Utskrapning – de vanligste spørsmål og svar

Vi svarer de viktigste spørsmålene for utskrapning - når inngrepet er nødvendig fordi det utløper og hva du skal se etter den.

utskrapning

© iStock

Den utskrapning av livmoren er en operasjonsrutinemessig prosedyre i hvilken det øvre lag av foringen i livmoren er fjernet i livmorhulen og livmorhalsen. Avhengig av hvilket instrument som brukes, legen, blir operasjonen refereres til som utskrapning eller utskrapning. 

Når er en utskrapning nødvendig?

• Etter spontan abort: For å minimalisere risikoen for infeksjon etter en abort, en utskrapning er utført i enkelte tilfeller når fosteret eller morkaken ikke er fullt avhendes.

• Diagnose: Den fjernet i utskrapning vevsprøver blir undersøkt histologisk. Således hormonelle lidelser, benigne polypper i livmoren, fibroidene, men også maligne forandringer i endometriet (livmorkreft / endometrial kreft) kan identifiseres.

• Abort: Umiddelbart etter en abort blir utført utskrapning i mange tilfeller for å sikre at fosteret og morkaken ble helt fjernet. Denne metoden kalles suge utskrapning.

Som en utskrapning prosedyre?

Den utskrapning er vanligvis gjort under en kort narkose og tar bare ca fem til 15 minutter. Etter å utvide livmorhalsen, fjerner doktoren med en skarp (utskrapning) eller en stump skje (utskrapning), det øvre lag av endometrium. Dette kan da bli undersøkt på følgende utskrapning. I de fleste tilfeller trenger du en utskrapning ikke stasjonær sykehus, prosedyren kan utføres på poliklinisk basis i en gynekologisk kirurgi eller klinikk.

Ablasjon av endometriet er vanlig for resten av kroppen, fordi slimhinnene wird.Grundsätzlich frastøtt naturlig hver måned i form av menstruasjonsblødning er en utskrapning en kort, begivenhetsløs trygg prosedyre, men det kan være at du da sliten på grunn av anestesi føler og utmattet. Svært sjelden, livmoren er skadet, disse skadene leges stort sett uten problemer.

Hva bør vurderes etter en utskrapning?

Mindre blødning etter utskrapning er helt normalt og ingen grunn til bekymring. men vil ha feber, sterke smerter og overdreven blødning på, bør du se din gynekolog for å få avklare klager.

Som livmorhalsen er litt åpnet, er det etter utskraping økt risiko for infeksjon ved stigende i livmoren bakterier. Du bør derfor forlate de tre første ukene av sauna og svømmebasseng besøk og tamponger.
Perioden og graviditet etter utskrapning

Vanligvis får du din neste periode i et annet rom i fire til åtte uker etter utskrapning. Men selv uten menstruasjon kan du bli gravid! Så etter en utskrapning er det konsekvent unngå Hvis du var lenge ingen graviditet planen.Nach for spontanabort og påfølgende utskrapning at de berørte skal vente tre måneder før neste forsøk kvinner. Dette synet er utdatert, er risikoen for en fornyet abort er ikke økt i de første tre månedene. * Likevel bør du gi litt tid for kroppen og sjelen, før du tar et ønske om å få barn igjen i angrep. Det er fornuftig, det kan være å vente til etter første normale menstruasjon.

(* Etter langvarig studie ved University of Aberdeen)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2