ είναι η παραγωγή ινσουλίνης είναι σε άμεση αλληλεπίδραση με την παραγωγή ανδρογόνων. Δηλαδή, ένα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης εξασφαλίζει υψηλό ανδρογόνων επίπεδα, η οποία με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την αντίσταση στην ινσουλίνη κάνει συνήθως και για υπέρβαρος - ότι για το σχηματισμό περισσότερο λίπος κυττάρων που μετατρέπουν περισσότερα ανδρογόνα σε οιστρογόνα, τα οποία στη συνέχεια φέρνουν τα πάντα.

 στοά


Είναι θερμότητας κακό για το σπέρμα; Βοηθά σε οργασμό όταν μείνουν έγκυες; Έχουμε πάρει τον μύθο προς τα κάτω.

Αιτία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών


Πού ακριβώς ο φαύλος κύκλος PCO παίρνει αρχές του και ποια είναι η αιτία της ορμονικής διαταραχής, δεν είναι ομοιόμορφα κατανοητός. αλλά ένα προϋποθέτει μια αλληλεπίδραση γενετική προδιάθεση και Διαταραχή στην μεταβολισμού της ινσουλίνης, π.χ. από έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Ωστόσο, όλα PCO πλήττονται δεν είναι παχύσαρκα και ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Τι είναι το έναυσμα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών σε υγιείς, άπαχο γυναίκες χωρίς αντίσταση στην ινσουλίνη, εξακολουθεί να είναι εντελώς ασαφής.
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Θεραπεία


Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι εντελώς ιάσιμες είτε με χειρουργική ή ιατρική θεραπεία. Ωστόσο, στις μέρες μας υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου. θα καθορίσει ποια θεραπεία ο γιατρός εξαρτάται από τις καταγγελίες και τις ανάγκες του ασθενούς. κάνει αυτή καμία επιθυμία για τα παιδιά, αυτός θα συνταγογραφήσει ένα αντι-ανδρογόνο χάπια ελέγχου των γεννήσεων ή άλλα φάρμακα γενικά, τα φυσιολογικά επίπεδα ορμονών και πάλι.

χρήσιμες συνδέσεις

  • PCOS αυτοβοήθειας στη Γερμανία e.V.
  • ομάδα στο Facebook: Μαρτυρίες - Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
  • Ξεπεράστε το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (αγγλικά)
  • PCOS Diva (αγγλικά)

για τους ασθενείς για να έχουν τα παιδιά ένα χάπι ελέγχου των γεννήσεων δεν έρχεται φυσικά σε ερώτηση. Εδώ, οι μελέτες δείχνουν ότι η καλύτερη θεραπεία - ιδιαίτερα σε υπέρβαρους ασθενείς - ενεργό Αλλαγή στον τρόπο ζωής είναι. Αυτό σημαίνει περισσότερη άσκηση και μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Υπάρχουν υποψίες ότι ακόμα και λεπτές γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος σε μια αλλαγή στη διατροφή. Ειδικότερα, η Χαμηλή διατροφή εξαερωτήρων Συνιστάται εδώ ως μια ηχογράφηση λιγότερους υδατάνθρακες μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης και ως εκ τούτου μπορεί να απενεργοποιηθεί έναν ενισχυτή του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

Εκτός από το πιο υγιεινό τρόπο ζωής ότι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί με ορμονοθεραπεία να αντιμετωπίζονται. πάνω από όλα κλομιφαίνη, έναν παράγοντα για την προώθηση της ωρίμανσης ωοκυττάρων, σε συνδυασμό με μετφορμίνη, ένα μέσο διαβήτη για την καταπολέμηση της αντίστασης στην ινσουλίνη έχουν αποδειχθεί εδώ. Η θεραπεία είναι πολύ κουραστικό: Μετά από περίπου ένα χρόνο, η επιτυχία τους θα πρέπει να αναθεωρηθεί και η θεραπεία πρέπει να προσαρμοστεί ή να ακυρωθεί.

ένα χειρουργική θεραπεία με πολυκυστικές ωοθήκες είναι δυνατόν. Η λεγόμενη ωοθυλακίων Laser γεώτρησης, οι κύστεις διάτρητοι και καταστράφηκαν. Μετά από αυτό, ο κύκλος για ένα μικρό χρονικό διάστημα επανήλθε στο φυσιολογικό και υπάρχουν ωαρίων και πάλι αντ 'αυτού.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =