Cervix: Når den åpnes, kommer barnet

Livmorhalsen er forbindelsen mellom uterus og vagina. Når den åpnes, fødselen av barnet er overhengende. Her er hvordan du kan smake på livmorhalsen når den åpnes ved fødselen og hva du skal gjøre hvis livmorhalsen åpner for tidlig.

Hva er livmorhalsen, likevel?

Forbindelsen mellom livmor og vagina, som ikke kjenner at akkurat de fleste kvinner bærer vakkert navn livmorhalsen. Noen kvinner kalle ham kjærlig Mumu. Det offisielle navnet på forbindelsen mellom livmor og vagina livmorhalsen. Åpningen av os av livmoren ut kalles de indre os, åpningen til skjeden mot den ytre os. Så mye for teorien.

Skanning av livmorhalsen til gynekolog

De fleste kvinner vet før nærmere sin livmorhalsen og dens betydning når de er gravide. Prøvetaking av livmorhalsen er en av mange undersøkelser på gynekologen som en del av svangerskapskontroll. Ved forsiktig nøkler sjekket din gynekolog hvis livmorhalsen er fortsatt tett lukket eller om det begynner allerede lett å åpne. Og selv om du da kommer til sykehuset eller til fødestedet med mild sammentrekninger, er den såkalte finger test en av de første studiene av jordmor: Du ante hvor langt livmorhalsen er allerede åpen. Fordi det gir en god indikasjon på hvilket stadium fødselen du er. Jordmor satte den forsiktig fingrene gjennom fødselskanalen, hvis to fingre for å passe gjennom livmorhalsen er åpen om to til tre centimeter. Hvis pekefingeren og langfingeren danner en V, er åpningen ca. 4 cm.
Kan jeg palpate livmorhalsen selv?

Klart! Hvis du ikke er gravid, vil du føle deg regelmessig prøvetaking at livmorhalsen i de ulike faser av syklusen føles annerledes. Umiddelbart etter den perioden av livmorhalsen er lukket og føles hardt, som en nese. Som eggløsningen nærmer beveger seg, jo høyere stiger det - og da er ikke lenger så lett å føle. I den fruktbare fasen begynner det lett å åpne, er myk. Så sperm kan stige lettere inn i livmoren. Hvis du har brakt et barn til verden, er åpningen heller runde. Hvis du allerede er en forelder, kan den lett åpnes og langstrakt. Den beste måten å føle for livmorhalsen hvis du er litt bøyd og dermed plassere den ene foten på en krakk.
Når livmorhalsen åpner ved fødselen?

Normalt er det livmorhalsen lukket meget tett og med en slimproppen, slik at ingen bakterier kan trenge inn i og gå inn i livmoren. Med utbruddet av sammentrekninger begynner cervix å bremse gradvis å åpne millimeter for millimeter. Men det første barnet, kan det også være at livmorhalsen åpner litt et par dager før fødselen. Kanskje det av slim oppløst. Du kjenner igjen en gelé i trusene, blandet med litt blod. Her snakker man om "Draw". Nå kan du være sikker på: babyen gjør det sakte men sikkert på vei!

Etter den tid riene starter, begynner livmorhalsen til å åpne seg. I de tidlige sammentrekninger ekspanderer den til en diameter på omtrent tre til fire cm. I en åpning på omtrent åtte centimeter, den første fasen av arbeids forløper i fase av sammentrekningene. Og hvis babyens hode er født, livmorhalsen har vanligvis en diameter på omtrent ti centimeter.

 Gallery


Med disse tipsene for den 29. til 40. uke av svangerskapet er du godt forberedt for sluttspurten før fødselen.

Når må jeg til gynekolog?

Hvis du allerede før fødselen har betydelig smerte eller lekker væske fra livmorhalsen, bør du testes for hvert tilfelle av legen din. Det kan være at livmorhalsen har åpnet for tidlig og muligens truende prematur fødsel. Hvis livmorhalsen åpner i god tid før forfall og uten arbeid aktivitet, kalles det en cervical svakhet eller livmorhalsen svakhet. Før den 37. uke av svangerskapet barnet hvis det er mulig, bør ikke komme til verden, mange av funksjonene er ennå ikke stabil nok for livet utenfor livmoren på dette tidspunktet.

Årsakene til livmorhals svakhet er ganske forskjellige, men det er viktig i alle fall: absolutt sengeleie. Hvis den gravide kvinnen er, er livmoren frigjøres og barnet kan fortsette å vokse i fred og modnes. Avhengig av hvor langt livmorhalsen har forkortet og livmorhalsen har åpnet, er den gravide kvinnen til slutt overført til sykehuset. Her kan du enkelt holde et strengt sengeleie, og det blir kontinuerlig overvåket.

 Gallery


Så sakte det kunne gå, men babyen tar sin tid? Vi har tips å lokke den.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =