Έξυπνο τηλέφωνο, δισκίο & amp? ΣΙΑ – πόσο χρόνο θα πρέπει τα παιδιά να περάσουν με τα ψηφιακά μέσα;

Μια παιδική ηλικία, χωρίς τα ψηφιακά μέσα; Δύσκολο να φανταστεί κανείς. Επίσης, δεν πρέπει να! Αλλά τι δόση smartphone, tablet, του υπολογιστή & ΣΙΑ είναι εντάξει για ποια ηλικία δείχνει Μια πρόσφατη μελέτη: ένα στα δέκα τρία χρόνια παλιά ήταν χρησιμοποιώντας το Internet. Και όλο και περισσότερο Εφαρμογές και smartphone παιχνίδια ρητά απευθύνεται σε παιδιά κάτω των τριών ετών. Την ίδια στιγμή, αλλά και η χρήση μέσων μαζικής ενημέρωσης μας αλλάζει γονείς: Στο δρόμο για το νηπιαγωγείο διοργανώνουμε γρήγορη ούτε το κομμωτήριο διορισμός, ελέγξτε μέσα στο μετρό, την παγκόσμια πολιτική κατάσταση και το μεσημέρι στην παιδική χαρά μας να παραγγείλετε μέσω smartphone νέο παντελόνι λάσπη.

Αυτό δημιουργεί εντελώς νέα ερωτήματα: Τι «τμήμα Digital Media» είναι σωστό για το παιδί μου; Όταν θα δίνουμε το παιδί μας το smartphone στο χέρι σας; Ποια TV δόση είναι εντάξει; Μπορεί η Junior've παίζει Minecraft; Και από τη στιγμή που το δικό τους κινητό τηλέφωνο έχει νόημα;

© Thinkstock

Ποιος είναι βλέποντας τους γονείς γρήγορα συνειδητοποιεί πόσο αβεβαιότητα εμπλέκεται εδώ. Από τη μία πλευρά, πολλά βρέφη έχουν daddeln obliviously στο smartphone, όταν η μαμά εξακολουθεί γρήγορα εξαλείφει το πλυντήριο ρούχων. Από την άλλη πλευρά, η παραγωγή αυτών των γονέων εκφράζει ακριβώς μερικές φορές να είναι πολύ σκεπτικοί και ανησυχούν ότι ο νεαρός μπροστά από τον υπολογιστή μοναχικό και ότι οι παρούσες παιδιά γενιά πολύ λίγες πραγματικές Περιπέτειες στην ύπαιθρο βιώσει. Τα ψηφιακά μέσα έχουν γίνει μέρος της καθημερινής πραγματικότητας σε αυτό. Τα παιδιά μας αυξάνονται, σε αντίθεση με εμάς με εφαρμογές, παιχνίδια, online αγορές - και με τη δυνατότητα εθισμού των ψηφιακών κόσμων - καθεξής. Είναι, εμείς οι γονείς «ψηφιακά αναθρεμμένοι» μόνο «ψηφιακή μετανάστες» - μετανάστες σε μια νέα, συναρπαστική, ενοχλητικό και - δεν έχει σημασία πόσο σκληρά δουλεύουμε δρόμο μας για το θέμα αυτό - πάντα λίγο παράξενο κόσμο.

Στο σπίτι στον ψηφιακό κόσμο

Αρκετά παιδιά είναι οι γονείς τους μπροστά στην αντιμετώπιση των PC και tablet ήδη Δημοτικό Ηλικία ένα βήμα. Πολύ σαφής: Ανάμεσα στις πολλές προκλήσεις στην καθημερινή εκπαίδευση απογαλακτιστεί πιπίλα για Trotzphase να εργασία κάνετε είναι μια νέα, δεν είναι πολύ μικρό, πρόσθεσε: Μέσα εκπαίδευση. Πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός Κάτια Saalfrank λέει: «Για τα παιδιά να μάθουν να αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα τα ψηφιακά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό οι γονείς να αναπτύξουν μια σαφή θέση σχετικά με αυτό: Έχω δημοσιεύσετε φωτογραφίες των παιδιών μου στο δίκτυο ή όχι; Είμαι συνεχώς σε απευθείας σύνδεση ή να παίρνω off-ώρες; Πολλοί γονείς είναι πολύ συγκεχυμένη εδώ. " 

Σημαντικές αρχές που ασχολούνται με τα ψηφιακά μέσα

 • 1 / 12ο

  Πολύ σημαντικό! Κίνηση, κοινόχρηστη χρόνο με την οικογένεια και τα συμβατικά παιχνίδια δεν πρέπει να αγνοηθεί.

 • 2/12

  Τα παιδιά πρέπει να εντείνει την αντιμετώπιση των smartphone & Co. εισάγονται. Πάρτε το χρόνο για να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο μαζί με το παιδί σας.

 • 3/12

  Οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνάμε το μοντέλο του ρόλου τους. Ερώτηση κριτικά αν δεν θέλετε να συχνά φορές απλά συνθέτουν ή να αγνοήσει το τηλέφωνό σας.

