Μουσική εκπαίδευση διδάσκει ρυθμό και κινητικές δεξιότητες

Ακόμα και τα μωρά έχουν μια έντονη αίσθηση της μουσικής. τότε στα σπάργανα ανακαλύπτουν τα πρώτα όργανα. Έτσι, μπορούν να προωθήσουν την μουσικότητα του παιδιού σας.

Μουσική εκπαίδευση: Ακόμα και τα μωρά αγαπούν τη μουσική

Μουσική εκπαίδευση

© iStock

δείχνει μια μακροχρόνια μελέτη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας από το 2001 που τα μωρά έχουν ήδη ανταποκριθεί σε διαφορετικούς ήχους και ήχους. Έχουν ήδη λαμβάνουν εννέα μηνών μικρές αλλαγές του ρυθμού και γήπεδο αλήθεια. «Κατ 'αρχήν, η ακοή αρχίζει στη μήτρα: Το έμβρυο ακούει εδώ το ρυθμικό κτύπο της καρδιάς της μητέρας, η φωνή της και τους ήχους από τον έξω κόσμο - και αντιδρά με κινήσεις προς τα ακουστικά ερεθίσματα», εξηγεί ο Sabine Hirler, δάσκαλος της μουσικής και του ρυθμού και εκπαιδευμένο μουσική θεραπευτής ,

Είναι οι μικροί τότε στον κόσμο, που ανταποκρίνονται ιδίως στις υψηλότερες φωνές και αρμονικά πλούσια ήχους, όπως μεταλλόφωνο, τρίγωνο ή μικρά κύμβαλα. «Οι γονείς προσαρμόσει διαισθητικά με τονισμένη σε ένα υψηλότερο αγωνιστικό χώρο και μιλούν ρυθμικά.» Ακόμη και η ακρόαση των τραγουδιών προσφέρει μεγάλη ακουστικά ερεθίσματα για τα παιδιά: «Το τραγούδι της μαμά και ο μπαμπάς είναι σαν μια συναισθηματική ήχο μπάνιο για τα μωρά, καθώς τραγουδώντας τα συναισθήματα των Οι γονείς κάνουν την εμπειρία σε ένα ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο για το παιδί. κατευναστικό νανουρίσματα, κάποια βροχή πιθανό να χειροκροτούν και να συμμετάσχουν, «λέει ο Hirler. Πολλά μωρά φαίνονται στους γονείς τους την προσοχή στα χείλη που θα διαβάσει το κείμενο τους.

Η μελέτη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου δείχνει ότι η οντισιόν προωθεί επίσης την ανάπτυξη της γλώσσας του παιδιού. Έτσι, μέσα από την ακοή, όραση, «αποφάσεων» της μουσικής ενθαρρύνεται (στο παλαμάκια, τύμπανα και ακόμη και φλυαρία μετράει) τη σύνδεση και τη δραστηριότητα των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου.

Η μουσικότητα είναι έμφυτη

Είναι σαφές ότι όλα τα παιδιά από τη γέννηση σε ένα μουσικό δυναμικό για να φέρει ό, τι είναι γενετική, αλλά προφέρεται εντελώς διαφορετικά. «Δεδομένου ότι αυτές οι μουσικές δεξιότητες μπορούν να αναπτυχθούν πολύ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στήριξη στα πρώτα χρόνια της ζωής από», λέει η μουσική θεραπευτής.

Η μουσική παιδεία πρέπει να γίνει κυρίως μέσα από το παιχνίδι, έτσι ώστε τα παιδιά να μην είναι συγκλονισμένοι. Πολύ δημοφιλή είναι, για παράδειγμα, vorgesungene τραγούδια ή ρυθμική ποιήματα, στα οποία οι γονείς και το παιδί κίνηση.

Οι απλές πρελούδια της ηχογραφημένης μουσικής δεν είναι τόσο καλό για τα μωρά, επειδή οι κινήσεις αντιστοίχιση δεν είναι «απτά». Στην πραγματικότητα, η κίνηση είναι ένα σημαντικό μέρος της μουσικής εκπαίδευσης. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά μαθαίνουν το ρυθμό μέσα από την άσκηση με τους ενήλικες και μπορεί να το αναγνωρίσει. «Ποιος χορεύει με το μωρό στην αγκαλιά της τη μουσική μέσα από το δωμάτιο, ταυτόχρονα εκπαιδεύει το ρολόι και το ρυθμό του παιδιού του», λέει ο Hirler.

Παιχνίδια μουσικά έντυπα προσφέρουν έτσι στο βρέφος μια καλή βάση για την έναρξη μπορεί να εξελιχθεί σε αισθητηριακές, κινητικές, γλωσσικές και κοινωνικός χώρος και αφήστε τον ατμό από. «Το θέαμα, ήχο και κινούμενη μορφή μία μονάδα και προωθούνται ταυτόχρονα.»

Άλλα μουσικά παιχνίδια κίνημα που εκπαιδεύουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και την αίσθηση της ισορροπίας είναι τα γόνατα αναβάτες, όπως Hoppe Hoppe Reiter, σέρνεται στίχους ή παίζει το δάχτυλο.

Απλά εργαλεία για τη μουσική εκπαίδευση

Αυτοί που ψάχνουν για πρώιμη μουσική εκπαίδευση τους μικρούς μας φίλους για ταιριάζουν μουσικά όργανα, θα το βρείτε γρήγορα: Στο νοικοκυριό, υπάρχουν πολλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως αγγεία, χτυπήστε ελαφρά ή ένα κουδούνι ποδηλάτου, το οποίο μπορεί να κάνει «μουσική» μίνι-δεξιοτέχνη. Πολλοί μπορεί ακόμη και να πειραματιζόμαστε με λίγη προσπάθεια. Κουδουνίστρες και τα τύμπανα είναι ιδιαίτερα καλό, επειδή καλούν το παιδί από την ευκολία χρήσης με την ρυθμική συνοδεία οριστικές. «Σε ήχο μέσα όπως τρίγωνο, κύμβαλα και χτυπήματα μετράει είναι η ποιότητα του ήχου, όπως αναφέρονται σε αυτό το πρώτο εντυπώσεις ακρόαση αποθηκεύονται για τον προσδιορισμό τρόπο στον εγκέφαλο», λέει ο εμπειρογνώμονας.

Αλλά γενικά πάνω απ 'όλα: Το μικρότερο είναι το παιδί, τόσο πιο εύκολο το όργανο πρέπει να είναι. Αλλά τα εργαλεία των ενηλίκων είναι συναρπαστικό να τους μικρούς μας φίλους. Θα δείτε γρήγορα τις κινήσεις του πιανίστα, και θέλουν να έχουν «κοπεί» στα πλήκτρα.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1