Βοήθεια, το παιδί μου δεν ακούει!

Πλύνετε τα χέρια, καθαρό δωμάτιο - αλλά το παιδί της δεν ακούει; Αν οι γονείς ρωτήσω για κάτι, συχνά απλά αγνοούνται από τα παιδιά τους. Έτσι, μαμάδες και μπαμπάδες να βρείτε περισσότερες ακρόαση.

Κανόνας αριθ. 1: κλήση μέσα από το διαμέρισμα δεν βοηθά

Ποιος θέλει να ακούσει από τα παιδιά, τα οποία θα πρέπει ιδιαίτερα να γνωρίζουν: κλήση μέσα από το διαμέρισμα δεν έχει καμία χρησιμότητα, αν το παιδί δεν ακούει. «Είναι σημαντικό οι γονείς να είναι παρόντες. Έτσι πάει εμπρός, όλα τα παιδιά είναι καλύτερα εκδίδονται στο άρτιο. Το παιδί πρέπει να θυμόμαστε: Έχω ασχοληθεί κατ 'ευθείαν μαζί σας, «λέει ο ψυχολόγος Jürgen Plass, ο επικεφαλής της καθοδήγησης των παιδιών σε Fulda !. Τα παιδιά παρατηρήσετε αμέσως αν δεν είστε αρκετά για το θέμα και να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό με το οποίο είναι εξίσου όμορφο απασχολημένος: hopping γύρω στον καναπέ, πειράζουν την αδελφή και φυσικά παίζουν πολύ ήσυχη. Τα πάντα πιο ελκυστική από ό, τι οι γονείς περιμένουν από αυτούς, βιάσου, τον καθαρισμό, βουρτσίζετε τα δόντια σας, πλένετε τα χέρια και τα δυνατά ενοχλητικά πράγματα περισσότερο. Σαφές ότι δεν ακούει είναι δελεαστικό. 

Το παιδί δεν ακούει Πατέρα

"Έχω να πω τα πάντα τρεις φορές;"

© iStock

Το παιδί δεν ακούει; Πράξεις τη φωνή

Πηγαίνετε υπάρχει ένα πράγμα - αλλά τι μπορείτε στη συνέχεια να πω, βέβαια, είναι εξίσου σημαντική. Και επίσης: Πώς το λέτε. Φωνή, τη γλώσσα του σώματος και τα λόγια πρέπει να ταιριάζουν. «Οι λέξεις και η μουσική τους ανήκει από κοινού», λέει η δανική οικογένεια θεραπευτής Jesper Juul.

Πόσο σημαντική είναι η φωνή είναι, εξηγεί Monika Kiel-Hinrichsen, εκπαιδευτικός και προπονητής των επιτηρητών ανηλίκων. «Μια φωνή που έχει περάσει από πάνω προς τα κάτω, παρέχει σαφήνεια και φτάνει στο παιδί. Ωστόσο, πολλές φορές ο τόνος της φωνής των γονιών είναι λεπτό και ασυνείδητα πραγματοποιηθεί στο τέλος του σετ επάνω. Τα παιδιά επισημαίνοντας ότι οι γονείς δημιουργήσει ό, τι έχει ειπωθεί ως θέμα τους ή ακόμα και πραγματικά δεν ξέρω πώς να σταθεί σε αυτή την κατάσταση. "

Επίσης δημοφιλής, αλλά κυρίως αναποτελεσματική: «εντάξει» Ένα μικρό κρεμάσει τα σύνολα. Έτσι: «Εμείς πάμε κατευθείαν φορές πίσω στο σπίτι, εντάξει;» Όχι, δεν είναι εντάξει, μαμά. Παίζοντας είναι πολύ πιο διασκεδαστικό.

Για να ακουστεί

 • 1/7

  Είναι συχνά αγνοούνται:  «Το δωμάτιο μοιάζει λίγο ακόμα τόσο χαοτική.»

  καλύτερα:  Προτιμήστε το Θετική άγχος από ό, τι το κακό. Έτσι έπαινο, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να επαινεθεί. «Μεγάλη, όπως έχετε ήδη διευθετηθεί τα πράγματα πάνω στο γραφείο σας.»

