G8 ή G9 – Τι είναι καλύτερο για το παιδί μου;

Εννέα χρόνια μετά την μείωση του σχολικού έτους και οκτώ έτη γυμνασίου, η συζήτηση για το G8 ή G9 δεν έχει υποχωρήσει. Αντίθετα, η μερική επιστροφή πολλών κρατών σε εννέα ετών γυμνάσιο, πολλοί γονείς είναι χαλασμένοι για την επιλογή. Θα πρέπει να στείλετε το παιδί μου με Turbo Drive στα 8 χρόνια γυμνάσιο, ή μάλλον άνετα σε 9 χρόνια; Μια Emnid έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οκτώ στους δέκα γονείς (79 τοις εκατό) με τα παιδιά στο σχολείο G9 η συντομευμένη σχολείο προτιμούν. Φυσικά, μετά το σχολείο δεν είναι μόνο ένα ορόσημο στο δρόμο για επαγγελματική ή ακαδημαϊκή εκπαίδευση, αλλά και διαμόρφωσαν την ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη δική τους σχέση με την εκπαίδευση. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν καλοί λόγοι για τους G8, για παράδειγμα, την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για την μετέπειτα πίεση για την εκτέλεση του Πανεπιστημίου και του κόσμου της εργασίας. familie.de παρέχει μια επισκόπηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των δύο τύπων σχολείων σε διάφορους τομείς.

1. Η ηλικία

Ένα από τα κύρια επιχειρήματα για την εισαγωγή των μειωθεί ημέρες σχολείο που Γερμανικά απόφοιτοι Λυκείου με τα διεθνή πρότυπα είναι πολύ παλιά και, ως εκ τούτου δεν είναι ανταγωνιστικά. Όμως, ένα χρόνο κάνει λιγότερο στην πραγματικότητα τόσο πολύ; Επιπλέον, η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη Γερμανία είναι πλέον εξαλειφθεί και η ενός έτους στρατιωτική ή εναλλακτική θητεία για τα αγόρια; Από την εισαγωγή του G8, η ηλικία των πτυχιούχων έχει ευθυγραμμισμένες διεθνώς. Εν μέρει, όμως, αυτό μπορεί να οφείλεται στην εισαγωγή του πτυχίου του πανεπιστημίου σε γερμανικά πανεπιστήμια. Για μια προηγούμενη καταχώρηση είναι δυνατόν να λειτουργήσει, που είναι να ανοίξει καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Επίσης, ένα χρόνο παράταση του εργασιακού βίου σημαίνει ένα χρόνο νωρίτερα για να κερδίσουν χρήματα και να πληρώνουν στη δική τους σύνταξη. Με G8 να έχουμε ένα χρόνο μπροστά από ένα γυμνάσιο στην τσάντα, επιτρέποντας ένα διάλειμμα μετά την αποφοίτησή τους, χωρίς να χάσει χρόνο. Για θέσεις εργασίας σπουδαστών, να ταξιδέψουν, να σκεφτεί, για την προσωπική ανάπτυξη.

Οι μαθητές στην τάξη

Χαλασμένοι για την επιλογή - G8 ή G9;

© Thinkstock

Παρ 'όλα αυτά, το σύστημα G9, οι γερμανοί φοιτητές έχουν περάσει περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό. Ίσως λόγω του σχολείου πίεση ήταν τόσο υψηλή όχι, είτε επειδή ο χώρος συνοχή έφυγε για την ανταλλαγή σπουδαστών και χρόνια στο εξωτερικό. Οι εργοδότες στο εξωτερικό εμπειρίες ως καταλύτης για την προσωπική ανάπτυξη και την ωριμότητα αποτιμάται θετικά. Για όχι μόνο την ηλικία και την τελική βαθμολογία παίζουν ρόλο, αλλά και την προσωπικότητα.
Με G9 ένα γυμνάσιο ήταν ένα απολυτήριο, πιο ηλικιωμένους γυμνάσιο ήταν ηλικίας. Με G8 πολλοί μαθητές κάνουν το σχολείο κάτω των 18 ετών. Ακολουθεί την εγγραφή στο πανεπιστήμιο κατά το ίδιο έτος, θα ξεκινήσει ανήλικα φοιτητική ζωή. Είτε πρόκειται για την αυτο-απασχόληση των νέων να πρέπει να εγκαταλείψουν τη φόρμα εγγραφής και την πρώτη σύμβαση δική ενοικίασης υπογράφεται από τους γονείς;

2. Το βάρος

Από την εισαγωγή της G8 πολλούς μαθητές και γονείς διαμαρτύρονται για το υψηλό φορτίο μάθησης στο γυμνάσιο. Για την επίτευξη σχολείο που είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο μειώνεται έτσι στο ελάχιστο «ρελαντί». Αλλά κανονική μαθητές συχνά δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την μικρότερη διαδρομή στο γυμνάσιο με τις ίδιες απαιτήσεις. Το πλεονέκτημα της πλέον συχνά αναμειγνύονται σύστημα G8 / G9: διαρροϊκές ή φοιτητές που είναι συγκλονισμένοι από G8 μπορούν εύκολα να στραφούν προς το σύστημα G9.

