Babyen ikke sover? Hva du kan gjøre

Hjelp barnet ikke sover! Fordi, dessverre, alle foreldre må gå gjennom, i hvert fall i de første månedene. Men noen babyer har mer problemer med å sovne. Dette er mulige årsaker. Babyen vil ikke sove, og du er bare et bilde av elendighet? Velkommen til søvnløs parallell verden som foreldre. Ja, det var ikke oppbyggelig svar som du hadde håpet på. Men så trist de berørte for hver mor og hvert pappa kan virke, i de første månedene dessverre det er helt normalt. Nyfødte vanligvis aldri sove mer enn tre eller fire timer av gangen - uansett hvilken tid det er rett. Babyer bare ikke holde oss til vår døgnrytme. Men de kan ikke også. Du må, mer presist faktisk lære å sove natten sover bare. Når vil sove lykkes, kan du lese om i mer detalj her:

Dessverre, noen babyer har uavhengig av denne læringsprosessen problemer med å sovne: Selv om det er sliten, vil barnet ikke sove. I svært sjeldne tilfeller årsakene er organisk. Likevel kan det være faser om igjen, hvor babyer kommer på grunn av sykdom eller på grunn av en vekst sprute er svært vanskelig å hvile. Et godt eksempel er den tenner. Selv god sovende deretter igjen om natten oftere våken.

Problemer med å sovne

Så det kan være ganske forskjellige årsaker til at babyer noen ganger ikke ønsker å sove. Derfor er det ikke noe enkelt svar på det du kan gjøre. Du må gå på sine egne årsaker. Tross alt, du vet barnet ditt beste. Men det er allerede slik at mange Babyer med søvnproblemer feilregulering har. Det vil si at de kan roe er vanskelig å seg selv og kan ikke enkelt bytte til aktivitet på søvn. De miljømessige stimuli våkne timer er fortsatt til stede og må bli behandlet. Husk at barnet ditt er veldig grinete etter en aktiv dag, bør du Skjerming definitivt ytterligere stimuli før sengetid Place. Nå går alle med hvile og ta litt ekstra tid til å kose. Best i et mørkt rom med dempet belysning. Det kan også bidra til at avhenge Mobile midlertidig (hvis du har en). Dette trekker den lille akkurat tilbake fra det viktigste: å sove.

Babyen ikke sover: mulige årsaker

© Thinkstock

utgangspunktet fast Bedtime alltid en god idé: Babyer elsker rutine. På kvelden, men selv på dagtid. "Når en baby er veldig rastløs og kan knapt sove, er irritabel skjerming svært viktig. En meget jevn daglig rutine med gang og faste tider for å spille og bading kan hjelpe ham ", sier psykologen Ulrich Freiburg Rabenschlag. Dette kurset er ikke i ferd med å gå gjennom de ulike aktivitetene rett tid, men å venne barnet til retur av virksomheten. "Familiar skaper tillit," legger neurobiologist Gerald Hüther.
God bonding er avgjørende

Dette gjelder også for sovemiljø. Babyer sover best i et kjent miljø der de føler seg trygge og sikre. I den første perioden som er så nært som mulig med mamma og pappa. Dette er delvis fordi et barn er bare ti måneder for å være i stand til å forstå at ting og mødre (!) Eksisterer også når de bare er ikke i sikte. En mulig årsak til å sovne babyen din kan derfor bare mangler i nærheten. Derfor er anbefalingen ofte uttalt barnet i de første månedene, særlig om natten i en Crib i hovedsoverom sove for å la. Forutsatt at du ikke røyker her, fordi det i sin tur kan øke risikoen for krybbedød.

selv kan spytte babyer godt hjelpe med å sovne. Når lintøy babyer er tett innpakket i et teppe. Som minner dem om sikkerheten i livmoren og gir dem slik at stabilitet og sikkerhet. Logisk, at det også er lettere å komme til å hvile og sove.

Som til en vitenskap er laget av Therma babyen sover. Men alle barn har ulike behov og derfor i siste instans også andre problemer når det kommer til temaet i søvn. Derfor oppfordrer vi deg til å prøve. Finn ut hva som fungerer best for deg og din baby. Tross alt, vet du det beste.

På neste side finner du selv liker søvnmønster av baby og hans behov endres gradvis en oversikt. Hvor mye søvn babyer trenger prinsippet, som du kan lese her ➤ hvor mye søvn gjør en baby?

Oversikt: Babyen ikke sover? Hva du kan gjøre

  • SIDE 1: Barnet ikke sover? Hva du kan gjøre
  • Side 2: Barnets søvnmønster
  • tilbake
  • side 1/2
  • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 86