Σχολείο-AG: μαθαίνοντας για το πρόγραμμα σπουδών και

Όλο και πιο συχνά προσφέρουν βασικές σχολές για να πάει πέρα ​​από τις ομάδες εργασίας του προγράμματος σπουδών ή μικρή κλαδικούς. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τα κρυφά ταλέντα - και τα παιδιά να μάθουν ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Μια AG στο δημοτικό σχολείο: Παιδιά τη μουσική

Ποδόσφαιρο παιχνίδια, ζωγραφική, χειροτεχνίες και πριόνισμα - ό, τι ακούγεται σαν ένα χόμπι σε πολλά σχολεία στη Γερμανία έχει τη θέση του. στο Σχολή AG Για τα παιδιά να συνεχίσουν το χρόνο και το χώρο με τις δικές τους δημιουργικές κλίσεις και την ίδια στιγμή να αποκτήσουν πολύτιμη κοινωνική εμπειρία.

«Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα ομάδων εργασίας τι θα ήθελαν να κάνουν για δύο απογεύματα την εβδομάδα από την δεύτερης κατηγορίας», δήλωσε ο Michael Rieger, επικεφαλής της ολοήμερα σχολεία Chemnitzstraße στο Αμβούργο. Τι πρέπει να ολοήμερα σχολεία μέρος της έννοιας, κατέχει πλέον και στην κανονική δημοτικά σχολεία Τροφοδότης - με αποτέλεσμα να πρώτης δημοτικού να μάθουν σήμερα πολύ περισσότερο από την ανάγνωση, τη γραφή και την αριθμητική.

«Με την ευθυγράμμιση των δημοτικών σχολείων σε συγκεκριμένες προτεραιότητες και εθνική ανάπτυξη των ολοήμερων σχολείων στη βασική εκπαίδευση ένα έως τέσσερα, όλο και περισσότερες ομάδες εργασίας, μαθήματα και προγράμματα προσφέρονται σε τάξεις», λέει ο Ulrich Hecker από το δημοτικό σχολείο Association (GSV). Ακόμα και στα δημοτικά σχολεία με αξιόπιστες δραστηριότητες μισής ημέρας και της σχολικής ελεύθερο χρόνο είναι όλο και πιο εκπαιδευτικά φιλόδοξα σχέδια γεμάτη.

Σχολείο-AG ως sinvolles το απόγευμα το πρόγραμμα

Συνήθως βρείτε τα σχολικά κλαδικούς εκτός των μαθημάτων το απόγευμα - τόσο πολύ στο παιχνίδι. Αλλά υπάρχουν επίσης σχολεία, για παράδειγμα, Ο έλεγχος αυτός ενσωματώνουν δωρεάν μαθήματα στην κανονική περίοδο χρήσης από 8 έως 13 ώρες στο Αμβούργο. Και: Σκληρό εξώφυλλο ολοήμερα σχολεία, όπου όλα τα παιδιά φροντίζονται χωρίς εξαίρεση, μέχρι και το απόγευμα έχουν να προσφέρουν μεγαλύτερη εμβέλεια, εξωσχολικές έργα, που εναλλάσσονται με την κανονική τάξη και το πρωί.

«Εργαστήρια είναι μια λογική επένδυση στην εκπαίδευση των παιδιών μας ....»

Ulrich Hecker από GSV

Τα μαθήματα διδάσκονται κυρίως από έμμισθο προσωπικό, που προέρχονται από μουσικά σχολεία, αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς φορείς και να έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία. Hecker: «Αυτός ο τρόπος ζωής προέρχεται από το εξωτερικό στο σχολείο - και αυτό συχνά επηρεάζει μια τονωτική επίδραση στην σχολική ημέρα off.»

Ένα άλλο συν του σχολείου κλαδικούς: Σε αντίθεση με ιδιωτικές προσφορές για να συμμετάσχουν σε αυτά τα μαθήματα θα κοστίσει ελάχιστα ή τίποτα. Συνήθως μόνο το κόστος των υλικών ή χαμηλές αμοιβές. Τα μαθήματα προσφέρονται σε μια ανοικτή ολοήμερου σχολείου, οι γονείς πληρώνουν συνήθως μια μηνιαία εισφορά εισοδήματος που σχετίζονται με τη συμμετοχή και μεσημεριανό γεύμα. μόνο το μεσημεριανό γεύμα, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει τα σχολεία σε όλη την ημέρα.

συμπέρασμα Hecker είναι: «Εργαστήρια είναι μια καλή επένδυση στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Επιπλέον, οι μαθητές μαθαίνουν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες φροντιστές -. Και παίρνουν έτσι χρησιμοποιείται μία φορά πριν το σύστημα σε μάθημα σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης "

Επισκόπηση: Σχολείο-AG: μαθαίνοντας για το πρόγραμμα σπουδών και

  • ΣΕΛΙΔΑ 1: Σχολείο-AG: μαθαίνοντας για το πρόγραμμα σπουδών και
  • Σελίδα 2: Σχολείο-AG και την αποτίμηση του ελεύθερου χρόνου
  • πίσω
  • σελίδα 1/2
  • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =