Μετά το σχολείο στο σπίτι μόνη της: Κλειδί παιδιά

Πολλά παιδιά περνούν μετά το σχολείο για λίγες ώρες στο σπίτι μόνη της - και αν το σύνολο είναι καλά προετοιμασμένη και συνοδεύεται αγάπη, τα βασικά τα παιδιά απολαμβάνουν την ελευθερία.

Μετά το σχολείο στο σπίτι μόνη της: Κλειδί παιδιά

Ειδοποίησης - όχι νωρίτερα από 8 χρόνια

Εάν και όταν ένα παιδί είναι μέχρι στιγμής να κάνει χωρίς τακτική φροντίδα, είναι δύσκολο να πω. Σε γενικές γραμμές: «Τα παιδιά κάτω των οκτώ ετών είναι σε καλύτερη θέση από ό, τι μόνος του στο διαμέρισμα της γιαγιάς, γείτονα, η βρεφονηπιοκόμος ή νηπιαγωγείο», λέει ο εμπειρογνώμονας Sybille Weber, «και τα παιδιά κάτω των δέκα ετών είναι ακόμη συγκλονισμένοι όταν όλη την εβδομάδα το απόγευμα της πρέπει να οργανωθούν. «συχνά οι μαθητές ήταν αρχικά ενθουσιασμένοι με την ιδέα, να ξεφύγουν από τα μάτια των γονέων τους. «Αλλά δεν μπορεί να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει συγκεκριμένα,» προειδοποιεί ο ψυχολόγος. Μόνο όσοι είναι προσεκτική και σταδιακή προσέγγιση οδηγεί το παιδί του στην αποκλειστική ευθύνη ευημερία, μπορεί να αποφευχθεί το αίσθημα συγκλονισμένοι. Ξεκινήστε καλύτερα με λίγες ώρες την εβδομάδα και να παρακολουθήσουν τις αντιδράσεις του παιδιού σας. Αντικαταστήστε τακτικά μαζί του για τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του. Ελέγξτε την αυτοκριτική, αν ίσως απαιτούν από πάρα πολύ την ανεξαρτησία του παιδιού σας, γιατί προσωπικά δεν θα ήταν πάρα πολύ πρακτικό για εσάς.

Ειδοποίησης: χαρούμενος στο σπίτι μόνη της

Με όλο εμπιστοσύνη στην ανεξαρτησία της το δικό τους παιδί, οι γονείς θα πρέπει να εκτείνονται σε πολλές γραμμές ασφαλείας πριν κυκλοφορήσει το παιδί της στην μεγάλη ελευθερία. Αυτές περιλαμβάνουν: Το παιδί φέρνει πάντα ένα κινητό τηλέφωνο μαζί του. Όλοι οι αριθμοί των γονέων αποθηκεύονται. Επιπλέον, υπάρχει ένα σχέδιο Β για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (το πλήκτρο έχει κολλήσει, το παιδί αισθάνεται άρρωστος), τότε ένα κλειδί εξώπορτας παιδί θα πρέπει να είναι σε θέση να πάει για παράδειγμα σε έναν γείτονα. Και στο σπίτι το κλειδί εξώπορτας περιμένουμε (εκτός από την αγάπη ευχάριστη έκπληξη) ένα ζεστό γεύμα που μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς προβλήματα. 
Αξιόπιστη συμφωνίες με βασικούς παιδιά σημαντική

Θα πρέπει να υπάρχει, για παράδειγμα, μια σαφής κανόνας για το πότε το παιδί μπορεί να φέρει μια φίλη σπίτι ή να κανονίσει να συναντηθεί με τους άλλους. Το κυριότερο είναι ότι οι γονείς πάντα γνωρίζουν πού το παιδί τους απλά στην πρίζα και πόσο καιρό είναι εκεί .. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς: Εάν οι γονείς έχουν συζητήσει με το παιδί τους που είναι στο 15 η ώρα στο σπίτι, τότε θα πρέπει να επίσης, σε 15 το μεσημέρι και όχι στις 15.30 στο σπίτι. Πριν από τους γονείς στα παιδιά τους παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού, είναι επίσης μια καλή ιδέα να αρχίσει κάποιες δοκιμές, συμβουλεύει ο ψυχολόγος Sybille Weber. «Αφήστε το παιδί πρακτικές καθημερινές δραστηριότητες σας που συνήθως αναλάβει ενήλικες.» Για παράδειγμα: πόρτα ανοιχτή, μέχρι ένα σνακ, κολλήσει ένα γύψο, γεμίστε ένα μπουκάλι ζεστό νερό. Επίσης, παιχνίδια ρόλων έχουν αποδειχθεί επιτυχείς. Παίξτε με το παιδί σας μέσα από καταστάσεις. Πώς να αντιδράσει, αν ένας ξένος σας καλεί ή κάποιος χτυπάει την πόρτα; Εισάγετε μπροστά από απλές προτάσεις παιδί σας, μπορούμε να πούμε, χωρίς να αποκαλύψει ότι είναι μόνη της. Κάτι σαν αυτό: «Είναι απλά δεν ταιριάζει, εγγραφείτε αργότερα.» Αποσαφήνιση και όπου το παιδί θα βοηθήσει αν συμβεί κάτι στο δρόμο για το σχολείο. Όλα αυτά τα σκευάσματα είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να διαχειρίζονται την καθημερινή τους ζωή για λίγες ώρες κυρίαρχο. Το δίνουν καλή αίσθηση: μπορώ να συμβεί.

Επισκόπηση: Μετά το σχολείο, στο σπίτι μόνη της: Κλειδί παιδιά

  • ΣΕΛΙΔΑ 1: Μετά το σχολείο, στο σπίτι μόνη της: Κλειδί παιδιά
  • Σελίδα 2: εναλλακτικές υπηρεσίες φύλαξης μετά το σχολείο
  • Σελίδα 3: Συνέντευξη με τον καθηγητή Bernd Ahrbeck
  • πίσω
  • σελίδα 1/3
  • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =