Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: Τα παιδιά έχουν δικαιώματα

Την 1η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται. Λίγο σύγχυση, επειδή στις 20 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού λαμβάνει χώρα. Και οι δύο μέρες έχουν ένα και το ίδιο στόχο: να καταστήσει τα δικαιώματα των παιδιών στο κέντρο.

1η Ιούνη: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα

Σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και των ΗΠΑ, θα την 1η Ιουνίου έως διεθνή Ημέρα του Παιδιού τα δικαιώματα των παιδιών, την 1η Ιουνίου γιόρτασε. Το 1950, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού εισήχθη επίσης στη ΛΔΓ και αφήνει τα παιδιά να φτιάξει το κέφι με τα δώρα από τους γονείς και παρελάσεις σε σχολεία και ιδρύματα για παιδιά. Ημέρα του Παιδιού έχει τις ρίζες της στην Παγκόσμια Διάσκεψη της Γενεύης για την ευημερία των παιδιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο 1925ο Αύγουστο Ακόμη και μετά την επανένωση, οι άνθρωποι γιορτάζουν στα νέα ομόσπονδα κράτη, ούτε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Επισήμως, αλλά η Γερμανία συνεχίζει να Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού , η οποία ξεκίνησε το 1954 από τη UNICEF και γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου. Επειδή αυτή την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1959 εξέδωσε αρχικώς Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού και 30 χρόνια αργότερα, το 1989 υπέγραψε το CRC εκείνη την ημέρα.

Από την επανένωση της Ανατολής και της Δύσης δύο φεστιβάλ γιορτάζεται σε όλη τη Γερμανία. Σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα για τα παιδιά και τις οικογένειες. "Ημέρα του Παιδιού είναι μια τέλεια ευκαιρία για να εφαρμόσει και τις επιθυμίες των παιδιών αλιευμάτων του σε δράση, η οποία μερικές φορές έρχεται πολύ μικρή στην καθημερινή ζωή"Έτσι Simone Linden, διευθύνων σύμβουλος της Περισσότερος χρόνος για τα παιδιά E.V .. Εκτός από την διασκέδαση και την ψυχαγωγία είναι μέρος της Ημέρα του Παιδιού, καθώς και ενημερωτικά περίπτερα και δράσεις που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο: Τα δικαιώματα των παιδιών.
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού στέκεται σε τρία πόδια

Την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (Ιούνιος 1) και την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (20 Σεπτεμβρίου), για να επιστήσει την προσοχή στα δικαιώματα των παιδιών.

Ορίζεται και ενοποιούνται τα δικαιώματα των παιδιών ήταν η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Βασίζεται σε τρεις πυλώνες: το δικαίωμα στην προστασία, το δικαίωμα να προωθήσει την ανάπτυξη και το δικαίωμα συμμετοχής. Τα παιδιά θα πρέπει να συμμετέχουν και αυτό το μητρώο δεν πρέπει να εξαρτάται από την καλή θέληση των ατόμων. Αυτό είναι από το 1989 στο άρθρο 12 του CRC: Μέρη κράτη μέλη εξασφαλίζουν στο παιδί που είναι ικανό να σχηματίσει γνώμη, το δικαίωμα να εκφράσει αυτές τις απόψεις για όλα τα θέματα που αφορούν το παιδί δωρεάν, και λαμβάνει υπόψη τις απόψεις του παιδιού κατάλληλα και σύμφωνα με την ηλικία και Reife.
Η δημοκρατία προϋποθέτει τη συμμετοχή των παιδιών

Ο ενήλικας θα πρέπει να αντιληφθεί το παιδί της ωριμότητάς του ως αντίστοιχο αρμόδιο πρόσωπο και να αποδεχθεί τις ιδέες και τα ενδιαφέροντά του. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμμετοχή των παιδιών είναι μια βασική αξία μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Λέει ο Thomas Krüger, πρόεδρος της γερμανικής Kinderhilfswerk.

Τα δικαιώματα των παιδιών (σύντομη μορφή)

  • Δικαίωμα στην ισότητα
  • Δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ανάπτυξη
  • Σεβασμός για τις απόψεις και τη θέληση του παιδιού
  • Δικαιώματα στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, τροφής και ρουχισμού, αξιοπρεπή στέγαση και την κοινωνική ασφάλιση
  • Δικαίωμα στην προστασία από σωματική ή ψυχική βία, από κακοποίηση ή παραμέληση, σκληρή ή ταπεινωτική μεταχείριση και τα βασανιστήρια, τη σεξουαλική κακοποίηση, οικονομική ή σεξουαλική εκμετάλλευση ή για την προστασία από τα ναρκωτικά
  • Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση και τα μέσα ενημέρωσης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια παιδιά κάτω των www.weltkindertag.de.
Περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Παιδιά κάτω των www.kindertag.net.

 στοά


Ένα αφιέρωμα στους μικρούς μας φίλους! Δώδεκα λόγοι για τους οποίους τα παιδιά είναι υπέροχα!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3