CTG: Hva arbeidskraft forfatter avslører

CTG (kardiotokografi, arbeidskraft Schreiber) er en standard analyse under svangerskapet. Når CTG hjertet lyder av barne- og mødre arbeidskraft måles samtidig. Hva betyr dette CTG er nøyaktig og når du trenger det, klikk her!

CTG uttrykk

Slik er det CTG uttrykk. (Foto: privat)

Hvorfor en CTG er utført?

Med hjelp av CTG er barnets helse blir overvåket - under rutinemessig besøk til gynekolog og deretter på sykehuset ved fødselen. Primært det gjelder å bestemme en eventuell mangel på oksygentilførsel for å være i stand til å reagere raskt.
Godt å vite: CTG

• Den CTG tar ca 30 minutter.
• Den CTG måler lengde, styrke og hyppighet av sammentrekninger.
• Den CGT brukes til å kontrollere oksygentilførselen til barnet.
• Den CTG er en stor mulighet for etterforskningen fordi det ikke vondt - og er også helt trygt for mor og barn.
• Den CTG er basert på ultrasoniske bølger.
Når er en CTG skrevet?

De fleste leger skriver fra den 30. uke av svangerskapet rutinemessig CTG. Obligatorisk, men denne studien er ikke høyt fødselspermisjon retningslinjer. I høyrisikosvangerskap (det vil si ved multipler, svangerskapsdiabetes, for tidlig fødsel, overstiger den forventede fødselsdato, etc.) arbeidskraft Schreiber kommer etter bare 25 ukers svangerskap brukt.

CTG under fødselen

CTG

© Thinkstock

nesten hver forventningsfull mor bør ha en opplevelse av CTG senest ved fødselen. Hvis sammentrekningene er vanlig og sterk, begynner legen med CTG. Så lenge ikke noe uvanlig er observert, er CTG avsluttes etter 30 minutter, og deretter gjentas om hver to timer regelmessig. Er fødselen i den andre fasen av en kontinuerlig CTG er vanligvis utføres. Nå, i den mest kritiske fasen av arbeidskraft, kan det skje at morkaken eller navlestrengen er kortsiktig dårlig sirkulasjon og litt blod (og dermed oksygen) når barnet. For legen eller jordmor, ble det observert en mangel på oksygen i en reduksjon av hjertefrekvensen. CTG kurven viser lege eller jordmor hvis alt er i orden, eller om de må gripe inn for å hindre skade på barnet.
I en høy-risiko svangerskap, er den gravide kvinnen koblet i mange tilfeller hele fødselen til CTG. Dette sikrer at barnet hele tiden godt tilføres oksygen.
Hva som faktisk måles i CTG?

Når CTG den gravide kvinnen får et belte med to sensorer rundt magen. En registrerer barnets hjerterytme (cardiogram), de andre sammentrekningene av forventningsfull mor (Tokogramm). Begge kurver er kombinert ved hjelp av datamaskin og produsere de karakteristiske kurvene i CTG: Under det kan ses sammentrekningene i den øvre kurven er å se hvordan den lille hjerteslagene. Begge spor er trykt på en lang papirstrimmel med millimeterpapir.

CTG uttrykk

Slik er det CTG uttrykk. (Foto: privat)

Babyens hjerte er en spesiell mikrofon (Doppler-ultralyd transducer) innspilt. Her sender mikrofonsignaler ved ultralyd som reflekteres fra hjertet av barnet og i sin tur mottas av ultralydapparat. Moderne CTG-enheter kan ikke bare registrere hjertelyd, men også bevegelsene til barnet. Disse anordninger kalles Kineto-cardiotochographs (K-CTG). Barnets bevegelser er en viktig ledetråd, hvor er barnet under fødselen, og om den har nok oksygen til legen.
Sammentrekninger av gravide kvinner er anerkjent over hele arbeids kniv. I hver sammentrekning den kontraktile livmoren presser mot bukveggen - denne spenningen bukveggen som resulterer i CTG den sammentrekninger kurve. Her er imidlertid bare intervallene mellom riene kan leses, er en pålitelig uttalelse om arbeidsstyrken ikke mulig.
Hva CTG verdier er normalt?

Mens CTG går gravid forfølge stort sett utestengt linjene på skjermen. Ikke bekymre deg hvis du kan oppdage svingninger eller uteliggere der, det er helt normalt. For eksempel, hvis barnet sover eller bare spesielt stort antall øvelser saltomortale, viser i CTG. Hvis barnet er veldig aktiv, kan du se i kurven oppover uteliggere. Hvis det i løpet av de første 20 minuttene av CTG ingen uteliggere bli anerkjent opp (akselerasjon), vil du sannsynligvis også våknet opp bare sove baby. Legen eller jordmor rister magen litt å rive barnet forsiktig fra drømmene sine!
En avvikende ned (retardasjon) kan observeres direkte relatert til en kontraksjon: Når en sammentrekning starter, strømmer mindre blod fra morkaken til barnet ditt. disse uteliggere også er normal, han skulle selv ta sted, fordi det indikerer at barnet ditt reagerer på morens sammentrekninger.
mer info


En annen studie, som bidrar til å identifisere problemer i tidlig barndom, Doppler ultralyd. På neste side for å finne ut når det er gjort, og hva som blir gransket.

Oversikt: CTG: Hva arbeidskraft forfatter avslører

  • SIDE 1: CTG: Hva arbeidskraft forfatter avslører
  • Side 2: Når er en Doppler ultralyd utført?
  • tilbake
  • side 1/2
  • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 66