έτσι ώστε να πάρετε ένα χρόνο περισσότερο χρόνο μέσα από το γυμνάσιο, χωρίς να στιγματίζονται ως ισότιμοι «σχολείο αποτυχίες». Από G8 θεωρείται μοντέλο εξαιρετικά άξονα τις επιδόσεις. Συχνά G8 μαθητές εργάζονται με το σχολείο και την εργασία περισσότερες ώρες από ό, τι μια πλήρους απασχόλησης - σύμφωνα με τον εκπρόσωπο έρευνες 44 με 55 ώρες την εβδομάδα. Προσωπική ελευθερία για την προσωπική ανάπτυξη και την ψυχαγωγία είναι η χρονικά περιορισμένη.
3. Η ποιότητα της εκπαίδευσης

Η αυξημένη πίεση και το άγχος δεν είναι οι μόνες επικρίσεις της G8. Πολλοί εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την απώλεια της ποιότητας σε σχέση με το θέμα στο G9. Στην πραγματικότητα, οι ετήσιες ώρες την εβδομάδα, έχουν εξαλειφθεί χωρίς αντικατάσταση, με την εισαγωγή της G8 12 έως 20 Αυτό απαιτεί τον καθορισμό των προτεραιοτήτων στην επιλογή των υλικών φυσικά, έτσι ώστε τα προγράμματα σπουδών για περικοπές G8 έχει οριστεί μαζική. G8 μαθητές έχουν συνολικά 180 ώρες λιγότερο μαθηματικά και 200 ​​ώρες λιγότερο αγγλικά στην εκπαίδευσή τους. Ένας αυτοκράτορας Barbarossa πέφτει εκεί στην ιστορία ποτέ έξω από το παράθυρο, αλλά όμως έχουν προστεθεί τρέχοντα θέματα, όπως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. για να καθαρίσει τη μερική μακράς ξεπερασμένη διδακτέα ύλη είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα, αλλά και οι λείπουν τα μαθήματα στην τάξη κάνουν αισθητή. Μια σωστή προφορά των ξένων γλωσσών ή η κατανόηση της Λατινικής πρωτότυπα κείμενα είναι δύσκολο να μάθουν από μόνοι τους. Με G9 θα έχουν περισσότερο χρόνο να εξασκηθούν και να εμβαθύνουν στην τάξη - προς τέρψη των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

χρόνο 4. Διδασκαλία

Προκειμένου να διατηρηθεί η απαιτούμενη από τις ετήσιες ώρες Μόνιμη Διάσκεψη εβδομάδα από 265 ώρες στο G8, η διδασκαλία έχει επεκταθεί το απόγευμα. Έκτη και έβδομη χρόνια έχουν ένα απόγευμα ένα μαθήματα την εβδομάδα, οκτώ, ένατη και δέκατη ισοπεδωτές σε δύο με τρία απογεύματα και φοιτητές του έκτου μορφή τουλάχιστον τρία απογεύματα. Στην πόλη που είναι ένα όφελος για τους εργαζόμενους γονείς, τα παιδιά τους, όπως σε ένα ημερήσιο σχολείο τουλάχιστον νοιάζονται λίγες ημέρες την εβδομάδα κατά το γεύμα έξω.

Στην ύπαιθρο, όμως, το μοντέλο της G8 έχει γίνει ένα πρόβλημα. Από εκεί τα λεωφορεία από το απόγευμα συχνά οδηγούν σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, δεν είναι σπάνιο ότι οι μαθητές πρέπει να περιμένουμε δύο ώρες για το λεωφορείο μέχρι το τέλος του μαθήματος στις τρεις η ώρα, και μόνο το βράδυ καταλήξουμε σε έξι στο σπίτι. Για πολλούς γονείς αυτό είναι ένας λόγος για να μην δίνουν στα παιδιά τους, παρά την καταλληλότητα στο γυμνάσιο, αλλά στο πιο κοντά κύριο ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης, για να δημιουργήσει μαζί με τα μαθήματα το απόγευμα, ο φόρτος εργασίας του σπίτι είναι στην G8 για πολλούς μαθητές μια πρόκληση χρόνου. Ελεύθερος χρόνος, οικογενειακή ζωή ή ιδιωτικά συμφέροντα και τα χόμπι, όπως το γυμναστήριο ή παίζοντας ένα όργανο πτώση από το κράσπεδο.
5. Η σχολική ζωή

Όχι μόνο εξωσχολικές δραστηριότητες, και την κοινωνική ζωή στο σχολείο και προσφέρει εκτός από τις κανονικές τάξεις υποφέρουν από την έλλειψη χρόνου στο G8. Είτε το θέατρο, χορωδία του σχολείου ή φυσικά αστρονομία - αυτά τα εθελοντικά μαθήματα είναι συνήθως τάξη και τους βαθμούς σε διασυνοριακό επίπεδο. Δεδομένου ότι σε όλα τα στάδια της G8 έχουν τάξεις σε διαφορετικά απογεύματα, είναι δύσκολο να βρούμε μια ημερομηνία ή ακόμα και να τον ελεύθερο χρόνο. Στο σύστημα G9 δεν υπήρχε αυτό το οργανωτικό πρόβλημα απλά. Αλλά δεν είναι μόνο ότι η ζωή του σχολείου πάσχει από πολλά αθλητικά σωματεία διεξάγουν την απώλεια των μελών τους για την έλλειψη χρόνου ο φοιτητής έχει G8 πίσω.

Επιπλέον, μαθήματα επιλογής δίνουν στους μαθητές σημαντικά επιπρόσθετα προσόντα και πρακτική εμπειρία που δεν μπορεί να καλυφθεί από τα τακτικά μαθήματα στο γυμνάσιο και να εξυπηρετούν τους για τη μελλοντική σταδιοδρομία τους ή την προσωπική ανάπτυξη.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 46 = 55