Hjelp, barnet mitt ikke høre!

Vask hender, clean room - men hennes barn hører ikke? Hvis foreldrene ber om noe, blir de ofte bare ignorert av sine barn. Så mammaer og pappaer finne mer hørsel.

Regel nr. 1: ringe gjennom leiligheten hjelper ikke

Hvem ønsker å bli hørt av barn, som bør særlig være oppmerksom på: ring gjennom leiligheten er ikke til nytte hvis barnet ikke lytte. "Det er viktig at foreldrene er til stede. Så gå videre, alle barna er best utstedt til pari kurs. Barnet må huske: jeg avtale direkte med deg, "sier psykolog Jürgen Plass, sjef for barnet veiledning i Fulda !. Barn umiddelbart merke hvis du ikke er helt i saken og fortsetter å gjøre det som de er like vakker opptatt: hopper rundt i sofaen, erte søsteren og selvfølgelig spille veldig fredelig. Alt mer attraktive enn hva foreldrene forventer av dem, skynd deg, rydde opp, pusse tennene, vaske hender og høyt irriterende ting mer. Klart at ikke lytter er fristende. 

Barn lytter ikke til far

"Må jeg si alt tre ganger?"

© iStock

Barnet lytter ikke? Apg stemmen

Gå dit er én ting - men det du sier da, selvfølgelig, er like viktig. Og også: Hvordan du sier det. Voice, må kroppsspråk og ord matche. "Ordene og musikken deres hører sammen", sier den danske familieterapeuten Jesper Juul.

Hvor viktig stemmen er, forklarer Monika Kiel-Hinrichsen, pedagog og trener av dagmammaer. "En stemme som er gått fra topp til bunn, gir klarhet og ankommer barnet. Men ofte tonen i stemmen til foreldre er tynn og ubevisst utføres på slutten av settet opp. Barn signaliserer at foreldrene setter opp hva som har blitt sagt som et spørsmål til dem eller egentlig ikke vet hvordan de skal stå i den situasjonen. "

Også populært, men spesielt ineffektive: "okay" En liten henge på settene. Så: "Vi går direkte ganger hjem, ok?" Nei, ikke greit, mamma. Spille er mye mer moro.

Til å bli hørt

 • 1/7

  Ofte overses:  "Rommet ser bare fortsatt så kaotisk."

  bedre:  Foretrekker positivt stress enn de dårlige. Så ros, hvis det er noe å bli belønnet. "Store, som du allerede har sortert ting på skrivebordet."

 • 2/7

  Ofte overses: "Honey, liker du å komme til middag?"

  bedre: gjør ingen spørsmål, hvis det ikke er ment som et spørsmål. Så formulere setningen som en uttalelse. "Dinner er klar. Kom til bordet. "

 • 3/7

  Ofte overses: "Nei, jeg ønsker ikke å faktisk". Tips: Ikke så vage uttrykk som inviterer deg til å diskutere.

  bedre: være tydelig og konsekvent. "Nei, før du spiser, er det ikke mer godteri, du vet det."

 • 4/7

  Ofte overses: "Hüpf ikke rundt på sofaen!".

  bedre: Ordet "ikke" høre barn ofte. Kjære positiv formulere. Så, "Gå dit behage ned, er sofaen for å sitte på", eller i andre tilfeller: "Føttene er under bordet."

 • 5/7

  Ofte overses: "Hvordan skal jeg fortelle deg ofte at ..."

  bedre: I mantra-aktig gjentakelse barn slås av. Bedre: "Jeg sier dere mest to ganger, og hvis det ikke hjelper, så ..." og navngi en logisk konsekvens.

 • 6/7

  Ofte overses: "Nå være rolige tider!"

  bedre: Hvis mulig, søke en alternativ når du kan gjøre det da. Så: "Her i butikken må du la sparket i lommen. På lekeplassen vi plukke dem ut igjen. "

 • 7/7

  Ofte overses: "Poking rundt i ikke å spise, ville armen Kinder i ... være fornøyd med det."

  bedre: Ikke anklage moralsk. At det er folk som er sulten, er et stort problem. Men et pedagogisk problem og ikke et middel for utdanning.

Hvis barnet ikke hører: Konsekvenser er viktig

Barn bør vite hva godt vil det gjøre dem hvis de samarbeider med mamma og pappa: Kanskje det er tid for en runde med dominobrikker, hvis de nå raskt satt på pyjamas og pusse tennene? Konsekvensene har mulig "naturlig" være - og foreldrene tenke to ganger før i en rolig time. Fordi stress er morderen for konsekvent atferd når barnet ikke hører som pedagogiske rådgivere Plass hvitt. Dersom barnet herumtrödelt løse morgen, er trusselen: "Så skal jeg gå rett ut uten at du" lite troverdighet. Og som snart kaste TV ut av vinduet, gir også for bare gjespe. Men kunngjøringen: Men "Nå, hvis du ikke skoene dine, så vi kan sitte og se kort på mus i vinduet på dyret shop" er svært. Barnet lytter ikke? Deretter gjennomgår den reelle konsekvenser - nemlig at det må skynde seg forbi det rett.
Ros gir mer enn skjenn


Og noe annet merke til pedagogisk rådgiver: Det er sant at barna lytter bort ofte når foreldre sier noe. Men noen ganger de reagerer ennå. Og denne gangen, hvis alt går bra, bør være godt vurderes. "Foreldre ofte belønne uønsket atferd - ved oppmerksomhet," sier Plass. "Riktig atferd er imidlertid ofte ignorert fordi vi tar det for gitt. Som om tennene er faktisk renset det samme. Men da er det ikke verdt det for barnet å gjøre det i fremtiden ganger så stor. " Og han legger til: "Praise er kongeveien til å endre." 

Latter slapper situasjonen

er flott for alle parter om vi lykkes foreldre, internt for å gå tilbake og se ting med humor. For eksempel ved å involvere sine egne ønsker i stykket av barn, som læreren Monika Kiel-Hinrichsen anbefaler. En fem år gammel som absorberes i dukketeater, selv om det er tid for barnehagen, kan være omtrent like forsiktig bringe til virkeligheten: "Oppmerksomhet, oppmerksomhet, raskt fange dukker koffert toget til barnehagen Driving blir off"

Mye moro å gjøre det på den måten små barn når de blir bedt om en endring, ikke mamma og pappa, men direkte med kosedyr, tannbørste & lov til å kommunisere Co .. Eller, i ordene til en samtykke bruk tannbørste: "Hey, få tid munnen, hva er disse som for hvite ting? Jeg må se på meg på nært hold. "Latter slapper barn og gjør dem mer mottakelige for våre forespørsler. Dette fungerer ikke bare i en alder av tre, men også for de store.
Hvis ingenting går: Hold deg løs!

Mot vegger snakke irriterende raskt lyden blir høyere og skarpere. Men bra er det? Sannsynligvis ikke, bortsett fra at snart alle har dårlig humør. Her er tre enkle øvelser fra yoga som gjør oss umiddelbart tilbake avslappet for neste oppstart:

• To minutter rolig puste inn og ut, mens hver teller sakte til fem.
   Med hver utpust noen spenning bevisst la gå.
• I små slurker et glass vann å drikke - spyler de problemene ned merkbart.
• Armene strekke ut sidelengs, åpne brystet langt, ta et dypt åndedrag, med hver
   Innånding få ny styrke.

 Gallery


Disse 10 utdanning begå synder hver forelder før eller senere. Som du kommer ut av rotteracet "utdanning Fallen" igjen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3