Έτσι μαθαίνουν να αρπάξει το μωρό σας

Πώς αναπτύσσεται αντιληφθεί τι τα μωρά πρέπει να το μάθει - και πώς οι γονείς να ενθαρρύνουν την εξέλιξη αυτή στο μωρό: το αντανακλαστικό για ακριβή κίνηση.

Στοχευμένες πρόσβαση μόνο από τον 5ο μήνα

αποκτήστε πρόσβαση

Κρατώντας το μωρό αρχίζει να εξερευνήσει το περιβάλλον του ειδικά. Αυτό μπορεί να είναι ένα μωρό, αλλά μόνο από τον 5ο μήνα στοχευμένες. Ένα νεογέννητο μωρό έρχεται μόνο με την κατανόηση αντανακλαστικό στον κόσμο: Όταν ένα αντικείμενο μπροστά στα μάτια του νεογέννητου ή που αγγίζει με τα χέρια του, τους αγκαλιάζει. Τα βρέφη μπορούν να συντονίσουν για μερικές εβδομάδες ματιά και χειρονομία. Αλλά μέχρι το τέλος του τρίτου μήνα της ζωής του αντανακλαστικού εξαφανίζεται. Μόνο τότε μπορεί να μάθει να σχολιάσω τα πράγματα.

Αλλά πρώτα πράγματα πρώτα: Αν και το όραμα μετά τη γέννηση είναι ακόμη δεν είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, είναι τελειοποιηθεί πιο γρήγορα από τον κινητήρα: «Σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, η έρευνα δείχνει ότι βλέπουμε και την ακοή τους πρώτους μήνες πριν από τις κινητικές δεξιότητες και συγκράτηση κυριαρχούν «, λέει ο Μονάχου αναπτυξιακή ψυχολόγος καθηγητής Rolf Oerter.

Ως εκ τούτου, τα πρώτα πιάνοντας προσπάθειες κοιτάξουμε λίγο αμήχανη. Μερικές φορές η εντύπωση ότι τα παιδιά ήθελαν με ολόκληρο το σώμα προσπαθεί να πάρει με το αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους δημιουργείται. Έτσι, το θέαμα ενός πολύχρωμου ξύλινο ζωάκι μπορεί να προκαλέσει θύελλες ενθουσιασμού: Το μωρό κωπηλασία άγρια ​​με τα χέρια του, ενώ ευτυχώς αυτό και snorts κλοτσιές. Όταν μερικές εβδομάδες βρέφος φτάνει για κάτι, κινείται πάντα ολόκληρο το χέρι. Και σκύβει ή να τεντώνει, σκύβει το και βάζει την ίδια στιγμή τα δάχτυλα. Αναπτυξιακή ψυχολόγοι μιλούν για το «συνεργιστική σύζευξη». Οι εξαφανίζεται περίπου δύο μήνες: Μετά το μωρό σφίγγει τη γροθιά του, όταν άπλωσε το χέρι του.

συντονισμό χεριού-ματιού πρέπει πρώτα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο

Η σουηδική αναπτυξιακή ψυχολόγος Claes von Hofsten βρεθεί σε μελέτες ότι ένα μωρό τριών μηνών ανοίγει ήδη την ικανότητα, όταν καθοριστεί ένα αντικείμενο με τα μάτια, ενώ τα χέρια κινούνται. Προσπαθεί να φτάσει γι 'αυτό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα - το μωρό εξακολουθεί να είναι συγκλονισμένοι με το συντονισμό χεριού-ματιού. Μεταξύ των ηλικιών δύο και τεσσάρων μηνών, που μπορεί να συμβεί, επομένως, ότι το μωρό κάνει κάτι στα μάτια του και την ίδια στιγμή άγγιξε κάτι άλλο.