 • 2/7

  Είναι συχνά αγνοούνται: «Αγάπη μου, σου αρέσει να έρθουν σε δείπνο;»

  καλύτερα: δεν κάνουν καμία ερώτηση, αν αυτό δεν προορίζεται ως μια ερώτηση. Έτσι διατυπώσει την πρόταση ως μια δήλωση. «Το δείπνο είναι έτοιμο. Παρακαλείστε να έρθει στο τραπέζι. "

 • 3/7

  Είναι συχνά αγνοούνται: «Όχι, δεν θέλω πραγματικά». Συμβουλή: Δεν είναι τόσο αόριστη φράση που σας προσκαλεί να συζητήσουμε.

  καλύτερα: να είναι σαφής και συνεπής. «Όχι, πριν από το φαγητό, δεν υπάρχει πιο γλυκά, ξέρετε ότι.»

 • 4/7

  Είναι συχνά αγνοούνται: «Hüpf όχι γύρω στον καναπέ!».

  καλύτερα: Η λέξη «δεν» ακούω τα παιδιά συχνά. Αγαπητέ θετική διατυπώσει. Έτσι, «Πήγαινε εκεί παρακαλώ προς τα κάτω, ο καναπές είναι για να κάθεται επάνω,» ή, σε άλλες περιπτώσεις: «Τα πόδια είναι κάτω από το τραπέζι».

 • 5/7

  Είναι συχνά αγνοούνται: «Πώς μπορώ να σας πω πολλές φορές ότι ...»

  καλύτερα: Στην μάντρα που μοιάζει με επανάληψη των παιδιών απενεργοποιήσετε. Καλύτερη: «Σας λέω πολύ δύο φορές, και αν αυτό δεν βοηθήσει, τότε ...» και αναφέρουμε λογική συνέπεια.

 • 6/7

  Είναι συχνά αγνοούνται: «Τώρα είναι ήσυχο φορές!»

  καλύτερα: Αν είναι δυνατόν, ζητήστε μια εναλλακτική λύση, όταν μπορείτε να το κάνετε στη συνέχεια. Έτσι: «Εδώ στο κατάστημα θα πρέπει να αφήσει την σφυρίχτρα στην τσέπη του. Στην παιδική χαρά θα τους πάρει και πάλι. "

 • 7/7

  Είναι συχνά αγνοούνται: «Σπρώξει γύρω στο να μην τρώει, ο Άρμεν Kinder στο ... θα ήταν χαρούμενος γι 'αυτό.»

  καλύτερα: Δεν κατηγορούν ηθικά. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν, είναι ένα μεγάλο θέμα. Αλλά ένα εκπαιδευτικό ζήτημα και όχι ένα μέσο εκπαίδευσης.

Εάν το παιδί δεν ακούει: Συνέπειες είναι σημαντικό

Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τι καλό έχει να τους κάνουν αν συνεργαστούν με τη μαμά και τον μπαμπά: Ίσως υπάρχει χρόνος για ένα γύρο του ντόμινο, αν τώρα γρήγορα θέσει σχετικά με τις πυτζάμες και βουρτσίστε τα δόντια σας; Οι συνέπειες έχουν δυνατόν «φυσικά» να είναι - και οι γονείς να σκεφτούν δύο φορές πριν σε μια ήσυχη ώρα. Επειδή το άγχος είναι ο δολοφόνος για τη συνεπή συμπεριφορά, όταν το παιδί δεν ακούει τα εκπαιδευτικά σύμβουλοι Plass λευκό. Εάν το παιδί herumtrödelt ατελείωτες πρωί, είναι η απειλή: «Τότε θα πάει δεξιά μακριά χωρίς εσάς» λίγο την αξιοπιστία. Και ότι σύντομα ρίξει την τηλεόραση έξω από το παράθυρο, προβλέπει επίσης απλώς χασμουριούνται. Όμως, η ανακοίνωση: ωστόσο, «Τώρα, αν δεν τα παπούτσια σας, τότε μπορούμε να καθίσετε και να παρακολουθήσετε για λίγο τα ποντίκια στο παράθυρο του καταστήματος ζώων» είναι πολύ. Το παιδί δεν ακούει; Στη συνέχεια, θα υποβληθεί σε πραγματικές συνέπειες - δηλαδή, ότι πρέπει να βιαστούμε εκεί παρελθόν ευθεία.
Έπαινος φέρνει περισσότερο από ό, τι κατσάδα


