Babyen Development: Babyen i den femte måned

Babyen er i femte måned og mer nysgjerrig på verden og utforske ting som får det til å ta med munnen. I tillegg har den samordning utviklet. Hvordan kan du fortsette å fremme og hvorfor du skal nå snakke mye med babyen.

Babyen Utvikling: femte måned

Sansene i femte måned

Babyen hører og ser nå stadig bedre. Slutten av femte måned, gjør det både om så godt som voksen. Mens det ser ut på gjenstander også, men det meste bruker sin munn og tunge å utforske (oral fase).

Hvis babyen er allerede viser interesse, kan du gradvis begynne tilskudd.
Sterk binding til mamma

Babyen har nå et sterkt bånd med deg som mor og som forelder. Det har utviklet en grunnleggende tillit til deg og strekker deg sine små våpen mot. Hvis du forlater rommet, det begynner å sutre eller gråte. Du kommer tilbake, står det. I tillegg gradvis viser barnet skepsis og tilbakeholdenhet foran fremmede. Denne atferden vil fortsette å mynte i de kommende månedene.
Muskel bevegelse og koordinering i femte måned


I den femte måned, er babyen veldig smidig. Det oppdaget kroppen hans, og liker å ta tærne i munnen. Babyens bevegelser er koordinert og væske. Kanskje barnet kan nå slå fra magen til ryggen. Takk til den videre utviklingen av musklene barnet kan løfte hodet selvstendig og være stabil. 

Babyen fem måneder spiller med føttene

Egne føtter er nå favoritt leketøy.

© Thinkstock

Babyen liker å se deg rundt og ta sine omgivelser nøye. Hvis den ønsker noe, strekker ut hendene etterpå. Siden begge halvdelene av hjernen til å koble mer i den femte måneden på hverandre og koordinering er bedre, kan barnet være gjenstander fra den ene hånden til den andre etter hvert.

Gripe etter ting gradvis målrettet. Men det som skjer med hele hånden (Palmargriff) av objektet presset inn i hans hånd og fingre er lukket rundt det. Så babyen "klapper" til lekene, men finmotorikken er under utvikling. Du kan observere at føttene og uninvolved hånd delta i gripebevegelse aksesse hånd.
ansette babyen i femte måned og fremme

Babyen ser ut fra under et teppe

"Gjøk, jeg" - Babyer elsker de første spillene i skjul med klut.

© Thinkstock

Er babyen din våken, ville det være opptatt. Spesielt imponert er det i denne alderen av sitt eget speilbilde, som det blir til fascinasjon. Ellers elsker enkle rim, tale- og finger skuespill og skjul og "gjøk".

Bildebøker, baller og leker, hjulene må stå med babyen nå også veldig populært. I tillegg, liker det å lage bråk og utforsker sin lekematte eller Mobile Acitvity midten. Det babbles lykkelig med seg selv, og viser hans sinnstilstand gjennom ulike lyder og ansiktsuttrykk.

For å fremme sin språkutvikling, bør du ha en mye snakk med barnet ditt og alt kommentar med enkle korte setninger ( "Se, kommer pappa" eller "Hør, Music"). Under felles visning av bildebøker som går spesielt godt. Også spille enkle finger og musikalske spiller med barnet ditt.

 Gallery


Se, forbauset over å oppdage - her er våre favoritt bøker for svært unge bokormer til ett og et halvt år.

Fremme sin aktivitet med alderstilpasset baby leker: store blokker, rangler og ting som kan ta babyen trygt i munnen eller kast. Regn du ta barnet ditt til å ting med begge hender.
Video: Hva baby på 5 måneder kan alt


➤ Neste: Baby Utvikling i sjette måned
➤ Tilbake:
Babyen Utviklingen i fjerde måned


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8