Η αίσθηση της αφής είναι ένα μωρό έτσι κι αλλιώς τώρα πιο σημαντικό: Μπορείτε να αναγνωρίσετε ακόμα και αντικείμενα από την προβολή που έχουν προηγουμένως ανιχνεύονται μόνο με τα χέρια του.
Ανάπτυξη κρατώντας το μωρό στο πρώτο έτος

Στην ηλικία των δύο μήνες Ανακαλύψτε τα μωρά τα χέρια τους ως παιχνίδι. Όπως δοκιμάζει ένα χέρι; Πως αισθάνεσαι όταν τα δάχτυλα κινούνται στο στόμα; Αποκλεισμένο εκεί παρακολουθώντας τις κινήσεις του. Και ένα μεγάλο επίτευγμα είναι για ένα μωρό, αν με τρεις μήνες τα χέρια μπορεί να συγχωνεύσει μπροστά από το πρόσωπό - και ένα χέρι άγγιξε το άλλο. Έτσι μάθουν τις κινήσεις του μωρού και να ασκεί το συντονισμό χεριού-ματιού.

Παρεμπιπτόντως, η γλώσσα των χεριών μπορεί να είναι διδακτικό για τους γονείς: Α γροθιές με λευκά προεξέχοντα αρθρώσεις, ως ένδειξη της έντασης.

 στοά


Θα εξηγήσουμε εδώ τα τυπικά σήματα στη γλώσσα του σώματος του μωρού σας και να είναι λίγο μεταφραστής.

με περίπου πέντε μήνες το μωρό έχει τις κινήσεις του, που μπορεί μέχρι τώρα υπό έλεγχο, με στόχο να φτάσει για κάτι και να αισθανθείτε. «Το παιδί, ο κόσμος αισθάνθηκε από τα χέρια. Διαφέρει κρύο, ζεστό, σκληρό, ανένδοτο. Μαθαίνει ότι κάποιος μπορεί να πάρει ένα μήλο, αλλά ότι μια λαβή για το υπουργικό συμβούλιο είναι ακίνητο. Στον εγκέφαλο είναι «made συνδέσεις μεταξύ όλων των πληροφοριών, εξηγεί ο Δρ Heinz Krombholz από το Κρατικό Ινστιτούτο Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Έρευνας στο Μόναχο. Η ίδια η εμπειρία για να πάρει ένα αντικείμενο και να χειριστούν, κάνει τους μικρούς μας φίλους ανεξάρτητη. «Μαθαίνουν: Μπορώ να κάνει τη διαφορά.».

Για τώρα, με πέντε μήνες για να φτάσει για ένα αντικείμενο, το μωρό δεν τον δει ακόμη απαραίτητα. Προσβάλλει ακόμη στο σκοτάδι για τα πράγματα που έχει δει πριν από λίγο στο φως ή αν δίνουν έναν ήχο. Για στοχευμένες πιάνοντας όχι μόνο να δει, αλλά ολόκληρη η αντίληψη παίζει ρόλο.

Ακόμα χρειάζεται ένα μωρό ένα θέμα πρώτα με τα δύο χέρια, και αργότερα με το ένα χέρι. Και ακόμα το χέρι χρησιμοποιείται στο σύνολό του, οι μεμονωμένες δάχτυλα δεν έχουν ειδικές εργασίες.

Αυτό αλλάζει μόνο με περίπου οκτώ μήνες, όταν το μωρό κυριαρχεί το λεγόμενο ψαλίδι λαβή με τεντωμένο δείκτη και τον αντίχειρα. με εννέα μήνες klauben νέους ερευνητές με τις άκρες των δακτύλων και τα μικρότερα κομμάτια χαρτιού από το έδαφος - χάρη στην λαβή λαβίδα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο στην αρχή του προστίμου κινητικές ικανότητες τους: το φαγητό με ένα κουτάλι και ζωγραφική καθώς είναι ακόμα να έρθει.

Και μόνο για το πενταετία Τα παιδιά είναι τόσο πολύ ώστε να μπορούν να δέσουν τα κορδόνια τους και μόνο. Μαθαίνοντας τα βιβλία με κουμπιά, φερμουάρ και κλείσιμο Velcro είναι από τον τρόπο μεγάλη για εξάσκηση. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 26 =