Και κάτι άλλο παρατηρήσει την εκπαιδευτική σύμβουλος: Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά ακούν μακριά συχνά, όταν οι γονείς λένε κάτι. Αλλά μερικές φορές αντιδρούν λίγο ακόμα. Και αυτή τη φορά, αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να είναι καλά θεωρηθεί. «Οι γονείς συχνά επιβραβεύει την ανεπιθύμητη συμπεριφορά - με προσοχή», λέει ο Plass. «Σωστή συμπεριφορά είναι, ωστόσο, συχνά αγνοείται, γιατί το θεωρούμε δεδομένο. Όπως και αν τα δόντια είναι πραγματικά καθαρίζονται το ίδιο. Αλλά τότε δεν αξίζει τον κόπο για το παιδί να το κάνει στο μέλλον φορές μεγαλύτερη. " Και προσθέτει: «Ο έπαινος είναι ο βασιλικός δρόμος για την αλλαγή.» 

Το γέλιο χαλαρώνει την κατάσταση

Είναι ιδανικό για όλες τις πλευρές, αν καταφέρουμε γονείς, εσωτερικά στο βήμα πίσω και να δούμε το πράγμα με χιούμορ. Για παράδειγμα, με τη συμμετοχή δικές τους επιθυμίες στο παιχνίδι των παιδιών, όπως ο δάσκαλος Monika Kiel-Hinrichsen συνιστά. Ένα πέντε-year-old που απορροφάται από το κουκλοθέατρο, αν και ήρθε η ώρα για το νηπιαγωγείο, θα μπορούσε να είναι περίπου σαν να ήπια στην πραγματικότητα: «Προσοχή, προσοχή, γρήγορα αρπάξει τις κούκλες τρένο βαλίτσα στο νηπιαγωγείο οδήγηση γίνεται off»

Ένα πολύ διασκεδαστικό καθιστώντας τον τρόπο τα μικρά παιδιά όταν καλούνται για μια αλλαγή, δεν μαμά και τον μπαμπά, αλλά απευθείας με χάδια παιχνίδι, οδοντόβουρτσα & επιτρέπεται να επικοινωνούν Co .. Ή, σύμφωνα με τα λόγια ενός χρήσης συναίνεσης οδοντόβουρτσα: «Γεια σου, κάνει του χρόνου το στόμα σας, ποιες είναι αυτές και για τη λευκή πράγματα; Πρέπει να κοιτάς από κοντά. «Το γέλιο χαλαρώνει τα παιδιά και τους κάνει πιο δεκτικοί στα αιτήματα μας. Αυτό λειτουργεί όχι μόνο στην ηλικία των τριών, αλλά και για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Αν τίποτα δεν πάει: Μείνετε χαλαρά!

Ενάντια τοίχοι μιλούν ενοχλητικό γρήγορα ο ήχος γίνεται πιο δυνατά και πιο έντονη. Αλλά καλό είναι αυτό; Μάλλον όχι, με τη διαφορά ότι σύντομα όλα έχουν κακή διάθεση. Εδώ είναι τρεις απλές ασκήσεις από τη γιόγκα που μας κάνουν αμέσως πίσω χαλαρή για την επόμενη εκκίνηση:

• Δύο λεπτά ήρεμα αναπνέουμε μέσα και έξω, ενώ κάθε μετρήστε αργά έως το πέντε.
   Με κάθε εκπνοή οποιαδήποτε ένταση συνειδητά να αφήσει να πάει.
• Σε μικρές γουλιές ένα ποτήρι νερό για να πιει - ξεπλένει τις παρενοχλήσεις προς τα κάτω αισθητά.
• Οι βραχίονες απλώσουμε τα πλάγια, ανοίξτε το στήθος στιγμής, πάρτε μια βαθιά αναπνοή, με το καθένα
   Εισπνοή λαμβάνετε νέα δύναμη.

 στοά


Αυτά τα 10 εκπαίδευση διαπράττουν αμαρτίες κάθε γονέας αργά ή γρήγορα. Όπως έρχεστε από τη φυλή αρουραίων «εκπαίδευση Fallen» και πάλι.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =