Vektøkning i baby

Et viktig tegn på at barnet ditt er godt utviklet, er dens vekt. Vekt tabeller og Perzentilekurven hjelpe sunn vektutvikling i sikte på å behalten.Vom spedbarn til småbarn - barnets utvikling de første månedene og årene krever en enorm mengde energi som må ta de små om mat. Er kalorier forbrukes for den fysiske og mentale utvikling av voksende barnet kontinuerlig og tar massedrap. Tommelfingerregelen er: I løpet av de første seks månedene, doblet sin fødselsvekt inntil første bursdag den har tredoblet.

Vekt baby: fødselsvekt og vekt historie

Vektøkning er et tegn på at barnet ditt utvikler sunt.

© Thinkstock

Fakta om fødselsvekt

Til ca 20. uke alle babyer veier omtrent like mye. Etter det vil det gradvis enkelte og utvikle seg sakte størrelsesforskjeller. Fra 34 uker det lille stedet igjen til høyre og det er reell vekst spruter: Rundt 200 gram sette babyer på dette stadiet hver syv dager. Ved fødselen mye av den nyfødte bringer en vekt mellom 3000 og 4000 gram på skalaen. Ifølge en WHO studie, gjennomsnittlig fødselsvekt på babyer i Tyskland er 3,480 gram.

Innvirkning på fødselsvekt har spesielt gener, men også en alder av moren, enten det er første eller andre barn og kjønn på barnet. Andre eller tredje barn av en kvinne er vanligvis noe tyngre enn den førstefødte, som kroppen er nå nesten allerede forberedt for graviditet, fordi den har alt du noen gang spilt gjennom. I tillegg fødselsvekt av gutter er høyere enn for jenter. Grunnen: Gutten spise livmoren rett og slett mer enn jenter. Fra ca 30 uker den lille man kan aktivt påvirke sin matforsyning, så mer eller mindre mat gjennom navlestrengen for å spille inn. Hvorfor gutter holder mer enn jenter er ikke klarlagt. En gjetning: De små mannlige representantene er mer følsomme enn sine kvinnelige kolleger. Så, for å forbedre deres startmuligheter, Mother Nature gir dem litt mer vekt.

Selvfølgelig, andre faktorer påvirker også fødselsvekt av Small: Hvor godt barnet via morkaken leveres med næringsstoffer? Er lidelser siden som svangerskapsdiabetes? Og fremfor alt: hvordan mor spiser under svangerskapet? Høy kaffeforbruk for eksempel kan senke fødselsvekt. Derfor WHO anbefaler gravide å ta mer enn 300 mg koffein per dag til seg selv. Dette tilsvarer omtrent tre kopper kaffe. Ved å spise riktig, kan du være fullt mulig å påvirke om barnet ditt er en liten bunt av glede til verden, eller snarere har en lavere fødselsvekt.
Vektøkning i baby: Bare mindre, så mer og mer
Vektøkningen starter ikke det samme når barnet i verden er. De første dagene etter fødselen tar liten bunt av lykke som er først i betydning fra. Dette er normalt og er relatert til fysisk tilpasning til livet utenfor livmoren. Den lille kroppen er som det var "oppstart": Han er nå ansvarlig for å holde kroppstemperaturen for maten mottakelig og alle metabolske prosesser. Og først alt som forbruker mer energi enn babyen forbruker. Så det kan miste i løpet av de første fem dagene opp til sju prosent av sin fødselsvekt. Senest den sjette dagen etter fødselen av barnet ditt bør da øke jevnt og har returnert til sin fødselsvekt med inntil to uker.

I utgangspunktet er det Gewichtszuname veldig fort babyen. I årets tre første måneder er ca 200 gram per uke, over de neste tre månedene ca 100 til 140 gram per uke. Med seks måneder, babyen din er nå allerede dobbelt så tung som den dagen han ble født. Ved den første bursdagen sin vekt per uke fortsetter å øke rundt 90 til 120 gram. I det andre året vil det ta oss ca 40 til 90 gram per uke.

Forresten: Vekten av ammet og flaske-matet med babyer kan variere sterkt. Morsmelk få inn de tre første månedene vanligvis gjør mer på skalaen. Men ikke fortvil, bare ved amming kan ikke mate babyen. Ved den tiden barna begynner å krabbe eller ta sine første skritt, vil de igjen slankere. Når flasken fôring og innføringen av komplementære matvarer bør imidlertid ta godt vare på metnings signaler barnet ditt å unngå overfôring og risiko tidlig fedme.

Vekt kurve for Baby og Baby vekt tabell

Basert på den såkalte Perzentilekurven Lege og jordmor for å finne ut hvordan utviklet barnet ditt i forhold til andre barn. Er barnet ditt tyngre eller lettere enn andre barn på hans alder? til Vekt kurver av Robert Koch Institute * Du kan enkelt lese:

Vekt Curve Baby: Jenter

Vekt kurve for Baby Girl (data: Robert Koch Institute, KiGGS)

© visjon netto ag

Vekt kurve baby: Gutter

Vekt kurve for baby gutter (data: Robert Koch Institute, KiGGS)

© visjon netto ag

* Den KiGGS persentil for kroppsvekt basert på et stort, nasjonalt representativt utvalg og standardiserte, ensartede kvalitetssikrede målinger av kroppsvekt (Robert Koch Institute)

➤ Last ned: Vekt kurver for babyer som skal skrives ut (PDF)

På den horisontale aksen i diagrammet, kan du lese barnets alder, på den vertikale vekt. De trekkes persentiler er statistisk gjennomsnitt som du kan ganske enkelt oversette som: Vekten persentilen viser hvor stor andel av de samme gamle babyer samme kjønn er lettere enn din. Eksempel: Hvis verdiene av babyen på tredje persentil (P3), bare tre prosent av sine jevnaldrende er enda enklere, de aller fleste babyer veie mer enn din. Men hvis dens verdier på 97nde persentil (p97), 97 prosent av jevnaldrende er lettere enn din baby. Hennes baby ville dermed ha en reell bunt av glede i forhold til sine jevnaldrende. Du kan finne den eksakte gram antall KiGGS Referenzperzentile P3, P50 og p97 i tilsvarende vekt tabellen:

Vekt tabellen Baby: Machen og gutter

Vekt tabell for babyer (data: Robert Koch Institute, KiGGS)

© visjon netto ag

➤ Last ned: Vekt tabell for babyer som skal skrives ut (PDF)

Vekten er dokumentert i legekontroll

Det er viktig å vurdere vektøkning forbundet. Vanligvis er det slik, at vekten av barnet ved fødselen beveges kontinuerlig i en viss persentil område og det er ingen store uteliggere. Imidlertid bør mange fluktuasjoner eller et fast nivåinnstilling til en særlig lav eller høy persentil undersøkes av en lege.

Vekt i babyer

© Thinkstock

Vekst og vekt gevinster blir anmeldt, og hver U1 til U11 checkup dokumentert i den gule heftet omsorg. Slik at de selv bør ikke gjøre for mye tanke om det. Så lenge barnet er i form og godt, regelmessig og godt drikke, tisser hans bleier minst seks ganger om dagen, og minst en gang har avføring en dag, buken er ekspansiv og små fettansamlinger danner på fingrene, er det god utvikling. Bare hos premature og mangel fødsler, anbefales for sikkerhet å ha en baby skala i huset for å holde vektøkning i tankene.

 Gallery


Vekst, fysisk og mental utvikling, vaksinering og atferd: Informasjon om de ulike underjordiske undersøkelser.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − 70 =