Fundus: Babyglück å måle

Nå hånd er opprettet. Med fingrene, kan jordmoren føler fundus og det avgjør din SSW. Vi avklare hva de måler det og hvorfor fundus for svangerskapet er så viktig.

Jordmor tiltak fundus

© Thinkstock

Det pleide å være fundus som den viktigste indikator på graviditet. I hvilken uke du er, og hvis det går bra barnet, kan en utdannet jordmor lese den. Men i dag gir ultralyd mye bedre måter å se inne i livmoren etter rettighetene. Likevel, jordmor palpated fortsatt på hver screening fundus og det går inn i din mor gjennom.

Men hva er målt det? Som fundus kalles Avstanden mellom skambeinet og toppen av livmoren. telles i kryss fingre. For eksempel kan livmoren palpate begynnelsen av svangerskapet om en håndsbredd under navlen. I 24 uker av svangerskapet fundus er så direkte inn i navlen og vokser opp til 36. uke under ribbeina.

Ved den beregnede fødselsdato, hvis hele magen synker, og fundus glir ned litt. For deg betyr dette bokstavelig talt: puste til slutt. Barnet langsomt glir i fødselskanalen og ikke lenger presser på lungene og mage. Graviditet symptomer som kortpustethet og halsbrann er igjen mindre.
Fundus i Mutterpass

Fundus er altså virkelig en god indikator svangerskapet og om barnet sunn utvikling. Et eksempel: Er allerede kommet fra 20 uker på navlen av fundus, er det så vokst raskere enn vanlig, kan det være at du har tvillinger. De trenger rett og slett tidligere mer plass i livmoren.

Og fordi fundus er så viktig for svangerskapet, har han også et populært sted i mors pass. i Gravidogramm, Så kvasi "hjerte" av graviditet poster, er fundus rett ved siden av ukene av svangerskapet. Men han er - som så mye annet i mors pass - svært kryptiske notater. Her er omtrent 2 / S, N / 0 eller Rb / 3-system. Vi vil gi litt overs.

den viktige punkter for fundus er pubis (S) under navlen (N) i midten og ribbene (Rb) ovenfor. Som nevnt ovenfor, målt på tvers av fingrene. Avhengig av hvor langt svangerskapet er allerede en av disse punktene er tatt som et referansepunkt.

I de første ukene av svangerskapet livmor er fortsatt knapt synlig og er like over skambenet. Jordmor måler fundus så ved å starte fra skambenet. Viderefører dem som 2 / S i den ene Mutterpass, betyr det at det har palpated livmor to finger bredder over skambenet. N / 0 står for: fundus er rett på navle. Mot slutten av svangerskapet, er fundus da allerede godt over navle og Rb / 3 tilsvarende betyr: Livmoren ligger tre fingre nedenfor costal arch. Her igjen flere uker av svangerskapet og de respektive fundus med et blikk:

Fundus under svangerskapet: Hva du trenger å vite om

Fundus på ulike stadier av svangerskapet

© visjon netto ag

Fundus i kryss fingrene
______________________________________________________________________

Mutterpass SSW stilling av livmoren

S / 0 12. uke av svangerskapet livmoren til skambeinet
2 / S 2 16 uke livmor kryss finger over pubis
N / 3 20 uker livmor 3 fingeren under navlen
I / 0 24 uker uterus ved navlen
Rb / N 28. uke av svangerskapet livmoren mellom ribbeina u. navlen
Rb / 3 Livmor 32 uker 3 fingeren under ribben
Rb / 0 36 uker livmoren på ribbene
Rb / 2 40. SSW 2 livmor kryss finger under ribben

______________________________________________________________________


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =