Worms hos barn – ingen grunn til panikk

Hvis det plutselig kryper i avføringen til barnet og den unge stadig skrape sin rumpe, så det betyr ofte parasittangrep. Hvordan ormer kommer fra og hvordan får du kvitt de ubudne gjester.

Hjelp, ormer i avføringen

For å roe det viktigste først: Worms er faktisk ubehagelig og la foreldre kan grøsser, men farlig er de ikke. Og de er ikke et tegn på dårlig hygiene. Snarere pinworms kommer i barn relativt vanlig, rundorm og bendelorm er mindre vanlig. Hvorfor er det? Barn tar oftere hendene i munnen, uansett hvor de var før. Det gjør det ormer enkle å sette opp tamme i barnas tarmer.
Hvordan bli smittet med pinworms?

Årsak til parasittangrep er spesielt uvasket salat, frukt og grønnsaker, samt sandkassen er en potensiell infeksjonsstedet. Om hånd-munn kontakt, de mikroskopiske ormen egg inn i kroppen. I tarmen kom det tar bare et par timer, er voksne ormer opp fra ormen egg. Dette deretter gjennomgå helst om natten fra anus og legger egg i miljøet. Resultatet: alvorlig kløe. Barnet klør seg selv og delte ut ormen egg med sine hender på.

Egg av Barnemark henhold mikroskop

Egg av Barnemark henhold mikroskop

© CDC via Wikimedia Commons

Risikoen for infeksjon med ormer er svært høy, de små eggene er ikke synlig for det blotte øye. Kita og barnehage, ormen egg finne mange nye verter fordi uvaskede små hender er gode multiplikatorer. I tillegg et berørt barn smittet ved å skrape og om igjen - det skaper en syklus av infeksjon.
Symptomer på parasittangrep

Barnemark i avføringen

Barnemark i avføringen

© private

Det viktigste symptomet på pinworms er sterk kløe rundt anus. Slik at barnet klør stadig på Po, bør du se nøye! Det betyr i klartekst: Undersøk krakk på levende ormer. Pinworms 2 mm brede, hvite ormer som ligner strengstykker. (Se bilde Se for større versjon grafikken via høyreklikk). Hvis det ikke er noen ormer å se, bør du likevel dine mistanker til barnelege, fordi lettere infestation kan manifestere seg bare gjennom kløe. Andre symptomer, men ikke alltid aufreten: kvalme, oppkast, magesmerter, vekttap og tretthet.

Er det virkelig en Barnemark? Kjennetegn på andre ormen arter

• rundorm: kan også bli funnet i avføringen, men ser mer ut som meitemark
• bendelorm: ingen levende ormer i avføringen, men opp til en centimeter ormen biter som ligner spaghetti stykker
behandling & Hjem rette for pinworms

Som regel er de ubudne gjestene raskt gå igjen. For det første, ved narkotika (for eksempel med det aktive middel pyrantel embonat), som dreper ormer. Ofte dermed hele familien er behandlet også for å bryte den infeksjon syklusen. Den "ormekur", men må utføres på nytt etter en tid, fordi stoffet har ingen effekt på ormen egg, men bare på voksne pinworms.

I tillegg til medisiner, kan du bekjempe ormer med noen hjemme rettsmidler. Godt egnet som syrestyrke juice, rå baren eller rå gulrøtter på tom mage. Selv svart spisskummen olje, ananas og papaya skal hjelpe mot pinworms.

Minst like viktig er en nitid hygiene for å hindre ny infeksjon:

➤ Alle familiemedlemmer bør vaske hendene oftere enn vanlig: spesielt om morgenen etter å komme opp og før du spiser.

➤ De ormen egg pinne ved å skrape under neglene, slik at de kan spre seg til alle berørt gjenstander i huset. Desinfisere en gang om dagen dørhåndtak, håndtak og ofte berørt gjenstander som leker, etc.

➤ Klipp neglene til barnet så kort som mulig.

➤ Vask tekstiler som barnet kommer i kontakt, så varmt som mulig - spesielt sengetøy, undertøy, pyjamas og utstoppede dyr.

➤ Har barnet ditt om natten stramt undertøy, hindrer denne bevisstløs skrape.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1