 • 4/12

  Οι γονείς πρέπει να κρατούν τα παιδιά τους με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μόνο. Βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα στην εικόνα και ξέρει τι κάνει στην πραγματικότητα απογόνους σας στην οθόνη.

 • 5/12

  Αν ψηφιακά μέσα δεν απαγορεύεται, η έλξη τους μειώνεται αυτόματα.

 • 6/12

  Μια ώρα πριν πάτε για ύπνο: shutdown. Η συσκευή και το κεφάλι!

 • 12/7

  Παρατηρήστε το παιδί σας πώς να συμπεριφέρονται μετά το χρόνο μέσα ενημέρωσης. Μήπως απουσιάζει, χωρίς κίνητρα ή ακόμα και ελαφρώς επιθετική; Στη συνέχεια, να λάβει αντίμετρα σε κάθε περίπτωση.

 • 8/12

  Ρύθμιση τουλάχιστον δύο μέσων χωρίς μέρα την εβδομάδα. Σχεδιάστε όλο και περισσότερο αυτές τις ημέρες μια οικογένεια δραστηριότητες.

 • 9/12

  Smartphone, tablet και τηλεοράσεις δεν έχουν θέση στο παιδικό δωμάτιο. Τουλάχιστον όχι σε παιδιά του δημοτικού σχολείου.

 • 10/12

  Τα ψηφιακά μέσα δεν είναι τα ίδια ψηφιακά μέσα. Με άλλα λόγια: Υπάρχουν πολλοί, πολλά μεγάλα παιχνίδια και εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να μαθαίνουν ανάγνωση, γραφή, αριθμητική.

 • 11/12

  Βεβαιωθείτε ότι όταν όλες οι ρυθμίσεις οι συσκευές ασφαλείας είναι κατάλληλες για την ηλικία. Για περισσότερες πληροφορίες: www.schau-hin.info

 • 12/12

  Αντικαταστήστε τακτικά με τους γονείς των φίλων των παιδιών σας από. Έτσι, μπορείτε να συζητήσετε μαζί τους κανόνες που ισχύουν όταν οι φίλοι επισκέπτονται ή το παιδί σας είναι σε έναν φίλο του.

Ποιος μπορεί να μας βοηθήσει τώρα, αλλά στο ζήτημα του κατά την οποία μέσου θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ποιο βαθμό; Άκαμπτος κατευθυντήριες γραμμές δεν έχουν κανένα νόημα εδώ, αφού οι ειδικοί συμφωνούν. Κρίμα, γιατί τότε έχουμε καιρό για τους γονείς. Ένα πράγμα είναι σαφές: όσο περισσότερο οι γονείς προσπαθούν να κρατήσουν τα παιδιά των ψηφιακών μέσων, το πιο ενδιαφέρον είναι οι μικρές οθόνες. Αναπτυξιακή ψυχολόγος καθηγητής Dr. Malte Mienert πιστεύει ότι: «Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν το ψηφιακό κόσμο μόνο αν τους επιτραπεί να ασχοληθεί με τα νέα μέσα. . Οι γονείς θα πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί και εμπιστοσύνη «Ακόμα Sozialpädagogin Κάτια Saalfrank συμφωνεί:» Τα παιδιά μαθαίνουν μόνο μέσα από την εμπειρία. Αν έχετε πονοκέφαλο, κακό να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, η οποία αποτελεί μέρος της διαδικασίας μάθησης να το πράξουν. Το καθήκον μας ως γονείς είναι να μείνετε πάντα σε επαφή με τα παιδιά και να τους συνοδεύσει. "

© όραμα καθαρό AG

Η Αμερικανική Ακαδημία Periadrics, μια οργάνωση της Αμερικής οι παιδίατροι, προειδοποιεί βάζοντας τα παιδιά κάτω των δύο ετών, ακόμη και πριν από την οθόνη, δεν έχει σημασία τι κάνει. Και αναπτυξιακή ψυχολόγος καθηγητής Dr. Malte Mienert προειδοποιεί: «Αυτή τη στιγμή πειραματίζεται πολλά στον τομέα της έρευνας - και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμη πόσο νωρίς χρήση της παιδικής ηλικίας μέσα ενημέρωσης επηρεάζει μερικά χρόνια τώρα.»
Τρία μέτρα για τη διόρθωση του κανονισμού

1. Μην νομίζετε ότι με το σύντροφό σας τι θέλετε να επιτρέψετε στο παιδί σας και τι. Ακούγεται πολύ απλό; Αλλά δεν είναι. Η απαίτηση είναι ότι ξέρετε ως γονέας πώς η στάση σας προς την ψηφιακή εμφάνιση των μέσων ενημέρωσης και ότι έχουν ένα κοινό παρονομαστή με τους γονείς εδώ και μπορούν επίσης να επικοινωνούν.

