Μητρικό γάλα: Το μυστικό του υγιή μωρά

Αναμφισβήτητα και επιστημονικά αποδεδειγμένο ξανά και ξανά: το μητρικό γάλα παραμένει το καλύτερο για το μωρό. Δεν υποκατάστατα τεχνητά παραγόμενες έρχεται κοντά σε αυτό το «μαγικό φίλτρο» της φύσης για την κατάρτισή της.

Μητρικό γάλα: Ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή

Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για το μωρό

© Thinkstock

Ο θηλασμός είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να ταΐσει το μωρό. Πέρα από τα προφανή οφέλη του θηλασμού πάνω σίτιση με τα βιομηχανικά υποκατάστατα γάλακτος όπως

-    η συνεχής διαθεσιμότητα,
-    στειρότητα,
-    η σωστή θερμοκρασία για τη σίτιση και
-    ο χρόνος και τα χρήματα,

μητρικό γάλα περιέχει περισσότερα από 200 συστατικά, τα οποία είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μωρού. Ως εκ τούτου, η Εθνική Επιτροπή Θηλασμού συνιστά ότι οι πρώτες τέσσερις έως έξι μήνες για να θηλάσουν πλήρως το μωρό πριν από την έναρξη της συμπλήρωσης των συμπληρωματικών τροφών.

Επίσης, οι μελέτες δείχνουν ότι θηλάζουν τα παιδιά σε σύγκριση με τα παιδιά που τρέφονται με τα βιομηχανικά παιδικές τροφές, λιγότερο άρρωστος με λοιμώξεις του αυτιού και γαστρεντερικές και αναπνευστικές λοιμώξεις και υποφέρουν αργότερα σπάνια σακχαρώδη από την παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.
σύνθεση μητρικό γάλα: Τι είναι αυτό;

Τι το ιδιαίτερο έχει το μητρικό γάλα είναι τα συστατικά τους που πάντα να προσαρμοστούν στην διατροφική ανάγκη του αναπτυσσόμενου βρέφους. Περιέχει νερό, πρωτεΐνες, λιπαρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Υπάρχουν, επίσης, το ανοσοποιητικό ουσίες για την προστασία μόλυνση, τα ένζυμα για εύκολη πέψη και ορμόνες που προάγουν την ανάπτυξη.

Η σύνθεση των μεμονωμένων συστατικών ποικίλλει καθημερινά, από γεύμα σε γεύμα και ακόμη και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Σε γενικές γραμμές, όμως, είναι τρεις σημαντικές φάσεις του μητρικού γάλακτος απαρτίζουν:

Φάση 1: Colostrum

Αυτό είναι το πρώτο γάλα που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το μωρό είναι οι πρώτες δύο με τρεις ημέρες μετά τη γέννηση είναι διαθέσιμα. Το πρωτόγαλα είναι ελαφρώς κιτρινωπό και παχιά και περιέχει πολλές άμυνες που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του. Επιπλέον, κολλημένοι σε αυτή την πρώτη υψηλή μητρικό γάλα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Για ότι περιέχει λιγότερο λίπος και υδατάνθρακες από το αργότερα το γάλα. Αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα εύκολο να χωνέψει. Επιπλέον, το γάλα έχει καθαρτική δράση και υποστηρίζει πρώτο σκαμνί του μωρού (μηκώνιο).

Φάση 2: μεταβατικά γάλα

περίπου τρεις ημέρες μετά τη γέννηση, οι αλλαγές γάλα της μητέρας από το πρωτόγαλα στο μεταβατικό γάλα. Το γάλα είναι λεπτότερο και η ποσότητα των αυξήσεων γάλακτος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα στήθη της Mama διογκώνονται πλέον κοινά και το γάλα προέρχεται από ορισμένες γυναίκες γίνεται αντιληπτή ως δυσάρεστη. Η αναλογία σε αντισώματα και πρωτεΐνη στο μεταβατικό γάλακτος πέφτει, αλλά περιέχουν πάντα περισσότερο λίπος και ζάχαρη. Η φάση της μεταβατικής γάλακτος διαρκεί περίπου 14 ημέρες.

Φάση 3: Ώριμη ανθρώπινο γάλα

Μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης εβδομάδας της μεταβατικής ωριμότητας γάλα μητρικό γάλα αναπτύσσει. Εξακολουθεί να περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το βρέφος για την υγιή ανάπτυξη: το λίπος, πρωτεΐνες, ζάχαρη, βιταμίνες και μέταλλα. Λόγω του ότι περιέχει κυρίως νερό, είναι τώρα, αλλά πιο λεπτό. Η ωρίμανση των αλλαγών μητρικό γάλα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας του θηλασμού: Πρώτον, ρέει το πρωτόγαλα, το οποίο περιέχει πολύ νερό και κυρίως σβήνει τη δίψα του βρέφους. Μετά τα πρώτα τρένα για το μητρικό γάλα είναι λίγο παχύτερο, το λίπος αυξάνει το περιεχόμενό του και οι μειώσεις περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτό το οπίσθιο γάλα κορεστεί το μωρό. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αφήσουμε το ποτό τουλάχιστον δέκα λεπτά του μαστού το μωρό, έτσι ώστε να παίρνει όχι μόνο τα πλεονεκτήματα, αλλά και το οπίσθιο γάλα.
αλλά το μητρικό γάλα μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα!

Το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει λόγω της αντι-μολυσματικό και αντι-φλεγμονώδη δράση τους και σε παθήσεις του μωρού. Μαίες προτείνουμε να ταμπονάροντας με ένα εξάνθημα από πάνα με μητρικό γάλα τους πληγές, για παράδειγμα. Ακόμη και με ένα κρύο και επιπεφυκίτιδα μερικές σταγόνες του μαστού μπορεί γάλακτος στη μύτη ή στο μάτι των βλεννογόνων του μωρού καταπραΰνουν και βοηθούν στην επούλωση.

Επισκόπηση: Το μητρικό γάλα: Το μυστικό του υγιή μωρά

  • ΣΕΛΙΔΑ 1: Το μητρικό γάλα: Το μυστικό του υγιή μωρά
  • Σελίδα 2: μητρικό γάλα προσφοράς: Αντλία, κατάστημα και να ζεσταθεί
  • Σελίδα 3: Οι εναλλακτικές λύσεις: το γάλα αντικατάστασης ή αγοράς του γάλακτος;
  • πίσω
  • σελίδα 1/3
  • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =