Rubella: Symptomer, behandling og vaksinasjon

Meslinger (røde hunder) er vanligvis en barnesykdom, som rammer hovedsakelig barn under fem år. For barn, er røde hunder vanligvis ikke farlig - hos gravide kvinner, men virusinfeksjon kan skade det ufødte barnet.

For å oppdage røde hunder!

Rubella ofte kjøre uten de typiske tegn på sykdom, slik som røde flekker og hovne lymfeknuter - som gjør sykdommen vanskelig å se. Bare om lag halvparten av de berørte barna, viser det typiske utslettet i det hele tatt. Den andre halvparten klager mest om svak hodepine og smerter i kroppen. Kan oppleve en liten hoste og røde øyne (konjunktivitt) i akkompagnement til - og dermed den røde hunder ofte ligne bare en liten forkjølelse. Den andre halvparten av de berørte barna, de typiske meslinger utslett viser: Det begynner med en rødhet i huden bak ørene og ansiktshuden og deretter sprer seg over hele kroppen.

Rubella - Så utslett utseende

Små, røde flekker er typisk for røde hunder

© CDC via Wikimedia Commons

Andre symptomer på røde hunder kan omfatte:

• Hovne lymfeknuter
• Mild feber
• hodepine
• smerter i kroppen
• konjunktivitt
• hoste

Den røde hunder utslett viser seg i form av små, lyse røde flekker, som ofte er dårlig gjenkjent. De er mindre enn utslett av meslinger, gjør de enkelte stedene ikke fusjonere. Med røde hunder-smittet barn vanligvis gjør nei, hvis i det hele tatt, en veldig mild kløe. Etter to til tre dager, blir flekkene ofte forsvunnet igjen.
For de uinnvidde, er sykdommen ikke lett diagnostisert, barnelege er avgjørende, men ikke forveksles med andre sykdommer som skarlagensfeber eller meslinger.

 Gallery


Hos spedbarn og barn utslett er ikke uvanlig. Men hva gjør den unge, egentlig? Vi gir litt hjelp.

Infeksjon med røde hunder

Rubella hos barn

Rubella: Utslettet er ikke et must!

© CDC via Wikimedia Commons

Rubella er svært smittsom, som røde hunder virus overføres ved dråpesmitte klassisk, jeg av nysing, hoste eller snakke. Virusene sitte på slimhinnene i munn og svelg stramt, så derfra inn i blodet, og spredte seg til hele kroppen.
den inkubasjonstiden (= Tid fra infeksjon til utbruddet av sykdommen) er lang: Det var bare to til tre uker etter infeksjon med viruset, de første tegn på sykdom vises. Smittsom men sykdommen er allerede en uke før utslettet blomstrer. Og selv om flekkene er borte, og barnet ser helt frisk igjen, røde hunder er fortsatt noen dager smittsom.

Infeksjonen tar ca en uke, så du er en livstidsdom immun mot røde hunder virus. Selv om sykdommen har vanligvis ingen symptomer, har pasientene fulgt en livslang beskyttelse mot røde hunder.

For barn vanligvis ufarlige, farlig for gravide

Når kjører barna røde hunder enda rikere helt komplikasjoner, ofte sykdommen er ikke engang lagt merke til. Men den eldre pasienter er, desto mer ubehagelig infeksjonen: I ungdom og voksne hodepine og forstørrede lymfeknuter kan forekomme i andre kroppsområder. Den Rötelinfektion kan også føre til hjerteproblemer, en lunge eller til og med en hjernebetennelse. I jenter fra starten av puberteten og hos kvinner, kan infeksjonen forårsake leddsmerter og betennelse med det.

Spesielt gravide kvinner er i faresonen: En rubellainfeksjon kan føres gjennom morkaken til fosteret og forårsake alvorlige fødselsdefekter og hjerteskader, til abort. I begynnelsen av svangerskapet kvinnens lege vil avgjøre i løpet av de såkalte tyske meslinger kreditter vidt en immunitet mot røde hunder til stede. Hvis du har en gravid kontakt med en smittet person, kan legen utføre en passiv immunisering. Det er best å la allerede teste for fruktbarheten hvis du er immun mot røde hunder. ➤ For mer informasjon om røde hunder i svangerskapet er tilgjengelig her:

Hva hjelper røde hunder?

Siden de fleste barn ikke føler virkelig dårlig behandling av røde hunder er ikke et problem. Som med andre virus, kan bare de bivirkninger som hodepine, hoste eller feber behandles med rubella-virus. Feber og smerte du kan lindre med ibuprofen eller paracetamol, smertestillende med acetylsalisylsyre (ASA) er ikke egnet for barn under 14 år, kan det føre til livstruende Reyes syndrom.
Siden en infeksjon under svangerskapet kan ha livstruende konsekvenser for det ufødte barnet, bør barnet unngå kontakt med andre mennesker, spesielt gravide kvinner under sykdom.
Beskyttelse mot røde hunder

Den sikreste beskyttelse mot meslinger er vaksinasjon. Den permanente komité for Vaksinasjon ved Robert Koch Institute (Stiko) anbefaler vaksinering for alle barn, særlig jenter. Den første kombinerte vaksinasjon, som skal finne sted mellom 11. og 14. måned, beskytter også mot kusma og meslinger. Nylig er det vaksinering som et firemannsrom vaksinasjon med ekstra beskyttelse mot vannkopper. Etter en booster (ikke tidligere enn fire uker etter første vaksinasjon og minst den andre bursdag) er livslang beskyttelse. Vaksinen kan gjøres opp i uvaksinerte voksne til enhver tid. Hvis du har ditt barn vaksinert mot røde hunder, kan du bidra til at gravide kvinner og deres ufødte barn ikke er truet.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 67