Έτσι τρώνε υγιεινά τα παιδιά

Τα παιδιά είναι καλοφαγάδες. Πώς να εκπαιδεύσετε τη γεύση των παιδιών σας και να τους υγιεινές τροφές εύπεπτες können.Klar: Σχετικά με για τη γεύση. Ή όχι. Τι ένα άτομο αρέσει, από την άλλη μπορεί να κάνει χωρίς. Αλλά γιατί είναι αυτό; Πώς και πότε συμπάθειες και αντιπάθειες προκύπτουν πραγματικά, όταν πρόκειται για φαγητό;

Τα παιδιά πρέπει πρώτα να μάθουν γεύση

«Το ρεπερτόριο γεύση των παιδιών εξελίσσεται και αναπτύσσεται κατά τους πρώτους έξι με επτά χρόνια», λέει η διατροφολόγος Hanni Rützler, συγγραφέας «τρώνε τα παιδιά μαθαίνουν» του βιβλίου (Hubert Krenn Verlag).

Έτσι τρώνε υγιεινά τα παιδιά: τα μωρά γεύση

Ugh, δεν μου αρέσει πικρό!

Εδώ βρέφη από την αρχή να διακρίνει τις διαφορετικές αισθήσεις της γεύσης. Αυτές περιλαμβάνουν επιστήμονες ακόλουθα σήμερα πέντε: γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό - και umami. Με την ιαπωνική λέξη που οι ειδικοί αποκαλούν το θρούμπι, πλούσιο γεύση. Μπορούν επίσης να συζητήσουμε αν ακόμη υποδοχείς γεύσης για Λιπαρά υπάρχουν. Αλλά αν υπάρχουν τώρα πέντε ή έξι διαφορετικές εντυπώσεις γεύση, τα μωρά συμφωνούν: Γλυκιά γεύση το καλύτερο από όλα. Πικρό θεωρούν, ωστόσο τρομερό. Και οι δύο έχουν πολύ νόημα, γιατί η γλυκιά γεύση υποδεικνύει μια επικίνδυνη πηγή υδατανθράκων, πικρή αντίθεση μπορούσε να είναι τοξικά. Αυτό μπορεί γεύση πικρή πράγματα καλά, τα παιδιά πρέπει να μάθουν. Αντιμετωπίστε τους, όπως συχνά δεν αρέσει στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής. Αντίθετα, umami και μια ήπια αλμυρή γεύση, ακόμη και φτάνουν νωρίς καλό. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο - το οποίο έχει νόημα, γιατί το αλάτι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για ανώριμα νεφρά και το υδατικό ισοζύγιο των βρεφών. Έτσι, οι γευστικές προτιμήσεις των μικρούς μας φίλους είναι τίποτα περισσότερο από ένα εξελιγμένο πρόγραμμα επιβίωσης.
Γεύση βοηθά να παραμείνουν υγιείς

Η απόλαυση είναι το θέμα της «Γεύση» απλά μια ευχάριστη παρενέργεια, γιατί θεωρείται αναπτυξιακά, πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό: Με τη γεύση της ποιότητας και της συμβατότητας των τροφίμων που πρόκειται να ελεγχθεί. Ακριβώς όπως το σώμα μπορεί να παραμείνουν υγιείς.

Για τα παιδιά αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και ως εκ τούτου είναι σε γεύση Ελέγξτε επίσης αλήθεια πλοίαρχο. «Τα παιδιά έχουν πολύ ωραία γεύση στο οποίο θα ζήλευε κάθε ενήλικο Gourmet», λέει ο Hanni Rützler. Και τα χρησιμοποιούν πολύ κρίσιμη. «Αυτό που δεν γνωρίζει ο γεωργός που δεν τρώει» - η αρχή αυτή εφευρέθηκε παιδιά οιονεί.

Με καλό λόγο, γιατί μετά από όλα αυτά δεν μπορεί ακόμη να είναι σίγουρος αν θα πάρει πραγματικά το άγνωστο τρόφιμα. Από προσοχή είναι μια σοφή στρατηγική. αλλά μπορούν επίσης να φάνε την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ακόμα πλήρως μακαρόνια απόλαυση, επειδή είναι τόσο οδηγούνται allerbestens τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. 

 στοά


Η τακτική δημητριακά ολικής αλέσεως, ψάρια μια φορά την εβδομάδα: Θα σας πω 10 κανόνες για την υγιεινή διατροφή των παιδιών.

προσφέρουν νέες γεύσεις και πάλι

Φυσικά, εμείς οι ενήλικες έχουν από καιρό γνωστό ότι εκτός από πολλά άλλα πιάτα ζυμαρικών γεύση πραγματικά καλό. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν μόνο αυτή την ποικιλία. Καλό είναι να γνωρίζετε: γευστικές προτιμήσεις δεν θεωρούν τους εαυτούς εντυπωσιάσει από την άλλη από μια μέρα. Αυτό απαιτεί χρόνο και ξανά την ευκαιρία να δοκιμάσετε. «Δεν αρκεί μόνο μια φορά να προσφέρουν τρόφιμα ή ζωοτροφές τα παιδιά, να τους φέρει στη γεύση», λέει ο Hanni Rützler. Αντίθετα: «Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η δοκιμή παιδιά Τρόφιμα μεταξύ οκτώ και δέκα φορές μέχρι να σχηματιστεί μια άποψη για το αν αρέσει ή όχι.» Ως γονείς πρέπει ένα πράγμα: η υπομονή. Και αποτυχίες θα πρέπει να λαμβάνουν σε καμία περίπτωση προσωπικά.
γευστικές προτιμήσεις μπορεί να είναι γενετική

Αγόρι τρώει φρουτοσαλάτα

Τίποτα δεν κτυπά ένα υπέροχος φρουτοσαλάτα.

Προτιμήσεις για ορισμένα τρόφιμα, αν και συχνά με βάση έθιμο, αλλά όχι μόνο. Επειδή υπάρχουν διαφορές γενετικά βάση. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια δυνατότητα να δοκιμάσετε. Μερικοί έχουν πολύ πιο γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα από τους άλλους - και έτσι αντιδρούν με μεγαλύτερη ευαισθησία σε γεύση ερεθίσματα. Ειδικά σε ό, τι έχει πικρή γεύση. Από πικρή λαχανικά, όπως τα σπαράγγια και τα λαχανάκια Βρυξελλών συχνά ως εκ τούτου δεν μπορεί να εμπνευστεί.

Γεύση είναι τόσο υποκειμενικό. Με την ηλικία, την ικανότητα αυξάνει την γεύση, όμως - και συνεπώς και η ευαισθησία. Ποιος φαίνεται εκ πρώτης όψεως να είναι πιο δύσκολο eaters, γι 'αυτό δεν πρέπει ιδιαίτερα αλλοιωμένα ή ακόμα και πεισματάρης. Πολύ πιο πιθανό είναι ότι δοκιμάζει απλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Και φυσικά όλα αψηφώντας τα γούστα κατάρτισης μπορεί αυτή η βασική αρχή δεν αλλάζει.

Επισκόπηση: Έτσι τρώνε υγιή παιδιά

  • ΣΕΛΙΔΑ 1: Έτσι τρώνε υγιή παιδιά
  • Σελίδα 2: Τι να κάνετε αν το παιδί δεν αρέσουν τα λαχανικά;
  • Σελίδα 3: συμβουλές και παιχνίδια που σας επιτρέπουν να φέρετε το παιδί σας στη γεύση
  • πίσω
  • σελίδα 1/3
  • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 10 =