2. κανόνες Εισάγετε που. Κατά προτίμηση γραπτώς. Ποια δεν σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, αν βρέχει, αν το παιδί σας είναι άρρωστο - ή απλά ως εξαιρέσεις είναι απολύτως εντάξει. Μπορείτε να προσαρμόσετε ένα συμβόλαιο χρήστη και εκτύπωση: www.mediennutzungsvertrag.de Και: Κρατήστε ένα αρχείο των χρόνων χρήσης πολυμέσων του παιδιού σας.

➤ τρίτο Καταλαμβάνουν τον εαυτό σας με τα ψηφιακά μέσα. Τίποτα δεν είναι πιο θανατηφόρα από ό, τι όταν οι γονείς άφησαν πίσω τους και δεν έχουν καμία περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι κάνουν τα παιδιά τους στην οθόνη καθόλου.

Το γεγονός είναι ... - στοιχεία από τη χρήση των μέσων ενημέρωσης

 • 1/7

  Σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά στην πρωτοβάθμια σχολική ηλικία ασχολείται σήμερα περισσότερο από μία ώρα την ημέρα με το τηλέφωνο, τον υπολογιστή ή / και το tablet σας. (Πηγή: Μελέτη Allensbach)

 • 2/7

  Η τηλεόραση είναι τα μικρά παιδιά που χρησιμοποιούνται ευρύτατα μέσο. (Πηγή: Common Sense Media)

 • 3/7

  Σε κάθε τρίτο των νοικοκυριών συγκρούσεις για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στέλεχος στην οικογενειακή ζωή. (Πηγή: Forsa μελέτη scoyo)

 • 4/7

  Σχεδόν το ήμισυ των παιδιών ηλικίας μεταξύ δύο και πέντε ετών (44%) θεωρεί ότι κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε απόσταση. 43 τοις εκατό συμφωνία (σχεδόν) καθημερινά με ένα βιβλίο. (Πηγή: minikim Μελέτη 2014)

 • 5/7

  Στις ΗΠΑ, περίπου το 40 τοις εκατό όλων των παιδιών έχουν τεθεί εκτός από δύο χρόνια με ταμπλέτες, smartphones ή eReaders. (Πηγή: Common Sense Media)

 • 6/7

  Ένας υπολογιστής tablet είναι 19 τοις εκατό των νοικοκυριών με παιδιά μεταξύ των διαθέσιμων έξι και 13 ετών (2012: 12%). (Πηγή: KIM μελέτη 2014)

 • 7/7

  79 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας μεταξύ έξι και 13 χρόνια παρακολουθούν τηλεόραση κάθε μέρα. (Πηγή: KIM μελέτη 2014)

 στοά


Τα παιδιά αρέσει να παίζουν με το smartphone και tablet. Παρέχουμε τις πιο φιλικές προς τα παιδιά εφαρμογές εδώ.

Πιθανή κανόνες για τη χρήση των μέσων ενημέρωσης


● Καθημερινή φορά μέσα μαζικής ενημέρωσης:
Το παιδί πρέπει να περάσουν ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με ψηφιακά μέσα ή την τηλεόραση καθημερινά. Ο χρόνος δεν μπορεί να είναι «συλλογή» και προστίθενται.

● Εβδομαδιαία φορά μέσα μαζικής ενημέρωσης: Το παιδί παίρνει ένα εβδομαδιαίο χρόνο μέσα ενημέρωσης - που μπορεί να το καταναλώνουν, καθώς μπορεί: είτε κάθε μέρα, λίγο - ή τα Σαββατοκύριακα φορά μεγαλύτερο χρονικό κάθε φορά. Αυτή η παραλλαγή είναι πιο κατάλληλο για παιδιά άνω των εννέα χρόνια, η οποία μπορεί να έχει ήδη προγραμματίσει καλύτερα.

● Δωρεάν Ώρα: Μεγαλύτερα παιδιά παίρνουν μια ώρα την ημέρα ελεύθερο χρόνο - το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπως επιθυμούν - ακόμη και με ψηφιακά μέσα. Ιστορικό για την προσέγγιση αυτή: Λόγω της τεράστιας πίεσης που σχηματίζουν, αυξάνοντας όλη την ημέρα φροντίδας και με την προγραμματισμένη απογεύματα τα παιδιά έχουν σχεδόν χρόνο παράθυρο στο οποίο μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν.

 στοά


Τα παιδιά αρέσει να παίζουν με το smartphone και tablet. Παρέχουμε τις πιο φιλικές προς τα παιδιά εφαρμογές εδώ.

Επισκόπηση: Smartphone, Tablet & ΣΙΑ - πόσο χρόνο θα πρέπει τα παιδιά να περάσουν με τα ψηφιακά μέσα;

 • ΣΕΛΙΔΑ 1: Smartphone, Tablet & ΣΙΑ - πόσο χρόνο θα πρέπει τα παιδιά να περάσουν με τα ψηφιακά μέσα;
 • Σελίδα 2: Εξειδικευμένη Συμβουλές για παιδιά και υπολογιστή
 • πίσω
 • σελίδα 1/2
 • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 57